Last news in Fakti

30 Май, 2023 11:28 2 445 9

Hyundai показа ел. велосипед за 7 хил. лева

  • hyundai-
  • велосипед-
  • електрически велосипед

Rayvolt Exxcite ще се произведе в ограничена серия за френския пазар

Hyundai показа ел. велосипед за 7 хил. лева - 1

Hyundai допълни гамата си от лайфстайл продукти с добавянето на един изцяло нов продукт за корейската компания, който набира сериозна популярност напоследък. Става въпрос за електрически велосипед с името Rayvolt Exxcite, който ще се продава ексклузивно на френския пазар със стартова цена от 3490 евро или около 7 хиляди лева. Колелото е направено съвместно с испанската компания Rayvolt на базата на техния eXXite Next велосипед.

Що се отнася до производителността, новият електрически велосипед Hyundai eXXcite Next се задвижва от 250-ватов мотор върху главината с въртящ момент от 50 нютон метра. Той може да подсигури скорост до около 25 километра. Велосипедът разполага и със сензор за въртящ момент, който осигурява безпроблемно и плавно подаване на мощност, съобразено с всеки ход на педалите. Батерията се състои от сменяем 36-волтов акумулаторен блок с капацитет 14 амперчаса, скрит в стойката на седалката. Това би трябвало да е достатъчен за пробег от около 80 километра с едно зареждане.

Върху кормилото е разположен панел чрез който могат да се променят режимите на работа, както и да се следи за данни по време на пътуване. От Hyundai използват и интелигентната система за регенративно спиране на Rayvolt, която работи по начин подобен на този при електромобилите, като зарежда батерията при спускане.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българина

    5 2 Отговор
    това цената му е 3 макс.... а себестойност 1300 макс

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Фукария

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "българина":

    Ще си купя такова ...АМА ДРУГ ПЪТ...
    На тоя етап и 30-годишната ми скромна кола купена за....1000 лева и вървяща на LPG ми върши прекрасна работа...
    Тъжното е ,че по-голямата част от годишните ми разходи по нея са...за РЕКЕТА за данъци,ГО,сВинетка,ГТП и паркинг от тези за гориво...

    Коментиран от #7

  • 3 Механик

    4 5 Отговор
    Бас държа, че има много шилета-мераклии които ще си купят това нещо
    Само да внимават да не би веригата да им захапе kлитopa, че един джендър ми каза, че било много болезнено.
  • 4 Колоездач

    8 1 Отговор
    Никога не купувайте колело от автомобилен производител. Такива колела са боклуци, а цената е ненормална. Освен това, 250 вата двигател е смешка, от където и да го погледнеш.
  • 5 В Али Баба

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "българина":

    Са по 100-150 USD а вчера гледах промоция на 65 с две батерии и зарядно.
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор
    Има едни неща дето се движат със скорост до 50км/ч и се водят МПС❗
    Това жЮвотнУ също има МОТОР,
    ама ще се води ли МПС ❓

    Коментиран от #8

  • 7 тарзан

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фукария":

    Тия неща не са за сиромаси.
  • 8 по устав

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    МПС не е техническа а правна категория, в нея влизат всички регистрирани по надлежния ред превозни средства, притежаващи законни регистрационни табели и отговарящи на техническите изисквания по закон.
  • 9 незнайко

    0 0 Отговор
    Боже какво скапано колело . Няма никакви амортисьори . Длъжен си да въртиш педалите за да ти помага електродвигателя ! Една проста сметка показва, че идеалния пробег само на ток при 25 км/ч може да е 50 км. , но за съжаление такъв режим няма !!!