26 Май, 2021 00:05 21 463 111

Иван Ценов за ФАКТИ: България ще изчезне като политическо и географско понятиe

  • иван ценов-
  • политика-
  • сдс-
  • общественик-
  • математик-
  • конституция-
  • наказателна отговорност

„Ние затъваме и хората се отдръпват от политическата класа. От пълни митинги вече само по телевизията си говорят с електората“, заяви общественикът

Иван Ценов за ФАКТИ: България ще изчезне като политическо и географско понятиe - 1
Снимка: ФАКТИ

„Конституцията не е само правен акт, тя е политически акт“.

Това каза математикът и общественик Иван Ценов пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ. Тема на разговора беше отговорността, която носят управляващите у нас.

„Тук е моята теза. Тази Конституция предполага това, което се случва в България – ненаказуемост на официалната власт – изпълнителна, законодателна и съдебна власт. Всички те не носят наказателна отговорност. Като сложите и колективните органи на управление, чиновниците и държавните институции, картината става безотговорна“, каза още той.

Разговорът премина към виновниците за провала на Прехода у нас. На въпрос за мнозинствата причинили този провал, Ценов отговори: „Имам съвсем друг начин на обясняване на нещата. България е с ограничен суверенитет още от времето на доктрината „Брежнев“. Тоест след влизането на съветската армия в България и строенето на социализма. Това се знае от всички нас, даже се казваше официално. В момента ние продължаваме да сме държава с ограничен суверенитет, дори по-лошо – ние сме държава с неоколониален статут. При нас формално има официална власт, която се избира от народа (…), но в същото време това са проксита. Прокси е известна дума от гледна точка на прокси войните, които водят големите сили някъде в Сирия.

Тези проксита – или официалната власт, специално за България ги наричам туземна колониална администрация, която се интересува само от това какво ще кажат тези, които я назначават. Те не се свенят дори да го признаят. Има проблем, да кажем, с Българската банка за развитие, излиза бившият министър и каза: „На нас ни направиха одит преди известно време и казаха, че сме окей“. Излиза Бойко Борисов и казва: „На мен всички братски служби ми казаха, че съм окей“. Тоест него го избира уж народът, а той се отчита и вади аргументи, че е приемлив за управлението на България отвън. Ами, ако онези хора искат да съсипят България?“.

„Знаете ли защо съм тук?“, попита Иван Ценов. „Защото България е на първо място по смъртност и изчезва“, каза той. „Това, което се случва не само в България, но и в Европа, е ясен признак, че тази цивилизация си отива. Една цивилизация си отива бавно и тъжно“, каза още Ценов. „Какво означава, че вчера са се събрали, за да наложат санкции над Лукашенко! Това е безумие! Защо не се събраха, когато НАТО и САЩ атакуваха Багдад?“, допълни той.

Разговорът се върна към хората, които „кадруват“ в структурите на „прокси властта“. На въпроса как се извършва подбор на хората, Ценов отговори: „Когато беше жив Луканов – нека да не звучи като скоба, си говорехме с него, аз му казах, че няма да свърши добре. Той ме попита защо, а аз му казах: „Много се буташ“. Тогава той ми каза, че в България по времето на социализма имало 20 длъжности, за да стигнеш до които е трябвало Москва да каже, че може. Това е т.нар. номенклатура на партиите. Значи те са били номенклатура на Кремъл му казах аз, а той каза: „Точно така“. Това са членовете на Политбюро, силовите министри, шефът на Комитета по съобщенията и енергетиката. Аз го попитах: „Имаше ли изключения?“. Той ми каза: „Само едно – Тодор Живков направи Людмила Живкова член на Политбюро без да пита“. Тогава аз, естествено, попитах дали затова тя умря. Той каза: „Не мога да се ангажирам с това, Иване“.

„Кадруването отвън става на високите нива“, продължи той. „Оттам надолу се следва принципът на отрицателната селекция. Помните кои бяха в СДС и кои са сега в ГЕРБ или при патриотите. Разликата е огромна в интелектуално отношение. Въпреки че тогава аз имах много проблеми с моите колеги в СДС и непрекъснато влизах в скандали, все пак дори един Костов, в сравнение с някои там, е гений. Това е принципът на отрицателната селекция. Идват едни, позалъгаха малко хората, след това полека ни изчистиха и стигнахме до ПКП и другите“.

Въпросната деградация, той обясни с: „Това, което се случва след 1989 година, е договореност между Москва, Лондон и Вашингтон. Свалянето на нашите вождове беше договорка, която е дори записана в списанието „Foreign Affairs“, където се казва, че при предварителните срещи между специалистите, Горбачов приема ангажимента с агресивни действия да смени политическите системи в Източния блок (…), докато Западът, с адекватни действия, да смени политическите системи. Аз имам лошо предчувствие за България и го написах преди 30 години. Тогава бях казал така: „Като гледам с кого съм се събрал в СДС, правя мрачна прогноза за бъдещето на България. В средносрочна перспектива България ще изчезне не само като политическо, но и като географско понятие“.

„Ние затъваме и хората се отдръпват от политическата класа. От пълни митинги вече само по телевизията си говорят с електората. Това вече е пародия на демокрация“, категоричен беше Ценов. „Усетих, че има една дълбока държава, но това е истинската власт“, допълни той.

Относно това как стои въпросът с носенето на отговорност от политици в други държави, Ценов каза: „Индемнитет, тоест наказателна неотговорност по български, няма в Англия. Там се издава един акт на индемнитет при специални обстоятелства – например при война. Парламентът се събира и разрешава на военния министър да взима например мерки, които са противоконституционни – като пълна мобилизация, докато в Англия военната служба е доброволна“.

„Член 69 от Конституцията (б.р. „Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание“) означава, че има презумпция за извършване на престъпление. Защо някой трябва да носи наказателна отговорност, ако не извърши престъпление? Освен това ние всички сме равни според член 6. Защо в член 7 пише, че държавата носи отговорност за действията на нейните служители и институции?“, запита Ценов. „Затова Бойко Борисов уби Чакъра в Родопите, разруши му къщата, но България беше осъдена в Страсбург. Кой плати – данъкоплатецът“, допълни той и сравни това с обвиненията, които бяха повдигнати в САЩ на полицая, който, натискайки с коляното си Джордж Флойд, по време на арест причини смъртта му. „30 години затвор – не на общината, не на шефа, не понижаване в длъжност. Тези, които биха онова момче зад колоните на Министерския съвет и той изпадна в кома – какво? Единият нямало да го повишат сега, а след това“, каза Ценов.

„Ако трима протестъри бяха били един стражар, главният прокурор щеше да им повдигне обвинение за опит за убийство. С какво сме равни пред закона ние тогава?“.

В края на разговора Иван Цанов коментира, че задължителното гласуване всъщност представлява отнемане на правото на избор. „При тоталитарните държави правото е задължение. Ние тоталитарна държава ли сме?“, каза той.

Целия разговор можете да гледате в следното видео:


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 103 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комуниста

    163 32 Отговор
    Така е изчезва от демокрация от светлата ви демокрация. Продадохте 2007 година държавата на Сорос седесари продажни.

    Коментиран от #4, #5, #65, #104

  • 2 честен ционист

    59 51 Отговор
    Иван Ценов е научил романите на Оруел на изуст. Споко Иване, след вас ще дойдат по-добри.
  • 3 ТаУмВзе

    107 14 Отговор
    Вече сме Заличени бре. Колко агония още, за да се разбере.
  • 4 00000014

    72 9 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Започнаха 97-а

    Коментиран от #19, #44

  • 5 алекс лилов

    41 71 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Седесарите са продажни точно толкова колкото и лонгурът Жан Виденов който отново изпълзя на светло,и си показа зъбките.
  • 6 д-р Гей Билтс

    54 26 Отговор
    Бай Иван не може да вземе, че и Лукашенко е като наш Бойкашенко и, че цялата разправия със самолета на масонската компания Раян е да ви пробутат знака на звяра в кратки срокове.
  • 7 Ингилизова

    19 40 Отговор
    Айван Ценов ти си много информиран.
  • 8 Еми че тя

    86 14 Отговор
    , България вече не съществува. Вече има Бетония!
  • 9 Загрижен

    152 17 Отговор
    Мненията на такива хора трябва да се търсят и публикуват по-често, но в държавата на безличните мисирки, милиционерите и тиквите няма да се случи. И аз смятам, държавата ни изчезва. Над един милион ром, близо три милиона пенсионери, близо половин милион ненужна администрация, която е превърнала в култ шуробаджанащината и калинщината. До няколко десетилетия ще сме около 3 милиона. А'е със здраве... За няколко сребърника повече се продаде род и родина.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тоя е голямо дрънкало

    23 70 Отговор
    Като мощна и безсмислена мелница,вечно мелеща вятър и никога жито..

    Коментиран от #95

  • 12 Госあ

    61 12 Отговор
    Те Италия и Испания върввят на там, пък какво остава за България.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 бай Даньо

    16 54 Отговор
    Въъъъ страшни глупости! Тоя е математик!?
  • 16 Моряка

    68 15 Отговор
    Преди 20 години един млад писател,възмутен от пладнешкия грабеж на Иван Костов,предрече същото и предупреди- "1300 години стигат".Но кой да го чуе.Тогава Седесарите на Майдана подскачаха в глупашки екстаз-"кой не скача е червен".След това Костов станана мултимилионер чрез трети лица,а Майдана и досега духа супата.Сега заревали,тъпанарите,че и поТВ-то на Цветанка.Късно е чадо,1300 години стигат.
  • 17 Вярно е

    50 5 Отговор
    Лошото е че някой им натиска бутона и тези фуражки в симбиоза с мутри буквално убиват Българи!
  • 18 ами

    16 16 Отговор
    ими името - черноморска куба, северна турция, западна украйна ?
    или нова македония ? радева губерния ? бойкова плантация ?
    гасете лампите и да си лягаме

    Коментиран от #48

  • 19 По точно

    7 15 Отговор

    До коментар #4 от "00000014":

    от 44г.

    Коментиран от #50

  • 20 ⚜️Илюминат🌹

    73 24 Отговор
    Много векове минаха и много тежки имаше измежду тях , много империи се опитаха да ни изличат, но нито една не е останала ! Империята на Чингиз хан , Римската, Византия , османската , австро-унгарската, нацистката, съветската ... ! Няма империя която да се е докоснала до свещенния български народ и да е оцеляла! Да, даваме жертви, страдаме , търпим , но сме тук хиляди години и аз бих бил внимателен с подобни прогнози за нашето изчезване! Когато България изчезне, значи , че цивилизацията е изчезнала !!!

    Коментиран от #23, #24, #78

  • 21 добри джуров

    16 28 Отговор
    Видели бай Иван да се вайка и го попитали Бай Иванееееее кажи нещо ама да е верно

    Коментиран от #108

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Суеко

    30 17 Отговор

    До коментар #20 от "⚜️Илюминат🌹":

    Ти на тоя баджак лЕжи. Ненормален ли си, сляп ли си, че не виждаш на къде вървим бе.

    Коментиран от #27

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Абе иска или не

    22 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дългия":

    Тука секи мое да коментира пък кат не ти изнасят хорските мнения не чети
  • 26 Колев

    72 12 Отговор
    Толкова е прав тоя Ценов, че повече не може. Отрицателната селекция у нас дава само отровни плодове под бдителното око на нашите СТРАТЕГИЧЕСКИ ПАРТНьОРИ. И това ни го набиват в главите до посиняване. Като гледам какви неморални и посредствени типове въртят политическите хора у нас призлява ми. Как досега не осъдихме една военна интервенция на Щатите, как не хванахме веднъж американски шпиони. Колониалната ни зависимост е дала токова отровни плодове, че ако не се освободим от нея, колкото и трудно да е ние сме загинали. ВЪН ЧУЖДИТЕ ВОЕННИ БАЗИ ОТ ТЕРИТОРИЯТА, ВЪН ОТ НАТО И ЕО, поддържане на търговски отношения с всички страни само в национален интерес. Колко трябваше да сме тъпи и продажни за да знаем, че след изгонването на руските дипломати няма да има руски туристи на черноморието. Ама докато не почнат да лежат тия плазмодии в затвора ние изчезваме.

    Коментиран от #29

  • 27 Дългия

    9 43 Отговор

    До коментар #23 от "Суеко":

    И на къде вървим бе? Вървим след големите на там вървим! Много сме малки за да имаме собствен път.!

    Коментиран от #51, #63

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Стга с тая русия бе

    50 2 Отговор

    До коментар #26 от "Колев":

    Със и без туристи по мутроморието народа няма да живее по добре защото всички приходи отиват у мутри политици магистрати там всичко е схема за грабене и пране
  • 30 Колев

    61 9 Отговор
    Американската здравна система е напълно корумпирана, America’s Public Health System Is Utterly Corrupt By Dr. Paul Craig Roberts ( вижте кой е Пол Грек) Израел получава непрекъснато модерни ам. самолети с които бомбардира Палестина и т.н. международна общност , в това число и ние мълчим като задушения негър в Щатите. "F-35s Bombing Gaza" Israel has already received twenty-seven F-35s from the US и така нататък. Ние щастливите мизерници, вместо да си купим МИГ29 по за 11-15 милиона , наляхме по 200 милиона за стар модел на Стратегическия. Не луди, а имбесили, а пенсиите стоят гладни и мръзнат като кучета, работещите си купуват сиренце по 4лв. за да имаме такива като Гергов и
    Домусчиев. Продадена нация, осъдена.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Колев

    37 5 Отговор
    Отваряйте и чужди источници, знаене на чужд език не е необходимо. Война се води по всички фронтове с Русия, а ние сме една шепа глупаци, съчки за горене. Как да го уважаваш прост човек, че и подлец и продажник. Чърчил най-откровено ни е определил, германците също.
  • 36 Иван

    23 3 Отговор
    Аре бе...няма ли кой да каже как Бойко много ни обича?
  • 37 иис

    14 47 Отговор
    Този политик и общественик е на нивото на жрец на Инките.
    Нека оставим погрешното виждане относно Пустинна Буря което говори за неосведоменост и липса на когнитивни способности.
    В реалния живот никой не е свободен да прави каквото си иска и умението на политика е да прокарва своите виждания въпреки съпротивата. А ревльовци в стил Румен Радев са вредни за държавата, защото вместо да изградят нещо им е по-лесно да съборят построеното.
  • 38 Колев

    39 6 Отговор
    Много ми е кеф да гледам как млади българчета се мъчат да говорят с руснаци на английски, жалка работа. А колко информация в Ютуб на руски, английски и други езици. New Tensions Today : European nations send their biggest warships to fight Beijing in the SCS Comment le S-400 a détruit l'avion furtif de l'ennemi Только что! Конец ВСУ Россия готовит ответный удар ВСУ за обстрелы российских жителей на . Донбассе! Кое от трите заглавия е най-лесно за разбиране драги българчета.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 должен

    14 36 Отговор
    Аз също говоря свободно руски. Майка ми ме е учила че човек трябва да познава езика на противника.

    Коментиран от #53, #55, #88, #109

  • 41 Папурко

    25 12 Отговор
    В територията остана само измета...ФАКТ. Закривай и последния да угаси лампите на Терминал 2. Да дойдат хора, достойни да живеят на тая земя.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Папурко

    20 14 Отговор

    До коментар #42 от "ДаЗдраПерМа":

    Ха дано, чул та господ. И колкото по-скоро- по-добре. Време е вече експериментът, наречен'' България'' да се закрива. Видя се, че нищо не става от тоя народ, т.е- тази сбирщина. ЗАКРИВАЙ...
  • 44 Коча

    48 15 Отговор

    До коментар #4 от "00000014":

    Мдаа, последният премиер на България беше 97г. казваше се Жан Виденов. Това е единственият премиер, който не се съгласи да реже жива плът от страната си и народа. Затова пък получи международна изолация, инфлация, повечето българи и до днес го мразят. Виденовата зима е нарицателно за глад и т.н. В последствие напуска партията и става преподавател, така до днес.

    Коментиран от #52

  • 45 Абе всички сте прави

    27 9 Отговор
    И всички сме криви! За мен основната грешка,да я наречем коректно грях, е че обърнахме подло гръб на Русия и за кой ли път се "съюзихме" с враговете и.И този път Небето отново няма да ни прости,то не прощава на професионални изменници!

    Коментиран от #47

  • 46 нмвбнм

    33 6 Отговор
    Опитна и обиграна журналистка е Лили Маринкова, но и тя НЕ Е НЕзависима. Отчита се пред шефовете си и не смее да надскача рамката.
    А човекът е на възраст и не му пука, говори това, което мисли. И знае много, много повече от това, което беше оставен да каже.
    Жалко, че не му беше позволено да каже повече, имаше какво още да научим от него.

    Коментиран от #69

  • 47 Ивайло

    19 16 Отговор

    До коментар #45 от "Абе всички сте прави":

    Трудно е да се каже кой ни е приятел и кой - враг.
    Сегашната ни безрадостна история започна от времето, когато по волята на великите сили бяхме оставени отвъд желязната завеса и попаднахме изцяло под ботуша на Кремъл. Ако се бяхме развивали нормално, като Франция, Австрия, Германия, Великобритания, Италия, днес нямаше да сме на този хал. А и днешните ни продажни политици, които нямат куража да провеждат политика в интерес на страната си съвсем ни довършват.
    Така че за мен Русия СЪЩО не е приятел - нямаше да е по-добре, ако днес трябваше да привеждаме гръб пред Путин. Не, благодаря!

    Коментиран от #56, #111

  • 48 Моряка

    24 3 Отговор

    До коментар #18 от "ами":

    Същносттта на името е US-колония.С първи генерал губернатор Сол Полански.И сегашен-Херо Мустафата.
  • 49 KOSTAS LINKE

    17 10 Отговор
    В ранното СДС, ИВАН ЦЕНОВ И ВОЛЕН СИДЕРОВ БЯХА СВЕТЛИТЕ И НАИСТИНА ГОЛЕМИ УМОВЕ..ПОСЛЕ И ДВАМАТА ГИ ИЗГОНИХА ПРОСТАЦИТЕ И КРАДЦИТЕ..ИВАН КОСТОВ СТАНА ШЕФ И ФЮРЕР 1994 ГОД. СЛЕД ФИЛИП ДИМИТРОВ, И ПРЕОБРАЗУВА КОАЛИЦИЯТА СДС В ЕДНОЛИЧНА ЕООД ПАРТИЯ = СДС в юли 1995 год...ВОЛЕН ОТ КРАЕН ПРО-АМЕРИКАНЕЦ И СДС-САР, ПИШЕШ ''''ДА СВАЛИМ АЛЬОША ОТ НАРЯД'''' 23 МАРТ 1991 ГОД. във вестник Демокрация....СТАНА УЛТРА-РУСКИ СЛУГА ...УНИКАЛНО ПРЕОБРАЗУВАНЕ И ПРЕОБРЪЩАНЕ..И МНОГО ЖАЛКО ЗА ВОЛЕН, ИМАШЕ УНИКАЛНИ ДАННИ ДА СТАНЕ ЛЕИДЕР И ПРИМЕР..СЯКАШ НЯКОЙ НАПРАВИ МАГИЯ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ ....

    Коментиран от #60

  • 50 Само питам

    24 3 Отговор

    До коментар #19 от "По точно":

    Колко народ бяхме 44-та?Колко 89-та?А сега ,а утре?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Прол

    16 24 Отговор

    До коментар #44 от "Коча":

    Стига с тези глупости. Говориш за един комплексиран неуравновесен нищоправец, който останал без работа. 97ма е най тежката година след ВСВ за България, факт.
  • 53 Ха ха

    12 9 Отговор

    До коментар #40 от "должен":

    Убеден съм,че го говориш до ниво:"Здравствуйте,братушки".
  • 54 Ха ха

    8 19 Отговор
    Тоз изкуфял.Или си е тъкав бил винаги.
  • 55 Ха ха

    20 6 Отговор

    До коментар #40 от "должен":

    Толкова младеж научи английски,а не смеят да кажат,че мразят врага(каубоите).

    Коментиран от #64

  • 56 Само питам

    17 4 Отговор

    До коментар #47 от "Ивайло":

    Свидетел си на събитията от 1944-та година ли?По това колко си неграмотен разбирам,че си връстник на ".демокрацията".
  • 57 Просветен илюминат

    24 1 Отговор
    Само робите си търсят водачи.
    Докато народа изпълнява и робува какво може да се очаква?
    Историята какво ви показва?
    Стадото се контролира и манипулира от шепа хора благодарение на страха,който се поддържа и до днес.
    Някой ви казва кое е добро и правилно за вас,чрез закони вие се страхувате от глоби и наказания и всеки ден поради липса на пари правите едни и същи неща,всеки път на някой си ден традицията ви казва какво трябва да правите и така от години се живее в рамката поставена ви от поколения назад и постоянно системата произвежда консуматори.
    Ето вижте сега абитюрентите,как се гласят,лъскави коли,показност,ядене и пиене и после какво?
    Парите не движат света,а знанията как да се води тълпата и подчинява без да се промени от векове.
  • 58 Любен Стойков

    16 23 Отговор
    Ох...мъки, мъки. Тоя дядка си е говоркал с Луканов. т.е. в кратуната му е ясно, що за преход е наложил Луканов - преход без преход. Видял в СДС, че са подставени лица на бившите, но вини Митеран и Америка, че подставените ченгета са украли България. Знае за 99.99% енергийна зависимост от Мужикия, но кълне запада, че били колониалисти. ЕС ни крепи с помощи, но пак ЕС и САЩ били виновни, че руските проксита у нас крадат европомощите и хранят Путин. Това изоглавено русофилие ще ни изяде главичките. Русофилите не са българи!

    Коментиран от #61

  • 59 Любен Стойков

    17 24 Отговор
    А умираме демографски защото Русия неще българи на тая територия. Те прогониха българите на запад с умишлена съсипия, мизерия и липса на бъдеще, за да останат само русофилите, които по логиката от историята накрая стават рушняци. Както гъркоманите отдавна са гърци, сърбоманите - сърби, турчеещите се турци. Българите умират или бягат за да се настанят рушняци или порусени простаци.

    Коментиран от #68

  • 60 Ха ха

    22 2 Отговор

    До коментар #49 от "KOSTAS LINKE":

    Сидеров като е бил "светъл и голям ум" виж го до къде стигна-пудел на всяка власт,получил 0,4% на изборите.
  • 61 Точно

    8 13 Отговор

    До коментар #58 от "Любен Стойков":

    Така!Този или е шашав или се прави на шашав.
  • 62 ттт

    34 4 Отговор
    1961-ва. Сингапур е изключен от Конфедерация Малайзия, защото на острова бушува гражданска война и другите държави от конфедерацията се страхуват, тази война да не се прехвърли при тях.

    1991-ва, тридесет години по-късно. Сингапур по качество на живота не отстъпва на държави като Франция и Австрия.

    2021-ва, трийдесет и една години по-късно. България все още отстъпва по качество на живот на България от 1989-та.

    Коментиран от #103

  • 63 Хан Сол

    24 1 Отговор

    До коментар #27 от "Дългия":

    Кое ти е малко бе? По площ сме колко Австрия По население сме няколко пъти повече от няколко макар и малки държави в Европа / ако не се сещаш за такива виж справка в гугъла/ Истината е че материала е гОла вода тарикати дребни. В нас максимата Да не изстине и да не се мине е в пълна сила.
  • 64 фжфж

    10 2 Отговор

    До коментар #55 от "Ха ха":

    Учи се езикът, който в момента се използва най-много. А този език не дава кой знае какви гаранции на държавата наложила го. Латински език и днес се използва в научните среди, но Римска империя тъдява не се вижда.
  • 65 Смешно

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Демокрацията ли извършва действия или хората ??? Кокошките ми са по-умни

    Коментиран от #66

  • 66 Во Нгуен Зияп

    11 3 Отговор

    До коментар #65 от "Смешно":

    То и комунизма да не обвиняваме! Всичко, каквото е ставало при него, са го извършвали хората, а не той.

    Но да знаеш, пиша ти плюс. Въпросът ти обаче би трябвало да бъде малко по-друг "А това наистина ли е демокрация?" Също така може да попитаме "Онова наистина ли беше комунизъм", да не задълбаваме безкрайно в спорове за миналото, защото ще изпуснем бъдещето.
  • 67 Иван Ценов

    11 4 Отговор
    Първо бих искал да поздравя г-жа Лили Маринкова!
    Второ, телефонът ми е 0879271014. Ако някой желае да се свърже с мен, моля!
  • 68 Ами

    5 13 Отговор

    До коментар #59 от "Любен Стойков":

    Колега пиши по често ,че имаш точни коментари.Тук обикновенно пишат само рушляни продажни ,възхваляващи Сибирския рай!!!
  • 69 Иван Ценов

    7 1 Отговор

    До коментар #46 от "нмвбнм":

    Така е. Но Лили е герой!!! Ето телефона ми - 0879271014. Ще ти разкажа интересни подробности за политици и "колеги" на Лили!
    Тази тема е табу!!!
  • 70 Иван Ценов

    11 3 Отговор
    Едно уточнение!
    Москва, Лондон и Вашингтон сее разбират в общи линии за следното по отношение на Източния блок:
    С агресивни действия Москва сменя политическите режими в региона!
    Това са "нежните революции" от есента на 1989 г. Изключение е Румъния и по-късно Югославия, която бе ударена от НАТО.
    Партньорите им от Лондон и Вашингтон поемат ангажимент да променят икономическите системи в региона! В текста към видеото е написано политическите!
    Всъщност Москва е Руската империя, а Лондон & Вашингтон - Британската империя. Само като уточнение на моя геополитически модел.
  • 71 Мухоморко

    17 3 Отговор
    Иване, доживяхме да те видим отново!

    Остарял си, но още си във форма. Правехте страхотни предавания преди години с Велизар Енчев по СКАТ. После някой май нареди да не те канят. Надявам се да те видим пак скоро някъде.
  • 72 Донос Вучков

    12 3 Отговор
    Иван Ценов - Лудия ударил шамар на Филип (Фил) Димитров (Кенеди) и го изключили от СДС.
  • 73 Мухоморко

    6 1 Отговор
    Иван Ценов за модела на колонията и метрополията

  • 74 Ласкар БГ

    5 3 Отговор
    Иван Ценов и Вучков за съветския и американския танк 😂

  • 75 Брюксел

    20 3 Отговор
    В Белгия гласуването е задължително, мирни демонстрации биват буквално стъпквани от полицията, която е хвалена за това от властите, един военен заплаши един от ковид щаба и го обявиха за терорист без нищо да е направил. Хората се обявиха в негова подкрепа във Фейсбук, закриха им сметката. Това демокрация ли е или неофашизъм?

    Коментиран от #77

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Иван Ценов

    12 3 Отговор

    До коментар #75 от "Брюксел":

    Проблемът със задължителното гласуване в България се състои в следното.
    По Конституция гражданите имат право да гласуват! Естествено, има определени условия.
    Доколкото Конституцията има пряко действие и никой закон не може да й противоречи, вмъкването на член в Изборния кодекс, който задължава хората да гласуват е в грубо противоречие и с буквата, и с духа на Конституцията!!!
    И никой не сезира Конституционния съд за това нарушение!!!
    Да, Мая Манолова изигра една мръсна игра в качеството си на Омбудсман, а КС се направи, че ме разбира и влезе в играта!
    В резултат на тази игра бе премахната възможността избирателните списъци поне да бъдат очистени от мъртвите!
    Но пак казвам, трансформирането на право в задължение отнема правото!!!
    И не забравяйте! Правото е свобода! Задължението е несвобода!!!
  • 78 Посетител

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "⚜️Илюминат🌹":

    Дано сте прав! Макар че вече изгубих надежда, но... Дано сте прав!!!
  • 79 Наблюдател

    8 2 Отговор
    Много вярно!
  • 80 ДЕЕЦ

    7 3 Отговор
    ДОБРЕ ДЕ, КОЛКО Т.Н. ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ПОДКРЕПИХТЕ ТОЗИ ПРОЦЕС ТОГАВА,... СТРАХ ВИ БЕШЕ, НАЛИ.. СТРАЙ, ЧЕ АКО СЕ ОБЪРНЕ КЕБАПЧЕТО ЩЕ ИЗПАДНЕТЕ В НЕМИЛОСТ... СЕГА КАТО КРЕЧАТАЛА КРЯКАТЕ...
  • 81 Сланина и Зурла

    7 3 Отговор
    Хахааа...ти откри америка ве моят
  • 82 Вервайте ми

    9 6 Отговор
    Призванието към българите е: Ако приемем учението на бялото братство (на Петър Дънов) ще бъдем призвани от бог. Ако не го научим България ще се погуби. (Както бе погубен Израел.)
  • 83 възгеч

    12 8 Отговор
    ценов ценов,усетил си дълбоката държава.но късно,след 30г да го казваш сега! а защо си мълча до сега?

    Коментиран от #94, #96

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 tate

    17 4 Отговор
    Гледам коментари срещу Иван Ценов ,абе пиленца ВИЕ къде бяхте преди 25 год и повече ???Какво само плюете безсмислено Иван е много наясно какво се случва и затова винаги е кисел и безкомпромисен !! Много е светнат и много знае а вие тулупи само замърсявате "Ефира" скриите се някъде .....
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Истината

    9 3 Отговор
    Колко са страните в Европа с независимо управление и колко са в света!?!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Истината

    4 3 Отговор
    Колко са страните в Европа с независимо управление и колко са в света!?!
  • 90 tate

    4 6 Отговор
    "Тъп си като спортен коментатор" Иван Ценов , който се познае халал да му е !!
  • 91 кочо

    9 6 Отговор
    Т. ЖИВКОВ ГО Е КАЗЪЛ-МНОГО Е ЛЕСНО ДА СЕ УМРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ-НО Е МНОГО ТРУДНО ДА СЕ РАБОТИ И ЖИВЕЕ ЗА БЪЛГАРИЯ.СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА 45 НАРОДНО СЪБРАНИЕ -ОРЕ РАК И ЩУКА.КАКВА ПОЛЗА ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ.ЗА ТОВА ПРЕЗ 1934Г. СА ЗАБРАНЕНИ.
  • 92 Лупи

    10 4 Отговор
    Само едно ще му кажа на дядото. Демокрация, като понятие и смисъл какъвто се влага в тая дума е невъзможно да има в повечето държави по света по простата причина, че хората са изключително прости, лесно маниполируеми и забравят бързо. Също са много алчни и неблагодарни. Следователно имайки предвид, че в повечето държави по света няма демокрация, включително и в агресора на "демокрацията" САЩ можем да заключим, че държавата ни ще тръгне на горе ако имаме силен лидер, който може да се опази от великите сили и покрай него да опази и нас. Тоя лидер ако трябва да ходи на избори на всеки 4 години, никога няма да може да направи нищо поради простата причина, че самите велики сили са много добре обучени да рушат, разделят и владеят малките държави заблуждавайки и разколебавайки глупавото им население. Молете се за лидери дано Господ ни го изпрати.

    Коментиран от #97

  • 93 демократ

    6 3 Отговор
    Поздрав Иване, останахме малко, но след летните протести съм обнадежден, че простотията обхванала България макар и трудно, и мъчително ще я премахнем.
  • 94 Любо

    2 1 Отговор

    До коментар #83 от "възгеч":

    Благодарност към екипа на Факти бг за това интервю!
  • 95 National Police

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Тоя е голямо дрънкало":

    Като нямате аргументи срещу казаното троловете почвате с лични нападки и обиди.
  • 96 Иван Ценов

    1 1 Отговор

    До коментар #83 от "възгеч":

    Нещо не си разбрал! Или си обикновено тролчо! Предлагам да се чуем, ако искаш може и да се срещнем. Телефонът ми е 0879271014. Ако не ми се обадиш, няма да се разсърдя! Но ще си мисля, че изпълняваш задачка.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Тоя па

    0 1 Отговор
    българино е като хлебарката.
  • 100 ЕЕЕ

    1 1 Отговор
    ше изчезне българино, ама друг път.
  • 101 333

    1 1 Отговор
    така са старците, те свършват и света свършва. Да, ама аз съм оптимист, все повече хота проглеждат и не може да им се пробуда нищо от задкулсието, скоро край на тройния модел на управление. Бойко беше израстък на мутренските години, а след него няма какво вече да "инсталират" в парламента, в безисходица са.
  • 102 Иван Ценов

    4 1 Отговор
    И все пак, темата е ясна!
    Ненаказуемостта на Официалната власт е Конституционно закрепена!!!
    Съгласно Конституцията на Република България представителите на Официалната власт са със Статут на Невменяеми!!!
    Точка!
    Ако някой има да каже нещо по темата, да каже!
    Ако не може, поне да си наляга парцала!
  • 103 Здрав разум

    3 2 Отговор

    До коментар #62 от "ттт":

    Това пък откъде го измисли. През 89та тоалетната хартия беше дефицитна, а царевични те пръчици лукс. Цветен телевизор - 1000 лева. Заплата на начинаещ висшист - 167 лв. Без коментар!
  • 104 комундер

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Покажи ми една партия в която да няма нито един комунист.
  • 105 Ще изчезне?

    1 1 Отговор
    Ще, ще ти се, може би, ама надали, може би, ама едва ли... Божа работа е, Бре комуни, нали си знаеш.
  • 106 Принципно,

    0 1 Отговор
    След някои уговорки, за съветската ера, за Брежнев и преди Брежнев , особено, съм съгласен с човека. На да ми говори, за СДС, като нещо демократично , не коменистическо? Абкурд! Да пита Бойко Рашков , да му каже, какво каза полк. Славчо Дойчинов , за другарите с други идеи. Объркан, но добронамерен, надявам се е интервюираният.
  • 107 Иван Ценов

    0 1 Отговор
    "Принципно", нещо ти се губи!
    Бях член на НКС на СДС, когато писах в пресата: Съюзът на ДС, известен предимно като СДС, е създаден от тези, срещу които уж трябва да се бори.
    Това е било някъде 1992-1993 г. Ти какво правеше тогава?
  • 108 Иван4о

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "добри джуров":

    Бай Иван - човек на Луканов, какво друго да каже?

    Коментиран от #110

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 брадвето

    0 1 Отговор

    До коментар #108 от "Иван4о":

    време е да влизаме в парламента с калашниците както направиха арменците тези които унищожиха предприятията и тези които и днес крадат чужди имоти с умишлени грешки да си готвят въжетата на никого няма да простим кметовете и те ще изгорят защото се правят на не знаещи Скравена Белене Ножарево чакат общинските крадци кръвта на ограбените се е превърнала в умраза
  • 111 до ивайло

    1 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ивайло":

    Германия Австрия,Италия и т. н.завинаги ще рухнат ,а България ще пребъде