Last news in Fakti

11 Март, 2024 14:20 1 684 5

Volkswagen няма да произвежда ID.3 във Волфсбург

  • vw-
  • volkswagen-
  • id.3-
  • цвикау

Предприятието ще остане фокусирано върху ДВГ и хибридите

Volkswagen няма да произвежда ID.3 във Волфсбург - 1

Volkswagen взе решение да не произвежда електрическия си хечбек ID.3 в основния си завод във Волфсбург, Германия. Вместо това производството на ID.3 ще остане в завода на VW, който е само за електромобили и се намира в Цвикау, в Източна Германия.

Това решение беше потвърдено от Volkswagen пред информационната агенция DPA. Кристиан Фолмер, ръководител на производството на VW, обясни, че ефективността на разходите е била важен фактор в процеса на вземане на решение. Той заяви: "Всяко евро, което не трябва да похарчим, е от значение", като подчерта важността на максималното използване на напълно оборудваната площадка в Цвикау.

Марката VW има за цел да постигне икономии в размер на 10 млрд. евро до 2026 г., за да изпълни целта за марж на печалбата от 6,5%, което е увеличение спрямо 3,6% през 2022 г.

По-рано VW планираше да въведе преливно производство на ID.3 във Волфсбург заедно с Цвикау, за да подобри използването на капацитета във Волфсбург, като началото на маломащабното производство е планирано за края на 2023 г. Този план обаче беше изоставен.

Решението няма да повлияе на производството на ID.3 в завода на VW в Дрезден, където моделът също се произвежда в ограничени количества.

Поради забавянето на продажбите на електрически превозни средства VW наскоро намали броя на смените в завода си в Цвикау. През 2021 г. компанията е доставила 140 800 броя ID.3.

В обозримо бъдеще производственият фокус във Волфсбург ще остане върху автомобили с двигател с вътрешно горене и plug-in хибридни автомобили като Golf и Tiguan. Фолмер изрази увереност в силните модели, произвеждани в завода, като очаква за първи път от известно време насам тази година да бъдат надхвърлени 500 000 автомобила, произведени в основния завод.

Усилията за преустройство на някои производствени линии във Волфсбург, за да бъдат пригодени за производство на електрически превозни средства, ще продължат. VW планира да започне производството на изцяло електрически SUV, потенциално Tiguan EV, в завода през 2026 г., последван от нов електрически Golf на по-късен етап.

През септември VW обяви, че флагманският електромобил Trinity, базиран на новата софтуерно управлявана платформа SSP, ще се произвежда в Цвикау вместо в планирания нов завод за 2 млрд. евро във Волфсбург. Планира се автомобилите SSP да бъдат пуснати на пазара до края на десетилетието.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 0 Отговор
    Поредният който остави "Светлото бъдеще" на електрокара, за "някога, но не сега"❗

    Коментиран от #3

  • 2 Акула

    5 1 Отговор
    Пазар Бизнес
  • 3 Акула

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Такъв е Животът господине
  • 4 Джон

    4 3 Отговор
    Електрическите коли се зареждат бавно и са скъпи. Иначе приятно набират, но...
  • 5 СмееХА

    0 0 Отговор
    Смееха се, че "Русияла ЩЕ" ... оказа че че запада все по-често от Русия почна да използва бъдещето време, а Китай трупа ли трупа активи, докто те "ЩЕЛИ" нещо да правят, доставят, да обръщат воини,,,