Last news in Fakti

4 Ноември, 2013 09:05 5 636 2

Tesla купува йон-литиеви батерии за $7 млрд. от Panasonic

  • tesla-
  • panasonic

Американският производител на електромобили Tesla Motors и японският технологичен гигант Panasonic обявиха, че са сключили договор за доставката на акумулаторни батерии на стойност $7 млрд. Според експерти сделката ще затвърди позициите на Panasonic като най-голям производител на батерии за коли на ток в света.

Договорът предвижда японската компания да достави на Tesla акумулатори на стойност $2 млрд. през следващите две години. Компонентите на Panasonic ще се използват за окомплектоването на седана Model S и новия кросоувър на американците Model X. Технологията за производство на акумулатори от ново поколение с увеличен капацитет и производителност е разработена съвместно от Tesla и Panasonic.

През октомври се появи информация, че американците водят преговори със Samsung за доставка на батерии. Тогава се твърдеше, че корейските акумулатори ще се монтират на бъдещия Model X.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро Жоров

    3 1 Отговор
    Обичам промените към по-добро и хората, които ги правят !!!
  • 2 Инж. Георги Арнаудов

    1 0 Отговор
    Да, а сега трябва да плащаме за ток! Няма ли тези производители да вложат малко атомна енергия, или магнитна енергия, които работят достатъчно дълго без допълнително наливане на финансови средства, като литри и ватове !!!