Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 16:24 4 643 59

Румен Христов: Кабинет без ГЕРБ-СДС ще е сбор от типа орел, рак и щука (ВИДЕО)

  • румен христов-
  • герб-сдс-
  • избори 2 в 1

Ако беше се получило, така че Борисов се кандидатира за президент и спечели, най-вероятно тогава Радев, който има амбиции да бъде в политиката, щеше да сформира политически проект и тая битка да продължи, смята лидерът на СДС

Румен Христов: Кабинет без ГЕРБ-СДС ще е сбор от типа орел, рак и щука (ВИДЕО) - 1

От срещите с хората виждам, че има един по-нов диалог между нас ГЕРБ-СДС и избирателите, който липсваше при 45-ия и 46-я парламент, имаше едно отдръпване тогава. Това ми дава основание да вярвам, че социолозите са прави и ще бъдем първа политическа формация, вероятно с достатъчно голяма преднина пред втория. Това едва ли е достатъчно условие да се състави кабинет. Определям "антиГЕРБ" говоренето на партиите като голяма грешка. Съставяне на правителство без участие на първа политическа формация е рисковано. Такова правителство ще е по-скоро един математически сбор от разнородни депутати и са тип орел, рак и щука и ако има такова правителство, то няма да е стабилно, недобро за България и с кратък срок на годност. Това заяви в студиото на ФАКТИ председателят на СДС Румен Христов.

"Да, може да се състави правителство без първата политическа формация. Такива бяха правителствата на Любен Беров - нестабилно, и на Орешарски. Така, че правителство без ГЕРБ-СДС или ще е нестабилно, или изобщо няма да се състави. Затова призовавам да заровим томахавките, става дума за необходимостта от редовно правителство в кризите, сполетели страната ни. Да намерим допирните точки, има такива, да съставим стабилно правителство и да вървим напред. Вариантите са два: дясноцентристка коалиция с участието на ГЕРБ-СДС или лявоцентристка с БСП. Няма как без участието на ГЕРБ или на БСП да има правителство. Аз смятам, че на България е нужно дясно правителство, защото десните са по-отговорни, по-градивни, показали са, че работят по-добре. ГЕРБ-СДС имат натрупан опит, много сериозна експертиза при овладяването на кризи.

В 45-я парламент поканихме на разговори "Има такъв народ" и "Демократична България", те отказаха. Надявам се сега да се отзоват, те и "Продължаваме промяната" като евентуални партньори. Коалицията е нещо сложно и когато има много и разнородни участници, има малка вероятност да просъществува. Ако големите неща, зад кои застанем и идеологическите различия не са чак толкова големи, би могло да се намери работеща формула, защото България има нужда от стабилно управление. Ако искаш да промениш някого, ти трябва да работиш с него, ако смятаме, че противниците ни са прави за някои неща, че има допуснати лоши практики, в един коалиционен кабинет министрите могат да се противопоставят, да гласуват против, докато се изгладят противоречията", каза председателят на СДС и водач на листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР.

Той смята, че служебният кабинет търпи провали в почти всички сфери.

"Изборите за президент са изключително важни по няколко причини, аз съм бил пет години в тази институция, познавам я много добре. Това, че се твърди, че президентската институция е с малко правомощия не е съвсем така, разбира се, че няма правомощията, които има един премиер, тя е със сериозни правомощия, гарантира стабилността, обединението, единението на нацията. Аз съм сигурен, че ако бъде преизбран сегашният президент, противопоставянето между лидера на най-голямата партия и президента ще продължи, това не е добро за България. България има нужда от успокояване, от обединяваща фигура, каквато е фигурата на професор Герджиков, аз много вярвам, че той може да изпълни тази роля, той е съвременен будител. Балотаж ще има, въпросът е на втория тур да направим мобилизация между тези, които на първи тур са гласували за други кандидати. Например голяма част от хората с демократично мислене биха гласували за господин Лозан Панов, когото много уважавам като юрист и като човек, разбира се.

Спрягаха се много имена (за кандидат президенти - бел. ред.), категорично и името на господин Борисов стоеше на масата дълго време, но изхождайки от това, че противопоставянето щеше да бъде много голямо, ако беше се получило, така че господин Борисов се кандидатира за президент и спечели, най-вероятно тогава господин Радев, който има амбиции да бъде в политиката, щеше да сформира политически проект и тая битка да продължи. А тази битка трябва да престане. Виждате, че господин Борисов си е лидер на партия, води атаките, но той не беше кандидат за министър-председател в последните две правителства, които бяха предложени от 45-я,46-я парламент, така да се каже направил е една крачка встрани, там където са позициите на партийната работа и в този смисъл, ако бяхме издигнали чисто партийна кандидатура, щяхме да продължим в противопоставянето и окопната битка, която не е полезна за България", коментира той.

Целия разговор гледайте във видеото:


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Daniel

    86 4 Отговор
    Този е от миналото защо го рефрешвате
  • 2 Изчезвай

    84 5 Отговор
    комунист преструващ се на демократ, като твоя Вожд, който освен комунист е и престъпник!
  • 3 Много важно

    97 5 Отговор
    По-добре орел, рак и щука, отколкото кърлежи като вас.
  • 4 az #Изчегъртване!

    81 4 Отговор
    Тоя е политически труп!
    Мутри вън!!!
  • 5 ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР☝

    6 37 Отговор
    НА14.11.НЕДЕЛЯ ВСИЧКИ В ТЕТЕВЕНСКИЯ БАЛКАН ЗА 🍄🌿🍄🌿🍄🌿🍄🌿🍄 😉😉
  • 6 Петър

    68 2 Отговор
    Явно според заслепените от фирма "ЕТ ГЕРБ 1959" без ГЕРБ нищо няма как да се направи в България,абе не сме толкова прости бе герберасти.

    Коментиран от #52

  • 7 Берое

    75 2 Отговор
    Изкукуригал чичак , сдс измамихте хората , добре се надушихте с тиквата да сте дружки.

    Коментиран от #15

  • 8 пенчо питанката

    55 3 Отговор
    Оффффф.....
    мамин сладък....
    барабар петко с мъжете
  • 9 Кирил Петков

    4 38 Отговор
    Първото нещо което ще направим е вкарването на Истанбулската конвенция.2-Еднополовите бракове.3-прокарването на СЕТА

    Коментиран от #34

  • 10 SH BG

    50 0 Отговор
    А Кабинет с герб-сдс е подходящ само за харем на БайСтаври...!!!

    Дааа...!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 джаба

    47 1 Отговор
    НИЩ0ЖЕСТВ0
  • 13 Сатана

    45 1 Отговор
    СДС източиха държавата и въведоха корупцията като основно разплащателно средство между чиновниците и всички останали простосмъртни остали извън държавната ,общинската,съдебната и останалите копаня. Новите ще са същите паразити но и тях ще изгоним с камъни и дръвя.
  • 14 XYZ

    39 0 Отговор
    Както е казал народът "Акъл море-патки плуват"!
    Колко жалко за нашия народ, че подобни безлични същества се натискат да го "управляват"!
  • 15 смерш

    32 0 Отговор

    До коментар #7 от "Берое":

    Това сдс няма нищо общо със СДС по същество-просто три букви окупирали понятието без да влагат реално съдържание в него и успешно го продадоха на пишман генерала,който го използва за да прави опит за прикритие на истинската си същност на нелицеприятен от морална гледна точка тип!
  • 16 ГЕРБ

    24 0 Отговор
    Управлениешкафче до шкафче дюпла до дюпка
  • 17 АААААААААа

    26 1 Отговор
    Като не Ви харесва господине ми скачайте Вие знаете как: КОЙ КОЙ КОЙ КОЙ не скача е .........СДС СДС СДС СДС УУУУУуу Аааа Ъъъъъъъъъъъ ДЕМОКРАЦИЯ СДС СДС СДС
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Р Христов като бивш Седесар ти казвам!!

    39 1 Отговор
    Като бивш Седесар ти казвам, че сте Предатели и Меркантили, опозорихте името СДС!!
  • 20 Giovanie

    17 1 Отговор
    Само един трол към момента. Какво се случва?
  • 21 Гост

    11 1 Отговор
    Поне опозицията ще е перфектна с вас
  • 22 мдда

    20 2 Отговор
    Той комунист тоя.. какъв седесар??
  • 23 Всички знаят

    21 1 Отговор
    И този цял живот се върти около политиката. Стига вече!
  • 24 провидец

    18 1 Отговор
    Колко много е "загрижен"нашичкия държавата.Ти му мисли,че ако не беше Боко,в ролята на ракета-носител,с твоята"файтон партия" отдавна да си останал зарит в политическото бунище.И сега ще бъде същото.Дори и да с промъкнеш пак в НС,с трамлина на Бойко,си кауза пердута.При едни последващи избори,ще си в рамките на статистическа грешка.Гадното е,за милиони българи,че точно вие-гробокопачите на България ще изкарате на държавна хранилка( пак през нашите данъци) още цели 4 години,безметежни в НС.Колкото до участие във властта-забравете завинаги.Но ще лапате хилядарки бзпроблено още 48 месеца.Защото Правителство ще има.И това благодарение на несъвършенната ни изборна система.-оцелявате и изпълзявате в НС.
  • 25 Doni Brasko

    28 1 Отговор
    Кабинет без ГЕРБ ще е най-доброто за всички българи по света. Герберастите вкарани в затвора след конфискация на цялото им имущество ще е истинска нирвана.
  • 26 гдйсг

    17 2 Отговор
    Моите уважения към СДС и обединената десница, да са живи и здрави, но не искаме Бойко и още от същото! Не, благодаря!
  • 27 Разбойници

    27 1 Отговор
    Значи за да не е орел, рак и щука, трябват ваши няколко хайдука, да грабят и влачат държавата? Война ще е, вие няма да сте!
  • 28 Фин

    23 1 Отговор
    Усещат, надушват кърлежите, че идват младите!! Ще има справедливост!
  • 29 грух

    21 3 Отговор
    слушай,бе гъонсурат.Колко гласа щеше да спечлиш при самостоятелно явяване на избори за Праламент? Знаеш ли колко-около 0,03%.Ти самия и минималната клика около теб,пркрасно го осъзнавате.Затова се присламчи към гербаджиите.Народа ни много точно го е казал векове назад.Къде всички турци-там и гол Асан!Сваляй ламариненото перде,и се радвай на последните си заплати като депутат следващия Парламент-ти специално ще се доредиш.И да цункаш Боко навсякъде-че без него дори и Господин Никой,няма да бъдеш!

    Коментиран от #32

  • 30 Времето е наше

    21 2 Отговор
    Тоя чичо продаде каузата на СДС за едно депутатско място. Ако се яви самостоятелно ще има успехът на Волен Сидеров с тренд към Йоло Денев.
  • 31 Г;ас народен

    24 1 Отговор
    Бойко, иди си с мир!
  • 32 защо

    10 1 Отговор

    До коментар #29 от "грух":

    Сред тези , на които са им насъбрали , не са СДС, а са тиквата, някои депесари и не знам защо ВМРО, след като те нямат вина. СДС не са в този списък, така че , не знам какво се държите като удавник за сламка за герберите?
  • 33 ТКЗС

    15 1 Отговор
    Тоя "политик" е горд възпитаник на ВСИ Пловдив! Висш селскостопански институт! Обаче...поради что се срами да си го признае? Поради висок успех? Или поради начина на приемане за студент? Има някаква червена линия в миналото му...Дебела червена линия.
  • 34 gggw

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Кирил Петков":

    ти чел ли си истанбулската конвенция? като не си я чел, нема нужда да лъжеш
  • 35 избирайте

    15 1 Отговор
    Ако тиквата е на власт, ще има много кръв и кражби! Това е. Сами изберете.
  • 36 Бойковистът.

    12 2 Отговор
    Тъз работа няма да стане..!!.Ще стоим без правителство !!.Като Люксембург,поемаме нещата в наши ръце..Дърти ,ченгета, Милиционери,доносници ,направили ,дясна ,демократична ,фракция..Много сте далеч от това ,пръч.!!
  • 37 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    15 2 Отговор
    А кабинет на ГЕБР-СДС ще бъде
    лява ръка, десен джоб...
  • 38 местете се

    15 1 Отговор
    СДС местете се навреме или се разграничете, знам какво означават тези бесилки, които изнесоха на площада, тиквата няма да се отърве, дори и салто мортале да направи!
  • 39 Гост

    13 1 Отговор
    Екстра румба, по-убаво орел, рак и щука, отколкото фокус-мокус и 10 милиарда изчезват, аре бегай...
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 2 Отговор
    СДС ГЕРБ 12 ГОДИНИ унищожиха ЖИВОТЪТ на повечето БЪЛГАРИ
  • 41 WENKO

    6 1 Отговор
    ОМРЪЗНА МИ ОТ ХАОС и БЕЗХАБЕРИЕ ! ОТ ПОПУЛИЗЪМ и БЕЗХАБЕРИЕ !
    ОТ ЛОШО ЗДРЕАВЕОПАЗВАНЕ и БЕЗХАБЕРИЕ !
  • 42 Предатели

    13 1 Отговор
    Предатели на Синята идея! Не ви е срам!
  • 43 нали беше умрел

    7 2 Отговор
    Тая па мумия от къде се завърна ?
  • 44 Бамбука

    11 1 Отговор
    Герб-СДС-ДПС - следващата коалиция. Има резон. Никога не са били различни - париците, баницата, наглостта, презрението към обикновения човек.
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    ИНТЕРНЕТ НОВИНА ОТСАЙТА НА БНБ
    пише там щото лицето
    БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ нма БАНКА нито участва в АКЦИОНЕРСКИ ДРУЖЕСТВА
    направиха
    ни
    БУДАЛИ
    ИМА
    но са на
    подставени
    ЛИЦА
  • 46 Гост

    5 2 Отговор
    кабинет със ГЕРБ-СДС ще е като кабинет но Лукашенко.
  • 47 СИНИЯ ВЕНЕЦ

    8 1 Отговор
    С ТАЯ ПАТЕРИЦА КРИВА ...СДС...БИБИТКО ЩЕ СКЪСА И ДВАТА МЕНИСКУСА..!!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Бибитко

    7 1 Отговор
    ГЕРБ-СДС са сбор от изпечени мошеници. Докато тази групировка на толупа от Банкя съществува, тя ще пречи всячески на обновяването и модернизирането на България. Само Иван Гешев е пречката Борисов и шайката му да получат възмездието, което заслужават заради нечуваните злоупотреби с еднолична власт и присвояването на обществени пари в особено големи размери!
  • 51 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    4 1 Отговор
    гьонсурат!
  • 52 Гробар

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Да, да. Само аз имам работа, откакто го няма ГЕРБ. Да живее Радев, Рашков и все така да бият българския народ! Ето камбаната пак бие, един, който ходил на Шипка миналата година помислил, че е безсмъртен!! Моля Ви, не давайте заплата на хората и всичко вдигайте, да имам работа!!!

    Коментиран от #58

  • 53 фбр

    5 1 Отговор
    Нагъл нещастник ! Подлога на Боко Тиквата !
  • 54 Нане

    4 1 Отговор
    малиййй как сте го натоварили тоя! Ма яката само така
  • 55 Борисов президент

    5 1 Отговор
    Затова сме на тоя ред, защото такива изказвания дето или си на 5 промила или с 42 градуса температура минават за нормални
  • 56 гласоподавател

    4 1 Отговор
    жив да не съм да го видя
  • 57 А пък с ГЕРБ

    3 1 Отговор
    БИ БИЛО ОМАЦВАНЕ СЪС СЪДЪРЖАНИЕТО НА РЕДОВНО ИЗПОЛЗВАН СЕЛСКИ ТОАЛЕТ...
  • 58 ХАЙДЕ НА

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "Гробар":

    -колко от ходилите на Шипка се разболяха от Ковид? А колко от лаещите на тази тема са плиткоумни?
  • 59 сноу

    3 1 Отговор
    Румба ...знаем колко сте силни на сладките приказки ама те освен сладки са празни..Герберастите си оплакнаха перчемите с вас ,вербуваха ви като започнаха от най-лесния АлЙо и сега щете- нещете чучнахте на амбразурата да ги лижете и мажете..То вярно, че ако не ви бяха съживили ,кой ли щеше да си връща черните спомени...