Last news in Fakti

24 Януари, 2024 19:39 1 845 1

Samsung обмисля по-евтин Z Fold 6

  • samsung-
  • galaxy-
  • z fold

Слуховете са за трети модел 

Samsung обмисля по-евтин Z Fold 6 - 1

Нов слух от Корея предполага, че Samsung обмисля пускането на по-достъпна версия на предстоящия Galaxy Z Fold6. Макар това да не означава намаляване на цената на Fold6, то предполага добавянето на бюджетна алтернатива. Забележително е, че това би било първото начинание на Samsung за създаване на сгъваемо устройство на по-ниска цена - стратегически ход, продиктуван от желанието за подпомагане на линията Fold. Това решение е повлияно от значителния успех на линията Flip, като очакванията са, че въвеждането на по-достъпен Fold може да съживи интереса към тази конкретна категория сгъваеми устройства.

Според слуховете този ход е в съответствие с целта на Samsung да получи по-силна опора на китайския пазар, където местните играчи доминират в продажбите на сгъваеми устройства. Въпреки че се сблъсква със силна конкуренция, Samsung все още успява да поддържа двуцифрен пазарен дял в Китай за сгъваеми устройства.

Предвижда се представянето на по-достъпния Fold6 да разшири глобалния пазар на сгъваеми смартфони, като затвърди водещата позиция на Samsung в този иновативен сегмент. Потенциалното пускане на пазара обаче не е лишено от рискове, тъй като може да повлияе на цялостната рентабилност на Samsung. Освен това компанията е убедена, че по време на икономически спад търсенето може да се съсредоточи върху премиум продукти на по-високи цени. Тази перспектива може да изглежда нелогична, но Samsung очаква, че хората със значителни средства ще продължат да притежават покупателна способност дори в условията на икономически спад, докато тези с по-малко средства може да се въздържат от придобиване на телефони.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.