27 Август, 2024 19:09 2 235 4

Samsung също навлиза в автомобилната индустрия

  • qualcomm-
  • snapdragon-
  • samsung

Компанията ще си партнира с Qualcomm

Samsung също навлиза в автомобилната индустрия - 1

Samsung и Qualcomm създадоха партньорство за насърчаване на иновациите в автомобилната индустрия. Заедно те ще си сътрудничат в разработването на усъвършенствани чипове, които захранват автомобилните системи за развлечение и асистенция на водача.

В основата на това партньорство стои LPDDR4X на Samsung, който е успешно сертифициран за използване със Snapdragon Digital Chassis на Qualcomm. Тази мощна комбинация ще позволи на бъдещите автомобили да разполагат с по-добри информационно-развлекателни системи и сложни функции за подпомагане на водача.

За Samsung осигуряването на Qualcomm като клиент представлява значителен етап в стремежа ѝ към лидерство на пазара на памет за автомобили. Понастоящем заемайки втората позиция, Samsung е готова да оспори доминацията на Micron и да заеме първото място.

В перспектива Samsung планира да започне масово производство на своето следващо поколение LPDDR5 чипове памет по-късно тази година. Очаква се този авангарден чип да осигури изключителна производителност със скорост до 9,6 гигабита в секунда дори при екстремни температури. Чипът LPDDR5 ще бъде интегриран в следващото поколение цифрови шасита Snapdragon на Qualcomm, което допълнително ще подобри възможностите на автомобилните информационно-развлекателни системи и системи за подпомагане на водача.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    1 2 Отговор
    Браво

    Коментиран от #2

  • 2 Ей ломски

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    На всяка манджа мирудия. Сменяй памперса дядка.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 зъл хакер

    0 0 Отговор
    антивирусната няма да ви опази от открадване на колата