Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 18:30 1 715 9

ChatGPT ще запомня това, което му пишете

  • chatgpt-
  • изкуствен интелект

Чатботът ще може да го използва при поискване от ваша страна

ChatGPT ще запомня това, което му пишете - 1

ChatGPT внедрява нова функция, наречена "Памет", която позволява на чатбота да си припомня предишни разговори, за да подобри бъдещите взаимодействия. Понастоящем тази функция се тества с избрана група от безплатни потребители и потребители на услугата Plus, а разпространението ѝ е планирано за тази седмица. OpenAI все още не е обявила планове за по-широко разпространение, но уверява, че скоро ще бъде предоставена повече информация.

Паметта позволява на ChatGPT да запомня конкретни детайли, предоставени от потребителите, или самостоятелно да запазва информация от разговори. Тъй като потребителите се ангажират с функцията, Memory ще се подобрява с течение на времето, което ще доведе до по-забележими подобрения.

Тази функционалност е от полза за потребителите, които желаят да оптимизират взаимодействията си, като накарат ChatGPT да запомни лични данни, предпочитания, езици за програмиране, рамки, методи на преподаване или всяка друга важна информация. Например, той може да си спомни предпочитаните стилове на форматиране, тона на гласа или конкретни обсъждани теми.

При задачите за кодиране потребителите могат да посочат своя език за програмиране и рамки, които ChatGPT ще запомни за следващите задачи, опростявайки процеса. По подобен начин учителите могат да информират ChatGPT за своите предпочитания за план на урока, като например продължителността на урока, за да получат персонализирана помощ.

Въпреки че функцията "Памет" позволява на ChatGPT да запазва информация, потребителите запазват контрола върху това, което запомня. Те могат да инструктират ChatGPT да забрави конкретни детайли или да изчистят всички спомени чрез настройките. Важно е да се отбележи, че изтриването на чат не изтрива свързаните с него спомени; потребителите трябва да изтрият спомените поотделно.

Освен това потребителите имат възможност да участват във временни разговори без спомени, които няма да се съхраняват в историята или да се използват за обучение на моделите на OpenAI. Потребителите могат също така да деактивират паметта по всяко време чрез настройките, предотвратявайки създаването или използването на спомени по време на взаимодействието.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мхм

    10 0 Отговор
    Нещата вървят умело към премахването на човека което е добре чатботовете нямат усещания.
  • 2 Русофил

    4 2 Отговор
    Пробвах го ChatGPT. Има още мнооого да учи. Не ми каза нищо ново, което да не знам.
    Все едно руско софтче тук. Имали хората пари - дали, както е казал великият Алеко.
  • 3 Ейти

    0 1 Отговор
    Па туриле сме му гуем хартиск да има къде да помни ,а не като тебе да дращи у тефтеро. Шъ помни сека глупос. И най вече твоите ,къде ги тураш тука у фактити.
  • 4 Плашимир

    3 0 Отговор
    Само като чух колко енергия гълта това нещо ми се изправиха космите. Зелената енергия изобщо няма да му помогне.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Селянин

    3 0 Отговор
    Просто по съвременна търсачка. И записването не му трябва за да подобри интеракцията с теб, а му трябва за да може да направи профил и после да продава този профил на определени интереси и да ти предлага отговори спрямо интересите на този, който плаща. Кой каквото и да ти говори, става въпрос за пари и влияние. На никой не му пука за простия, тъп и мързелив потребител освен като консуматор. И това последните години ескалира със страшна скорост.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.