Last news in Fakti

25 Януари, 2024 17:51 1 446 0

Пиян водач обвини Google Maps за шофиране по стълби

  • google-
  • google maps

Оказва се, че той е бил с три пъти над допустимата граница алкохол

Пиян водач обвини Google Maps за шофиране по стълби - 1

Шофьор в района на Plaza Mayor в Мадрид, за когото се твърди, че е под влиянието на алкохол, се опита да се ориентира с помощта на Google Maps и спусна автомобила си по тясно стълбище. Стълбите, предназначени единствено за пешеходци, се оказали твърде тесни за маневриране на вана, в резултат на което автомобилът е заседнал в неудобно положение. Тъй като улицата е била неподходяща за преминаване на превозни средства, полицията е била уведомена за ситуацията.

Решението на шофьора да се опита да премине по стълбите очевидно е било ръководено от инструкциите на Google Maps, които са го отвели по улица, завършваща със стълбище. Тъй като улицата е била твърде тясна за завой, шофьорът е избрал да слезе по стълбите с надеждата да стигне до другия край на пътя - маневра, която се е оказала неуспешна.

При пристигането си на място полицията установила, че според твърденията водачът е бил с три пъти над допустимото количество алкохол. Това разкритие усложнило ситуацията още повече, като подсказало, че опитът за преминаване по стълбите може да е бил повлиян от нарушена преценка. Шофьорът твърди, че е следвал сляпо указанията, предоставени от Google Maps, тъй като не е бил запознат с региона.

Вследствие на инцидента шофьорът не само се е сблъскал с предизвикателството да изтегли колата си от стълбите с помощта на пожарникари, но и е понесъл правни последствия. В допълнение към трудностите при извличането на автомобила, шофьорът загубил както шофьорската си книжка, така и владението на колата поради влиянието на алкохола.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА