Last news in Fakti

22 Юни, 2024 12:00 1 927 5

ChatGPT вече е достъпен в новите "фолксвагени"

  • vw-
  • volkswagen-
  • chat gpt

Системата бе представена през изминалата година

 ChatGPT вече е достъпен в новите "фолксвагени" - 1

Volkswagen най-накрая въвежда дългоочакваната интеграция на ChatGPT в семейството си електрически автомобили ID., както и в новите Golf, Tiguan и Passat. ChatGPT се активира с едно просто "Hello IDA" или с докосване на бутона на волана. Но за разлика от съществуващата система IDA, която управлява климатика и навигацията, ChatGPT обещава да бъде разговорлив спътник.

Можете да попитате за близките туристически забележителности, докато пътувате по магистралата, или да получите бърза спортна информация за любимия си отбор. Volkswagen набляга на лесната употреба - не са необходими отделни акаунти или изтегляне на приложения. Въпреки това езиковите опции в момента са ограничени до английски (САЩ и Великобритания), испански, чешки и немски.

Volkswagen уверява потребителите, че ChatGPT няма достъп до данни за автомобила. Анонимизирана информация се изпраща на ChatGPT само когато системата на автомобила не може да отговори на даден въпрос, а въпросите и отговорите се изтриват незабавно. Това гарантира, че личните ви данни остават защитени.

С ChatGPT Volkswagen залага на бъдеще, в което автомобилът ви не е просто средство за придвижване, а полезен и интелигентен спътник по време на пътуванията ви.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    5 0 Отговор
    Страшно е изнервящо, като светне зелено все някой кълве по телефона и не тръгва.

    Коментиран от #2

  • 2 Тъпофил

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Използването на клаксон в населено място е нарушение, освен това винаги има по няколко коли, които се влачат на жълто и на червено. За къде си се разбързал?

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Винкелман

    7 0 Отговор
    Шофьорите на ваг ини определено имат нужда от помощ от изкуствен интелект хаха

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.