Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 18:10 3 202 5

Polestar 5 ще предлага "превъзходен пробег" благодарение на нова батерия

  • polestar-
  • батерия-
  • електромобили-
  • sk on

Производството ще започне през 2025-та 

Polestar 5 ще предлага "превъзходен пробег" благодарение на нова батерия - 1

Polestar обяви днес, че е подписала договор за доставка на литиево-йонни акумулаторни клетки за предстоящия модел Polestar 5 с южнокорейския производител на акумулатори SK On. Моделът GT с 4 врати, базиран на концептуалния автомобил Precept, ще се захранва от ултрадълги 22-инчови (56 см) клетки на SK On. Според прессъобщението, високоефективната химия (с високо съдържание на никел), се обещава да предложи висока енергийна плътност за "превъзходен пробег", бързо зареждане, ефективно разреждане и "превъзходна безопасност".

Няма точни цифри, но се очаква, че спецификациите ще бъдат конкурентни, в съответствие с други електромобили от висок клас. Според предишните доклади моделът ще бъде оборудван с двумоторна задвижваща система за всички колела с мощност до 650 киловата и въртящ момент до 900 нютонметра. Същевременно целевият пробег може да достигне до 600 км.Понастоящем производството на Polestar 5 е планирано за 2025 г., което е леко забавяне в сравнение с 2024 г., за която се намекваше по-рано.

През 2021 г., група SK Group инвестира в Polestar чрез фонда за нова мобилност и подписа меморандум за разбирателство (MOU) "за засилване на сътрудничеството в областта на електрическите превозни средства". С други думи, в бъдеще може да видим повече модели Polestar с батерии SK On, в допълнение към LG Energy Solution и CATL, които бяха избрани първоначално през 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    6 1 Отговор
    То може и 1000км да достигне в зависимост от средната скорост но общо взето същата работа .
  • 2 българина

    4 1 Отговор
    до 600 км значи 450, сиреч наполовина на двг, но пък на двойна цена и двойно време за път, това е реалността на електричните, нишо не им е наред!
  • 3 Берковица

    1 0 Отговор
    С една дума -електрокар !
    Нямат бъдеще зелените автомобили , провален експеримент .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.