Last news in Fakti

24 Февруари, 2014 13:18 1 652 0

Ford сменя Microsoft с BlackBerry

  • ford-
  • microsoft-
  • blackberry-
  • microsoft embedded automotive-
  • qnx

Операционна система Microsoft Embedded Automotive в мултимедийните системи Ford ще отстъпи място на QNX на BlackBerry, твърдят източници от американския автопроизводител. Косвено потвърждение на новината дава анкета в сп. Consumer Reports, резултатите от която сочат сериозно недоволство от системата Ford Sync и информационно-развлекателните комплекси на марката като цяло.

Засега информацията за смяната на операционната система е неофициална. От Ford и Microsoft, които са отдавнашни партньори, отказват коментар. Платформата QNX от BlackBerry се използва от няколко други големи автопроизводители и се смята за много бърза, добре организирана и гъвкава. Под такава операционна система работи мултимедията в новата S-Klasse на Mercedes-Benz.



Ford не е единствената автомобилна компания, която се сблъсква със софтуерни проблеми. Според JD Power от мултимедиите на колите си се оплакват 22% от потребителите. В момента между операционните системи iOS и Android бушува истинска война за завладяване на дял от автомобилния сектор.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА