Last news in Fakti

29 Януари, 2024 15:41 7 434 12

Топ 15 на най-продаваните телефони за всички времена

  • nokia-
  • iphone-
  • samsung

Nokia се включва в класацията с общо 7 устройства

Топ 15 на най-продаваните телефони за всички времена - 1

Мобилните телефони, познати вече като смартфони се превърнаха в една от най-разпространените и незаменими части на технологията. Разглеждайки данни от източници като Wikipedia, Yahoo Finance и технологичната анализаторска фирма Omdia, специалистите от VisualCapitalist показаха продажбите на мобилни телефони, които са постигнали ненадминат успех.

Начело на списъка на най-продаваните телефони на всички времена е изключително популярният Nokia 1100, който може да се похвали с над 250 милиона продажби в рамките на шест години преди спирането му през 2009 г. Въпреки че съществуваше едновременно с появата на първите масови смартфони като Nokia E-series и iPhone, достъпността на Nokia 1100, акцентът върху основната функционалност и компактният размер го направиха предпочитан избор в развиващите се страни.

На второ място е друг представител на същата линия - Nokia 1110, с продажби от 248 милиона броя. На трета позиция са iPhone 6 и 6 Plus, които общо достигат 222 милиона продадени единици. С 4,7 и 5,5-инчови екрани тези модели отбелязаха началото на смартфоните с голям екран, като запазиха статута си на най-продавани iPhone-и на Apple и държат титлата на най-продаваните смартфони на всички времена.

Излизайки от челната тройка и допълвайки Топ 15, класацията за най-продаваните телефони включва още модели на Nokia и iPhone, като само Samsung E1100 нарушава това с позицията си на 11-то място със 150 милиона продажби.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрият

    31 7 Отговор
    Най-готини са си тези Нокии, жалко че спряха да ги развиват. Моят е последният хубав такъв модел 515 с 5 Mpx камера.
    От 4 години искам да си купя нов gsm с поне 5 Mpx камера, но не пускат вече такива!

    Аз съм противник на т.нар.смартфони - големи щайги!
    Щом не може да се носи удобно в джоба на панталона - не е за мен!
    А за интернет - си има компютри! Аз имам "само" 2 компютъра и един лаптоп, и само смартфон ми липсва!

    Но няма, вече не правят gsm с хубави камери(((

    Коментиран от #2, #3, #6, #7, #12

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 тей ле

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Мъдрият":

    GSMи с хубави камери в момента с в пъти по-вече, отколко преди 15-20 години. Тогава бяха няколко модела с уж хубава камера, сега сумати производители правят смартфони с камери по-добри от тогавашни полупрофесионални цифрови камери, къде и как ти видя в старите тухли добри възможности за камери, незнам... един плюс са имали старите устройства, и това е оригиналност спрямо другите прозиводители, нещо, което липсва сега при цялата електроника. Но не ми разказвай, как онези тухли са имали хубави камери, това е смешно.
  • 4 Механик

    11 8 Отговор
    Клсацията и по-скоро подредбата в нея не са обективни.
    В началото нямаше много хора с мобилни телефони. Важното е какъв процент от всички потребители по това точно време са притежавали опредлен модел.
    3310/3330 си бяха невероятни машини. Издъръжливи във всяко едно отношение. За мен са фаворит.

    Коментиран от #8

  • 5 Е каква класация е тази

    5 2 Отговор
    Къде е 3310? Телефонът, заради който Nokia спряха да произвеждат батерии и ги изкупиха от магазините, за да ги чупят в ъгъла. Това му беше единствения начи
  • 6 Бърн

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Мъдрият":

    Големия плюс на новите телефони са това че могат да се ползват и като електронни четци и да се четат книги на тях на всякъде където можеш и по всяко време . Можеш и да си теглиш и гледаш филми на тях навсякъде и да гледаш телевизия на тях . Можеш и да ги ползваш и като рутер. Отделно правят много добри снимки и клипове дори и по евтините модели . Виж колко функции имат като цяло , които компенсират големите им размери . Всичко се развива .
  • 7 УдоМача

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мъдрият":

    Има вече достатъчно добри предложения за фотоапарати, кеф ти супер компактни, кеф ти със сменяеми обективи.
  • 8 Що си не гледаш механизмите?

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Механик":

    Класацията е по общо за целия свят продадени бройки. 3310 беше популярен, но 1100 го надмина и то с много. Я виж че стотици брандове отдавна ги няма на пазара, а някои от тях бяха световни. За компенсация има други, създадени преди макс. 10 години.

    Коментиран от #10

  • 9 СЗО

    2 1 Отговор
    А защо ги няма ТА-620 в класацията?
  • 10 Дежавю

    3 12 Отговор

    До коментар #8 от "Що си не гледаш механизмите?":

    Същото ще стане и с toyota след 10 години. До миналата година toyota corolla беше непродаваният модел в света и точно като nokia, която отричаше смартфоните, така и toyota отрича електромобилите, а миналата година в най-продаваният модел беше именно електромобил на два пъти по-висока цена.

    Историята се повтаря с голяма точност.
  • 11 прекалено късо

    7 6 Отговор
    краварската част от класацията не ме интересува на нашия континент ! Нокиа си бие всички рекорди както винаги.
  • 12 Абдул от Кабул

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мъдрият":

    Шматкофоните са направени така, че да ги сменяш на всеки две години. Пускат ти ъпдейтче и си чао. Може и през приложенията да стане. И не зависи от цената, дали ще е 200 или 2000 лв., все същия го ядеш.