Last news in Fakti

8 Декември, 2023 17:24 11 432 11

"Паяците" и скобите са вече отживелица, ето какво ще ги замести (ВИДЕО)

  • полицаи-
  • скоба-
  • робот-
  • китай

В Китай вече използват подобно решение

Поставянето на скоба на автомобил, който пречи на движението, изобщо не помага на другите водачи.Те все още трябва да се „борят“ с него, да го заобикалят или изобщо пък да не могат да преминат. За да се справят с такива автомобили, властите обикновено прибягва до изтеглянето на подобни автомобили, но тази процедура отнема много време, предизвиква хаос в района и е сравнително скъпа.

Простото преместване на автомобила на някой близък паркинг и уведомяването на водача, че автомобилът му е преместен, изглежда по-добро решение. Освен това шофьорът все пак може да бъде глобен за и трябва да плати таксата за паркинга, където са преместени автомобилите му.

Китайските власти разглеждат този ход не като наказание за неправилно паркиране, а като помощ, предлагана на водачите с помощта на робот. Процедурата е проста и е описана подробно във видеоклип във Facebook. Полицейският служител идентифицира автомобил, който е неправилно паркиран, и разполага робота. Това е платформа на колела, използваща хидравлична система за повдигане, която влиза под въпросния автомобил, разширява се, захваща колелата, повдига автомобила от земята и просто го премества, направлявана от полицая.

Платформата позволява превозното средство да бъде теглено напред, назад, настрани и дори да се завърти на 360 градуса, ако е необходимо. Китайските полицаи използват роботите за паркиране със захват на колелата през последните няколко месеца в рамките на изпитания и изглежда ги намират за полезни.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    58 2 Отговор
    Синдикатът на джамбазите е силно заинтересован от новото изобретение!
  • 2 крадеца

    29 1 Отговор
    Ще взема каквото ми хареса без проблем !!!
  • 3 1111

    31 2 Отговор
    Браво! Дайте още идеи на джамбазите, като тази. Все ще намерят силно приложение. И второ, ако си мисля, че ще замести паяк - нека да го пуснат по "добре наредени" павета, каквито има в централните градски части или малка дупка (не, че в България има де, но може и да се намери), та да видим как ще мине това.
  • 4 ИМА ИНА ПОДРОБНОСТ

    38 1 Отговор
    за ТВА РОБОТЧЕ.ТО Е НЕПРИЛОЖИМО В БЪЛГАРИЯ ЩОТО ИЗКА ИДЕАЛНА ГЛАДКА ПОВЪРХНОСТ ЗА ДА СЕ ДВИЖИ.В ТИЯ ДУПКИ И ЩРЪКАЛИ ПАВЕТА И КВО ЛЕ НЕ ТВА ША СА СКАПЕ....

    Коментиран от #11

  • 5 Терно

    24 2 Отговор
    Това ми харесва, но мисля че Софийска община спешно трябва да започне да изгражда общински и частни многоетажни паркинги/ половин България се е преместила в София и само по стените на сградите не се паркира/. Спешно означава днес, утре!!! Паркирането, чистотата и осветлението на столицата трябва да се реши СПЕШНО

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Нищо няма

    17 1 Отговор

    До коментар #5 от "Терно":

    да се реши. Това е кенеф, а не държава.

    Коментиран от #9

  • 7 инфлуЛенца

    25 2 Отговор

    До коментар #5 от "Терно":

    Така е навлеци чак от Канада взеха да прииждат, че и гражданство им дават!
  • 8 Кандидат крадец

    14 0 Отговор
    на автомобили...Супер е джаджата...Поръчвам десетина веднага с Алиекспрес !!!
  • 9 Некой си

    17 7 Отговор

    До коментар #6 от "Нищо няма":

    Кенеф е защто селенията и простотията нямат граници.Най-вече в София ! Всякакви отрепки я налазиха.
  • 10 Е сега стана тя..

    9 0 Отговор
    ..автоапашите видяха и то колко им трябва у нас.
  • 11 Ще ми свърши работа

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ИМА ИНА ПОДРОБНОСТ":

    Поне веднъж месечно ми къртят скобата на паркоместото и ми спират някакви откачалки. Едно такова си поръчвам от алиекспресс и си решавам проблема :-D