24 Юни, 2024 19:20 2 219 1

Huawei представи новата си ОС

  • huawei-
  • harmony-
  • next-
  • ос

Harmony NEXT все още е в бета версия

Huawei представи новата си ОС - 1

Huawei прави значителна стъпка напред с HarmonyOS NEXT - нова операционна система, предназначена да се отърве от зависимостта с Android. Представена на неотдавнашната конференция HDC 2024, HarmonyOS NEXT бележи повратна точка в стремежа на Huawei да създаде самостоятелна софтуерна екосистема.

HarmonyOS NEXT прави смела крачка напред с ядро изградено върху OpenHarmony, което по същество дава ново начало на операционната система. Това означава, че потребителите вече не могат да очакват стартиране на приложения за Android в HarmonyOS NEXT. Вместо това платформата поддържа единствено приложения, създадени специално за нея, с помощта на Ark Compiler и HMS Core на Huawei. Неотдавнашна публикация в Weibo подчертава тази липса на съвместимост с традиционните приложения за Android.

Въпреки че потребителският интерфейс може да изглежда познат на свикналите със съществуващите мобилни операционни системи, HarmonyOS NEXT разполага с напълно нова архитектура под капака. Huawei обещава значителни подобрения във всички области: 30% по-добра ефективност на работата, 3 пъти по-бърза свързаност на устройствата и 20% намаление на консумацията на енергия

Една от основните силни страни на HarmonyOS NEXT е нейният фокус върху безпроблемната интеграция на устройствата. Потребителите могат да очакват безпроблемно споделяне на съдържание и използване на приложения на различни устройства.

HarmonyOS NEXT е изпълнена с функции на изкуствения интелект, като генериране на изображения, подобряване на звука с помощта на изкуствен интелект и инструменти за подпомагане на четенето, предназначени да помагат на потребителите с увредено зрение или говор.

Засега HarmonyOS NEXT остава бета версия, достъпна само в Китай. Плановете на Huawei за глобално разпространение все още не са разкрити.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин Боклук

    3 3 Отговор
    Товагоо четохме и за първа и за втора версия. Сега за бета на трета версия. А 95% от телефоните им са с Андроид. Само мизерните евтини са с този боклук. На първа и втора ги хванаха че са прекомпилирали 6та и 8ма версия на Андроида