Last news in Fakti

2 Януари, 2024 13:40 2 330 6

Колата на Xiaomi демонстрира автономни функции на многоетажен паркинг (ВИДЕО)

  • xiaomi-
  • su7-
  • паркиране

SU7 разполага с множество сензори

Xiaomi показа на какво е способен SU7, демонстрирайки технологичните му постижения чрез рекламен видеоклип. В този визуален разказ шофьорът на SU7 спира до входа на многоетажен паркинг в Китай. На кадрите се вижда, че е достатъчно водачът само да докосне екрана на инфоразвлекателната система и да остави автомобила да паркира сам.

Видеоклипът се развива, докато SU7 автономно маневрира през паркинга, изкачвайки се на различни нива. Забележителна среща се случва, когато SU7 се сблъсква с Audi A7, като ловко дава заден ход, за да отстъпи правото на преминаване, преди да продължи изкачването си до най-високото ниво на паркинга. След като се озове там, SU7 идентифицира подходящо място за паркиране и се връща в него, завършвайки автономната последователност на паркиране.

Въпреки че демонстрацията безспорно е впечатляваща, остават въпроси относно спецификата на използвания във видеото паркинг. Все още не е сигурно дали съоръжението е било специално оборудвано с инфраструктура, поддържаща автономно паркиране, или софтуерът на SU7 е бил щателно предварително картографиран преди теста. Вторият сценарий би повишил постижението на SU7, демонстрирайки способността му да се движи в комплекса, без да разчита на предварително съществуващи карти, като се осланя единствено на сложния си набор от сензори.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 .ханс

    3 1 Отговор
    Ако беше Немски не бих се учудил---както имат слаба и проблемна електроника -- да се хвърли от 2 рият или 3 тият етаж на паркинга. Те така създават постоянни проблеми с тоя сложна електроника как ще паркира трудно бих си представил
  • 2 Коч Ина

    6 1 Отговор
    а ганаеца бори паметници...два свята, единият е ненужен
  • 3 незнайко

    6 0 Отговор
    Ако автомобилите им са като телефоните ще бъдат много добри !
  • 4 Домчил

    3 0 Отговор
    Кога ще ги стигнем китайците?!?
  • 5 Име

    0 1 Отговор
    Автономност без инфраструктура няма как да се получи. В случая, на този паркинг има маркировка и т.н.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.