Last news in Fakti

7 Януари, 2014 12:22 2 334 0

LG извади гъвкав телевизор

  • lg-
  • flexible oled tv-
  • oled-
  • samsung-
  • ces 2014

Технологията OLED позволи на Samsung и LG да преставят почти едновременно телевизори с извити екрани, но битката изглежда се пренася на нов фронт. На изложението CES в Лас Вегас LG изненада с дисплей, който променя кривината си.

Flexible OLED TV има диагонал 77 инча. Зрителят може да задава желаното сечение в зависимост растоянието и придпочитаната форма на картината посредством дистанционното управление.

От LG отхвърлят всякакви съмнения в издръжливостта на новата технология и твърдят, че са подлагали гъвкавия телевизор на тестове с продължителност хиляди часове. OLED екранът не е показал никакви слабости.

В Лас Вегас Samsung също показа гъвкав телевизор, при това с диагонал 85 инча. За разлика от готовия за серийно производство OLED дисплей на LG обаче разработката е само прототип и има традиционен LED LCD екран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА