Last news in Fakti

28 Юни, 2024 21:49 1 456 2

Motorola пусна конкурент на Air Tag

  • moto-
  • tag-
  • motorola-
  • air tag

Moto Tag предлага подобни характеристики

Motorola пусна конкурент на Air Tag - 1

Motorola добави нови аксесоари към своята гама с представянето на Moto Tag, Bluetooth проследяващо устройство с поддръжка на UWB, предназначено да се конкурира директно с AirTag на Apple. Той използва батерия CR2032, имаа подобна форма и разчита на подобна концепция. Местоположението се показва на телефоните с Android чрез мрежата Find My Device, което отразява начина, по който AirTags използват мрежата Find My на Apple.

Moto Tag функционира по идентичен начин в рамките на екосистемата на Android. Местоположението му се показва на устройствата, използващи приложението Find My Device на Google, а батерията CR2032 може да се похвали с живот от около шест месеца, преди да се наложи подмяна. На теория тези тракери ви помагат да следите ключовете и портфейла си, но можете също така да поставите Moto Tag дискретно в колата си и да забравите за него в продължение на месеци, докато батерията не се нуждае от смяна.

Цената на Moto Tag е конкурентна на тази на Apple AirTag, като единично устройство струва 29 долара, а пакет от четири устройства - 99 долара. Той ще се появи по рафтовете в началото на август в САЩ и Канада, като наличността му в Европа предстои да бъде обявена.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тирето

    0 1 Отговор
    Сони пусна такива устройства преди много, много години...
  • 2 Джон

    1 3 Отговор
    Майка плаче. Андроид екосистемата е толкова фрагментирана...