9 Май, 2023 19:25 1 730 13

Мъск обеща безплатен автопилот, но с уловка

  • tesla-
  • автопилот-
  • мъск

Това ще бъде само за един месец и то когато системата е стабилна

Мъск обеща безплатен автопилот, но с уловка - 1

Илон Мъск обеща на всички свои клиенти, че ще предостави безплатен достъп до системата в рамките на един месец за всички автомобили на марката поддържащи FSD. Това, обаче ще се случи на по-късен етап или по-точно, когато системата започне да работи “супер гладко”.

 

Опцията в момента е налична за всеки един от новите модели на марката предлагани в САЩ, но срещу сумата от 15 хиляди долара или срещу месечна такса от 199 долара за всеки месец в който искате да използвате автопилота. Изглежда именно този безплатен едномесечен период ще има за цел да убеди хората, че закупуването на екстрата си струва.

 

В последващ туит Мъск обясни, че засега Tesla дава приоритет на безопасността пред плавността. Поради тази причина новите потребители невинаги могат да изпробват софтуера FSD Beta. След като Tesla постигне "по-високо ниво на безопасност", производителят на електромобили ще започне да шлифова изживяването при шофиране. Едва тогава FSD Beta ще бъде предложен за изпробване на собствениците на Tesla в Северна Америка.

 

Това е разбираемо, тъй като дори не всички, които са закупили възможностите на FSD Beta, са доволни от покупката. Функциите за самостоятелно шофиране могат да работят по-добре или по-зле в зависимост от региона и от това колко FSD автомобили са налични в района. Софтуерът се учи от предишни шофирания, което обяснява смесеното преживяване, за което съобщават различните хора. Някои казват, че бета версията на FSD вече е достатъчно усъвършенствана за широко разпространение, докато други се кълнат, че все още се държи неправилно в определени ситуации.

 

Със сигурност Мъск разбира това и затова иска да изчака, преди да предложи на всички безплатен пробен период. Ако хората тестват бета версията на FSD в сегашния ѝ вид и не са доволни, има малка вероятност да платят за абонамент или да закупят функцията. И най-вероятно няма да получат друга възможност да я изпробват отново безплатно, защото това е целият смисъл на безплатното изпробване. Следователно първото впечатление трябва да бъде възможно най-добро.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    11 8 Отговор
    С трици сектанти 🐒 😂

    Коментиран от #7

  • 2 Хохо Бохо

    11 9 Отговор
    За сумата от 15 хиляди долара или срещу месечна такса от 199 долара, аз ще ви стана автопилот...
    Приемам оферти
  • 3 Гост

    8 7 Отговор
    Няма желаещи самоубийци да платят 15 к. долара,затова пуска примоция.

    Коментиран от #10

  • 4 Хохо Бохо

    8 11 Отговор
    Все пак това е бъдещето...
    Всички коли ще станат автономни. Няма да имат волан и другите подробности за управление..
    Автопилотът ще ги управлява.
    Той не може да е пиян и дрогиран.
    Той не може да нарушава правилата за движение.

    Коментиран от #5

  • 5 дарк фючър

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хохо Бохо":

    Но може да е хакнат!

    Коментиран от #6

  • 6 Хохо Бохо

    5 9 Отговор

    До коментар #5 от "дарк фючър":

    Може да го хакнат, ако е свързан с интернет...
    А на него това не му е необходимо.
    Има си камери и сензора. Има си компютър и това му е достатъчно на автопилота...
    /все пак ще е свързан с интернет, но това е друга тема/
  • 7 Причинно следствена връзка

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "омъскаряване":

    А не се ли усещаш че ще стане точно обратното? Автопилотът вече е готов на местата където се използва най-много защото се учи от грешките на шофьорите и на места където не знае какво да прави следи хората какво правят. Като даде безплатен достъп на всички, всичко ще се случи много по-бързо, защото тези които са си платили автопилот са по-малко от 5%, тоест останалите са 20 пъти повече и автопилота ще се научи 20 пъти по-бързо. Това което преди го е учил за две години сега ще го научи само за един месец.

    Коментиран от #9

  • 8 Гошо прозТ

    2 1 Отговор
    Майко мила ,получих видение !
    Тоз ще реши проблема с Ганчака-шофер
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Виж последната FSD бета и пак ела.
  • 11 геноцид

    2 4 Отговор
    "Опцията в момента е налична за всеки един от новите модели на марката предлагани в САЩ, но срещу сумата от 15 хиляди долара или срещу месечна такса от 199 долара за всеки месец в който искате да използвате автопилота. Изглежда именно този безплатен едномесечен период ще има за цел да убеди хората, че закупуването на екстрата си струва." Плащаш си за да те затрие една тенекия , браво на Мъсков :))))
  • 12 лудост

    0 1 Отговор
    Като АМГ електрическите, 60 долара да ти пуска повече ток, та да е малко по-бърза. Как не свършват балъците не знам, явно тоя модел с малки месечни плащания е перфектния капан за шаранчета.
  • 13 Аз съм Боко Джентълмена

    0 1 Отговор
    Мъск обеща безплатен автопилот, ама друг път.