Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 19:30 2 510 13

Xiaomi представи изцяло нова операционна система

  • xiaomi-
  • xiaomi 14-
  • смартфон-
  • операционна система

Тя ще се появи в серията 14

Xiaomi представи изцяло нова операционна система - 1

Главният изпълнителен директор на Xiaomi Лей Джун, представи HyperOS, новата операционна система на китайската компанията. Софтуерът ще направи официален дебют в серията Xiaomi 14 и ще бъде естествената еволюция на MIUI. Серията ще се появи по-късно тази година в Китай, а глобалната премиера трябва да се осъществи в първите седмици на 2024 г. HyperOS все още е проект с отворен код върху Android, но ще бъде обединен с Vela, платформата на Xiaomi за IoT.

Операционната система ще се появи със смартфоните Xiaomi 14, а първите стъпки бяха направи през вече далечната 2017-та, когато компанията даде начало на проекта. Целта на тази нова система е свързването на милиарди устройства от целия свят, включително и бъдещия автомобил на компанията.

За момента не се споменават повече данни за предстоящата операционна система, но се очаква, че освен новите устройства, които ще излязат на пазара, тя ще се появи и на по-старите, макар и само за някои.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заплакало ми еврейчи

    21 5 Отговор
    браво на китайците

    Коментиран от #3

  • 2 Име

    10 2 Отговор
    Добри телефони са, ама да ги направят малко по-малки. Тези 6.67 инча ми идват в повече, въпреки,че съм почти на 50.

    Коментиран от #5, #9

  • 3 Ползвам Ми-та от поне 7 години

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Заплакало ми еврейчи":

    но май ще спирам. Спрял съм всички позволения на апликейшъните, с исключение на вайбър и Уатсап, като на тях са им разрешени само когато ги използвам. Спрял съм бекграунд процесите. Бях офлайн, когато говорех за определени проблеми в дадени устройства, а до мен се зареждаше със зарядно далекомер, който не съм споменавал. На другият ден ми излиза реклама(макар, че са блокирани) имам и платен блокър, платена антивирусна и т.н. Рекламата е на интернет магазин, и включваше примерни снимки на всички компоненти за които обсъждахме ОФЛАЙН, плюс реклама на далекомер, който не се споменаваше , но камерата ми може да го е засякла. Това означава, че телефонът прави тайно логове на абсолютно всичко което "чува и вижда" и жи праща когато има връзка.

    Коментиран от #4, #6, #8

  • 4 СЗО

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ползвам Ми-та от поне 7 години":

    Като сънуваш плеймейтки, телефона праща ли ти реклами на дамско бельо 😉
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Онзи

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ползвам Ми-та от поне 7 години":

    Хаха, а някой от вас да си е направил труда да прочете условията с които се съгласява като започва да ползва телефона? Свиквайте, все по зле ще става.....
  • 7 Причинно следствена връзка

    5 4 Отговор
    "Спрял съм бекграунд процесите. ...
    имам и платен блокър, платена антивирусна и т.н."

    А техните процеси спрял ли си?
  • 8 Решение

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ползвам Ми-та от поне 7 години":

    Пусни си частен DNS и ще спрат
  • 9 Виктор

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Име":

    Аз съм с Xiaomi 13 6.3 инча. Перфектен е!

    Коментиран от #11

  • 10 Този

    5 5 Отговор
    Демек си е пак Андроид и нищо ново под слънцето...

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ал Бунди

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Този":

    А пък като имаш на предвид, че Андро е изграден върху Линукс ядрото...из цяло нова,ма не баш съвсем..до сега що нещо нови ОС създадоха..а то все същия Линукс.. е, в него е бъдещето де. Аз отдавна разкарах микромеките и сега съм много доволен...стабилна и безпроблемна ОС, няма да ми зависва, няма да ми лагва, няма да ми подава тоалетна хартия, като отивам до тоалетната..и тЕ така..