Last news in Fakti

10 Юли, 2023 15:30 4 567 25

Питаме ви: Колко често зареждате смартфона си?

  • смартфон-
  • зареждане-
  • телефон

В днешни дни преносимите устройства винаги са около нас

Питаме ви: Колко често зареждате смартфона си? - 1
Снимка: Shutterstock

Вече сме 2023-та година и смартфоните са неизменна част от деня на по-голяма част от населението на света, независимо дали се използват за работа, забавление или като прост заместител на класическите телефони с копчета. Въпреки, че имат много предимства пред тези телефони, то те имат един основен недостатък и това е животът на батерията. Докато старите телефони с копчета можеха без проблем да издържат седмица и повече, то новите смартфони не са така.

През последните години производителите се опитаха да решат този проблем по няколко начина, включително с направата на устройства с огромни батерии, но поне към този момент изглежда, че масовите смартфони, независимо от кой клас, издържат между един и два дни, а някои дори и по-малко.

Интересно ни е да разберем колко често вие зареждате вашия смартфон и как точно го използвате. За целта може да използвате коментарите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон

    14 8 Отговор
    Един път на ден но до 80%

    Коментиран от #2

  • 2 123

    6 11 Отговор

    До коментар #1 от "Джон":

    хахахахах
  • 3 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    18 2 Отговор
    Един път на ден. Знам, че не трябва да се оставя да се разреди много, а също да не се зарежда до 100 %, но не го спазвам. Няма как да задам до колко да зареди, иначе трябва да го следя.

    Коментиран от #7

  • 4 Мдааааааа

    17 9 Отговор
    Смартфоните са ясни. Те са постоянно с вас и големият брат знае къде се намирате, какво и с кого говорите, а може и през камерата да ви види. Една вечер заспах пред телевизора и той е бърборил цяла нощ. На сутринта батерията на смартфона ми беше празна въпреки, че вечерта я бях заредил. Значи, засичайки говор, тоя смартфон цяла нощ е бил в режим на разговор, тоест предавал е говора някъде да го запишат. Направете си тоя опит за да разберете дали някой ви слуша.

    Коментиран от #12, #15, #24, #25

  • 5 Пепи

    19 4 Отговор
    Един път телефона и три пъти Теслата. Всеки ден.
  • 6 Леле

    18 4 Отговор
    Имам един китайски телефон с неясна марка. Не е смартфон. Но батерията му издържа един месец без зареждане. И това е вече пета година. Уж менте, но е по-добър от марковите телефони.
  • 7 Джон

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Аз му давам да издаде звук, когато стигне 80%

    Коментиран от #19

  • 8 Някой

    3 6 Отговор
    От веднъж до три пъти на ден, заиси от много неща включително и от климата. Зимата батерията ми пада по-бързо заради ниските температури. И почвам да си мисля, че е дошло времето за покупка на нов телефон и идва лятото и всичко се оправя заради повишените температури.
  • 9 123456

    3 2 Отговор
    през половин час ... бързо му пада батерията - докато даде два-три пъти слободно и е аут
  • 10 Рибохващача

    5 6 Отговор
    Един път на 3 до 5 дни

    Коментиран от #13

  • 11 уточнение

    8 1 Отговор
    Много странно твърдение: "...независимо дали се използват за работа, забавление или като прост заместител на класическите телефони с копчета."
    Точно от това зависи най много, а другия фактор е състоянието на батерията в зависимост колко е стар телефона и как е ползван. Смартфон ползвам не съвсем от първата, но някъде от първите години когато се появиха на пазара. Първо ползвах служебен, а от 7-8 години и личен. Функциите, които черпят най много ток (GPS, Wi-fi и др.) ги включвам само когато ги ползвам, а други, които не ползвам или ненужни background процеси са изключени постоянно. Не ползвам фейсбук или други социални мрежи, а мобилния интернет ми е включен постоянно. Различни телефони приблизително при такива настройки и начин на ползване, когато са сравнително нови (до 2-3 г.), зареждам веднъж седмично, а при повече ползване на интернет по често. Ползван няколко години телефон вече се налага по често зареждане. При по интензивно ползване на 3-4 годишен може да се наложи по често или всеки ден, а на стар телефон даже и по два пъти на ден.
  • 12 най-добре е да се

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мдааааааа":

    пусне на хубав шпионски сериал, за да е материала интересен за записване. Днешните слуЗби, имат много техника, но нямат добър анализ и цивилицационна култура за извличане на ценното от подслушванията. За това са го идарили на секс услуги за техни хора, да им усигуряват гаджета............ Познавам такива, които използват структурите за такива цели!

    Коментиран от #16

  • 13 СС23

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Рибохващача":

    Говорят за смарт телефон, а не за нокиа 3310
  • 14 А бе

    2 7 Отговор
    Най добре за батерията е да падне под 20% и да се зарежда на 100% , а един път месечно да се остави да изключи телефона и да се зарежда 12ч.,но и по-малко да е не е чак такъв проблем, но това е най добре за батерията .

    Коментиран от #22

  • 15 Хи хи хи

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Мдааааааа":

    Доста си се филмирал, поспортувай повечко !
  • 16 въпрос към МВР - вътрешна сигурност

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "най-добре е да се":

    влиза ли в инструктажа на секретните сътрудници - това да се хвалят, че са такива, и да се занимават пред очите на всички със социално инженерство? Филмите са едно, но неграмотната дейстителностъ е друга! Това някаква секта по интереси ли е? Без никакви санкции от десетилетия?

    Коментиран от #17

  • 17 пример за оксиморон

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "въпрос към МВР - вътрешна сигурност":

    в граматиката: - обществено популярни и всепризнати - секретни сътрудници - групичка. Ми да връщат парите на държавата, след ревизия на дейността им и ефективността им. Всичко обратно в хазната.

    Коментиран от #18

  • 18 и ако е възможно

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "пример за оксиморон":

    второ мнение и коректив при проверката. Не само фантазии на психо отклонени и овластени от времената на Шесто!
  • 19 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Джон":

    Благодаря, ще потърся такава настройка!
  • 20 Темерут

    5 0 Отговор
    Вие ме питате, но аз не желая да ви отговоря.
  • 21 Иво

    2 1 Отговор
    Всеки ден по два пъти.
  • 22 Хайде по-сериозно

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "А бе":

    Най-щадящо за батерията на телефона е да се зарежда бавно в диапазона 15-60% от капацитета. Не съм го прочел в някой сайт, а съм го научил в университета, защото професията ми е такава. Колко често се зарежда - зависи от това как ползваме телефона. При мен през работната седмица това се случва през ден, освен ако не съм в командировка и се налага повече да ползвам телефона. В пауър банката имам енергия за два интензивни работни дни.
  • 23 Мда

    5 0 Отговор
    Зареждам го до 100% и не ме интересува деградацията батерията.
    Сменям го на около 1.5г и не стигам до там, че "да я жаля"

    Но е препоръчително заряда да стои межди 20 и 80% и да се избягват бързи зареждания.
  • 24 Сребролюб Мангизлиев

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мдааааааа":

    Всяка вечер заспивам на телевизор... Сутринта батерията е на 100%. Значи мен не ме подслушват, или не съм им интересен, като изключим еженощната ми мacmypбaцuя
  • 25 Сребролюб Мангизлиев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мдааааааа":

    Всяка вечер заспивам на телевизор... Сутринта батерията е на 100%. Значи мен не ме подслушват, или не съм им интересен, като изключим еженощната ми мacm ypбaцuя