Last news in Fakti

6 Януари, 2014 09:59 3 688 2

Катарама за колан на цената на Porsche

  • ролан итен-
  • bugatti-
  • катарама-
  • колан

Швейцарският дизайнер Ролан Итен, държащ собствен бутик в Женева, разработи уникална катарама за колан. Произведението на изкуството, както го определят мнозина, е направено в чест на автомобилите Bugatti и се предлага на пазара за умопомрачителната цена от 75 000 швейцарски франка, което е еквивалентно на приблизително $84 000.

За същата цена в САЩ човек може да си купи базовата версия на Porsche 911 Carrera - расов автомобил с мощност 350 конски сили. Дизайнерът Итен аргументира високата цена с изключителното качество на изработка и скъпите материали. При направата на катарамата той използва чисто злато и неръждаема стомана.

Още нещо интересно е, че частите за направата на тази тока са предназначени за скъпи швейцарски часовници и освен благородни метали включват и титан и сапфири. Самата катарама е изработена от 100 различни детайла и е сглобена е изцяло ръчно. Ще бъдат направени само 44 екземпляра.

Партидата от първите 11 катарами, които са украсени с бяло злато, вече е пусната в продажба. Втората серия ще се различава по това, че при изработката и ще бъде използвано розово злато, а с какво ще са покрити останалите бройки и кога ще бъдат пуснати на пазара на този етап не се уточнява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maurice

    2 0 Отговор
    И като не се отвори на втората минута, следва обилно опикаване или о.иране в гащите. Дано да го предлагат в комплект с пелени.

    Коментиран от #2

  • 2 Светослав Дойков

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Maurice":

    Урина брато.