Last news in Fakti

4 Юни, 2014 12:07 1 354 0

iPhone става личен фитнес асистент

  • iphone-
  • apple-
  • healthkit

През изминалата година са инвестирани рекордните $2 млрд. за развитието на джаджи за мониторинг на здравословното състояние

Apple иска да превърне iPhone в център за събиране на данни за здравословното състояние на собственика на телефона, съобщава АП.

Основа на тези планове е платформата HealthKit, която получава информация за физическата активност, пулса, теглото, кръвното налягане и други данни, които имат ключови значения за здравето на човека. Данните могат да се използват за изработването на индивидуална фитнес програма за всеки отделен притежател на iPhone.

По този начин Apple се надява да оглави растящия пазар на приложения, които се занимават с мониторинг на здравето. Анализатори припомнят, че през изминалата година са инвестирани рекордните $2 млрд. за развитието на джаджи за мониторинг на здравословното състояние.

По тази причина платформата HealthKit заема ключова позиция в серията от нови характеристики на iOS 8, която е новата версия на операционната система за iPhone и iPad и Mac OS X.

Нововъведението беше показано на конференцията Worldwide Developers в Сан Франциско.

Конкуренцията на този сегмент от пазара се разраства през последните месеци. Това се дължи на факта, че устройства както на утвърдени компании като Jawbone и Fitbit, така и на стартиращи, като MyFitnessPal и Scanadu се опитват да се възползват от разширяващия се капацитет на смартфоните, за да следят фитнеса, хранителния режим и други персонални данни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА