Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 15:42 12 497 4

Христо Апостолов: Предвижда се ново трасе на трамвай номер 5 (ВИДЕО)

  • красно село-
  • христо апостолов

В програмата му за следващ мандат са предвидени и нови детски градини

Христо Апостолов: Предвижда се ново трасе на трамвай номер 5 (ВИДЕО) - 1

Супер динамично се разви Район „Красно село“, третият диаметър на метрото е почти готов. Това изискваше много усилия, естествено и на районната администрация, която пряко участваше в отчуждаването и приемането на имотите и предаването на „Метрополитен“. Много неща направихме, има обаче още страшно много работа. Направихме и културния дом конструктивно изцяло, направихме две нови детски градини. Практически увеличихме за този мандат с 10 групи децата в Района, за следващия мандат имаме заложено да увеличим с още 10 групи. Лека-полека ще успеем почти да разрешим проблема с детските градини. Това каза в студиото на ФАКТИ настоящият кмет и кандидат за нов мандат на Район „Красно село“ от коалиция ГЕРБ/СДС Христо Апостолов.

„Районът е много стар. Има много сериозна растителност по тротоарите, корените надигат плочки и асфалт, клоните трябва да бъдат орязани, корените трябва да бъдат фрезовани, сложно е и по-трудно за изпълнение, отколкото да направиш някъде нов тротоар без нито едно дърво. Една част от тротоарите са разбити от паркирани автомобили върху тях. Често се случва при правене на нов тротоар – понеже фирмата, която прави тротоара и която слага колчетата са различни, докато се сложат колчетата някои решават, че не е за пешеходци, а е за автомобили и започват да паркират, докато не поставим колчета, много често къртят колчета, за да паркират“, разкри Апостолов.

Той съобщи, че се предвижда ново трасе на трамвай номер 5.

„Реконструкцията ще бъде от Съдебна палата до кв. „Княжево“, предвижда се линеен парк на пл. „Македония“, с много хора сме коментирали, че пероните на спирките са в много лошо състояние, т. к. Трябваше да започне ремонта тази година, но имаше оттегляне на една от фирмите, безумно е да правим нещо, което ще разбием само след 1 г. Мога да уверя абсолютно всички, че пероните ще бъдат направени следващата година, ще бъде хубаво. Този ремонт ще отнеме поне година и половина, но ще бъде правен на етапи“, каза той.

Целия разговор с Христо Апостолов гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака

    10 3 Отговор
    Хубаво ама да се правят и парко места където е възможно, а не тротоари, които не се използват от пешеходците!!! Има много места,на които ако се направят разумно ще е по свободно по улиците и хем по безопасно!!!
  • 2 За това е такава кочина

    8 5 Отговор
    Трева надига плочките, ще бъдат подрязани и клони. Браво. Тежък мандат е било. Следващия мандат може и да окосите една градинка
  • 3 Марко

    8 2 Отговор
    Този компетентен кандидат за кмет очевидно не може да направи разлика между "ново трасе" и ремонт/реконструкция на съществуващото от 100+ години старо трасе на трамвай №5...
    Умилително!
  • 4 батко

    0 1 Отговор
    То тротоарите ги няма или са заети от каруци, затова "не се използват от пешеходците".