Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 18:23 2 355 9

Ford спира доставките на F-150 Lightning поради проблем с качеството

  • ford-
  • f-150-
  • lightning

За момента той остава неясен

Ford спира доставките на F-150 Lightning поради проблем с качеството - 1

Първите месеци на 2024 г. са предизвикателен период за няколко производители на електрически превозни средства и Ford е сред тях. Както съобщава Automotive News, Ford временно е преустановил доставките на Ford F-150 Lightning за 2024 г. поради неразкрит проблем с качеството. Директивата за спиране на доставките влезе в сила на 9 февруари и засега няма данни кога ще бъде отменена.

Този проблем не се отнася единствено за Lightning от моделната година 2024, тъй като подобна заповед за спиране на доставките засяга и Ford F-150 с двигател с вътрешно горене от 2024 г. Този проблем се появи през декември 2023 г. и продължи няколко седмици, което доведе до натрупване на "стотици, ако не и хиляди" пикапи, които очакват допълнителни проверки на качеството преди да бъдат доставени на дилърите.

Въпреки че сериозността на ситуацията по отношение на Ford F-150 Lightning остава неясна, Ford изрази ангажимента си да подобри качеството на автомобилите и да сведе до минимум изтеглянията.

Въпреки тези предизвикателства производството на Ford F-150 Lightning в Центъра за електрически превозни средства Rouge в Диърборн, Мичиган, продължава, макар и с намалени темпове. Тази корекция има за цел да постигне баланс между производството, ръста на продажбите и рентабилността. Оказва се, че търсенето на електрическия F-150, особено при настоящите ценови нива, е спаднало под първоначалните прогнози. През 2023 г. Ford успява да продаде над 24 000 бройки от F-150 Lightning, но през януари 2024 г. продажбите възлизат на 2 258, подобно на данните от януари 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Форд

    13 6 Отговор
    и качество ? за визия да не говорим !
  • 2 Име

    10 5 Отговор
    Имах Форд Мондео 2004-та, дизел автоматик и го продадох единствено и само заради екологичните ограничения в Лондон. Нямах никакво намерение да се разделям с него, изключително здрав и удобен автомобил.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Койчо

    7 2 Отговор
    Имам чувството че от този електрически пикап ще се продават по-малко бройки отколкото от cyber truck, който се произвежда от онзи ден.

    Коментиран от #6

  • 5 Видехте ли?

    12 2 Отговор
    А УАЗ-469 Буханка не го спират 50 години, защото няма проблеми с качеството. То и качество няма там.
  • 6 Ноо ясно

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Койчо":

    Сайбъртръците са предпродадени в доста сериозно количество.
  • 7 УдоМача

    3 3 Отговор
    Време им е отново да почнат да се занимават с отглеждане на коне, едър и дребен рогат добитък и като се освестят, чак тогава да опитат отново да правят коли и да им се получи както миналия век.
  • 8 Бен тен

    2 1 Отговор
    Снощи в Х някой посочи че в момента се произвеждат по 2400 Съйбъртрака на месец, което е повече от това което Форд произвеждат и продават на месец, и то преди да спрат да ги произвеждат. Егати излагацията за Форд! Стогодишна марка ...

    Коментиран от #9

  • 9 Стой си в Х

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бен тен":

    и не се поадавай от там... това цялото производство и месечни продажби на Форд ли са!???
    Да ти пкам на 10-на годишната марка