Last news in Fakti

9 Февруари, 2024 13:54 2 154 8

Google прекръсти изкуствения си интелект и представи платена версия

  • google-
  • bard-
  • gemini

Gemini ще разчита на по-усъвършенстван модел

Google прекръсти изкуствения си интелект и представи платена версия - 1

Точно преди една година Google представи Bard, своя конкурент на ChatGPT, който работи с изкуствен интелект. Първоначално Bard използваше модела LaMDA, но през декември Google премина към Gemini. Сега услугата ще приеме името на модела, който я захранва. Gemini вече се задвижва от модела Gemini Pro 1.0, достъпен в над 230 държави и владеещ над 40 езика. Тази услуга е достъпна чрез уеб интерфейс.

Като чатбот Gemini взаимодейства чрез текст или глас. Въпреки това Gemini е "мултимодален", като позволява на потребителите да въвеждат снимки или да искат генериране на изображения. Използването на Gemini е безплатно, но сега то работи и като решение от второ ниво. Google представи Gemini Advanced, задвижван от Gemini Ultra 1.0. След безплатен 2-месечен пробен период Advanced изисква абонаментна такса от 22 евро за плана Google One AI Premium, който включва 2 TB място за съхранение и други предимства на Google One Premium. Google планира скоро да интегрира Gemini в Gmail, Google Docs и други услуги. Gemini Advanced вече е налична в над 150 държави, но в момента поддържа само английски език.

В Android Gemini замества Google Assistant. Той може да бъде активиран чрез познатата гласова команда "Hey Google" или чрез натискане на бутона за включване. Потребителите могат да поискат от Gemini да обобщава статии или да генерира надписи за снимки. Традиционните функции за гласово управление - като задаване на таймери, провеждане на разговори и управление на устройства за интелигентен дом - ще продължат да функционират чрез Gemini.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лиляна

    5 0 Отговор
    Галин ли се казва вече Чат Джи - Пи - То
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор
    Явно ИИ е разбрал, че гоголь грешно са изписали името си 😀😀😀
  • 3 Джон

    1 4 Отговор
    “Здравейте, Галин”

    Така говорят селчовците, а те ни превзеха.

    Това някаква хибридна учтива форма ли е? “Здравейте, г-н Иванов” или “Здравей, Галине”

    ГалинЕ, а не Галин

    Коментиран от #4, #5, #8

  • 4 Малката муха

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Джон":

    Никога според правилата в българският език не е било правилно да се казва ГалинЕ, ИванЕ, ДраганЕ и т.н. Това са селски измислици, за по-ясно и силно викане по въпросният човек, който си пасе овцете на баира.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Джон

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Малката муха":

    Първо прочети за употребата на звателната форма в българския език, преди да се излагаш селчо :)
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.