3 Февруари, 2022 16:44 26 244 58

Кремена Атанасова, КТ "Подкрепа": Освобождават пенсионери без анализ по бюджетни причини (ВИДЕО)

  • кремена атанасова-
  • кт подкрепа-
  • държавна администрация-
  • пенсионери

Безспорно има нужда от реформа в администрацията, но трябва да се направят редици анализи, да имаме посока, да знаем какво целим. А такъв анализ категорично не е направен, каза тя

Кремена Атанасова, КТ "Подкрепа": Освобождават пенсионери без анализ по бюджетни причини (ВИДЕО) - 1
Кремена Атанасова

Митове и легенди са твърденията, че държавната администрация е изключително раздута. Често хората бъркат администрацията с бюджетната сфера, това са две коренно различни неща. В държавната администрация не работят 250 хил., нито половин млн. души, там по официални данни работят около 140 000 души, като това включва централната и местната териториална администрация. Говорим за министерства, агенции, общини, социални услуги и др. Цифрите не се представят коректно. Това заяви в студиото на ФАКТИ Кремена Атанасова от КТ "Подкрепа" по повод съкращенията на пенсионери в държавната администрация.

"Безспорно има нужда от реформа в администрацията, но трябва да се направят редици анализи, да имаме посока, да знаем какво целим. А такъв анализ категорично не е направен. Това решение беше взето според мен по чисто бюджетни причини, за да могат обезщетенията да бъдат изпълнени от Бюджет 2021. За да не се натоварва допълнително Бюджет 2022, беше взето решението.

Пенсионерите в държавната администрация работят по няколко причини - тази работа не е атрактивна за младите хора. Това се потвърждава от факта, че има 10 000 свободни работни места. Ако имаше наплив от млади и способни експерти, които да искат да работят за тези често обидно ниски възнаграждения, вероятно процесът щеше да се случва по естествен начин", коментира Атанасова.

Целия разговор с Кремена Атанасова гледайте във видеото:



Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 42 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    165 20 Отговор
    Не само, че администрацията е раздута, но и калинките чиновници реално управляват. Те могат да бойкотират и провалят всяко решение за реформа. Хищни калинки са налазили цялата държава.
  • 2 Тъжно

    109 7 Отговор
    Освобождават,ваши хора.Все още не
    пипат арнаутите на доганов.Това ни
    е проблемаът, спрямо хранилките.
  • 3 Кремена Атанасова?? Подкрепа!!!!

    140 23 Отговор
    Много си се Угоила!! Подкрепа сте Марионетки на Борисов, "дигави под строй" , когато му потрябвате!! 13 год по Неговото време нито ви чухме нито видяхме!! Спахте Сладко и Преживях те! Колкото до бройката Администрацията от Тунеядци, Търтей и Калинки, е между 500 000 и 600 000!!Пропускаш половината!! Подкрепа сте едно ОПГ командвано от Борисов,!! Позор за Синдиката сте, вече не сте и Синдикат, а Слугинаж на ГЕРБ!!
  • 4 пенсионер

    122 16 Отговор
    когато "не сещат сами да си ходят", трябва им един лек шут за отскок ......!.
  • 5 Това не са Калинки вече, а Конски мухи!

    126 11 Отговор
    Нагли и хищни!! Налазили са държавата, като Марокански Скакалци!!

    Коментиран от #55

  • 6 Прочети ме

    116 7 Отговор
    На 28 съм, работех до скоро в държ администрация, напуснах и не съжалявам. Там простотията заема върхово ниво! 70 процента са некадърници(калинки, партийци и т н). 30 действ работехме. Но най -важното е да се подписва и да не се задават въпроси. А такива като мен нямат място там, не че не е атрактивно. Клюкарник и при това голям. Заплатите ниски, но с ДМС тата ми беше около 1700. Другаде е причината, споменах я.

    Коментиран от #11

  • 7 Мислещ

    122 14 Отговор
    Двамата ми синове с висшо образование безработни а аз искам да стана дядо А аз работя и съм с 1200 лева пенсия Пожарникар съм Дайте път на младостта Всички пенсионери да си стоят в къщи категорично

    Коментиран от #8, #47

  • 8 stefan

    103 20 Отговор

    До коментар #7 от "Мислещ":

    Ами ако всички пенсионери вземаха по 1200 лв,.сигурно щяха да си стоят вкъщи
  • 9 Торен бръмбар

    80 8 Отговор
    Най обичам да работя шеф на държавна агенция за подпомагане на малките и средни безделници.
  • 10 Туй

    103 10 Отговор
    дебелото прасе, от правене на анализи се е угоило толкова - къв анализ ли трябва, за да освободиш пенсионер и да дадеш шанс на нови млади хора ? Сигурно, има рода в държавната администрация !
  • 11 Връзкар/ка

    34 7 Отговор

    До коментар #6 от "Прочети ме":

    100 % !!!

    Коментиран от #17

  • 12 пешо

    112 8 Отговор
    всички пенсионери в държавната администрация трябва да бъдат освободени

    Коментиран от #22

  • 13 Турлако

    99 4 Отговор
    В нашето малко северозападно градче в общински съвет работят всичките роднини на кмета,месните бабаити,и всякаква сган докопала се по някакъв начин на общинска служба. Това не е ли администрация ?
  • 14 пламен

    102 9 Отговор
    половината щат в армията са пенсионери,чантаджии,каква армия е това.
    в мвр са 30% пенсионери

    Коментиран от #34

  • 15 Фффффф

    80 6 Отговор
    Щом е от администрацията може да работи до 100г да получава пенсия,заплата и годишни бонуси
  • 16 Иван

    80 13 Отговор
    За какъв анализ иде реч щом е пенсионер трябва да си ходи кое точно ще анализират
  • 17 Не знам къде вече не е без връзки.

    23 29 Отговор

    До коментар #11 от "Връзкар/ка":

    Ако имаш подходящото образование - юридическо, разгледай обявите за работа в държавната администрация! Вземат всякакви не ти трябват връзки, само ти трябва акъл да си вземеш конкурса и късмет да се надяваш да няма някой които е по подходящ!!!
  • 18 панчо

    24 5 Отговор
    и от тука идва фразата,хубава работа ама........
  • 19 Трезвомислещ българин

    35 35 Отговор
    Аааааа, не всички пенсионери освобождават! Бай Рашков има да събира за още имоти, сигурно затова не го пипат.
  • 20 Lambo

    68 6 Отговор
    Атанасова атанасова , опапахте работещите от производството сега плачете за администрацията и работещите в нея пенсионери . В кой свят живеете , няма в Европа такава раздута администрация като бойковата . А вие за пореден път доказахте ,че не се интересувате от работещите а от бюджетните .
  • 21 САНДОКАН

    58 5 Отговор
    Обидно ниски възнаграждения но щедри рушвети и големи корупция
  • 22 ДДС

    52 9 Отговор

    До коментар #12 от "пешо":

    Не само това а ако пенсионер иска да работи да не получава и пенсия и заплата, ако има трудов договор пенсията да се спира. Познавам пенсионери дето са горови да работят и за без пари само и само да не си стоят у дома като по този начин подбиват реалната стойност на труда

    Коментиран от #46

  • 23 Гост

    57 4 Отговор
    Администрацията в Р.България е нагла ,необразована,неграмотна,невъзпитана,а тези които са в пенсионна възраст трябва да си ходят и да си гледат старините.
  • 24 ПенЦионер

    49 12 Отговор
    Пенсионерите в общинската и държавна администрация са герберунгелски клатику..ци!!!
  • 25 Gubi

    37 3 Отговор
    Съкрсщения ама само някъде. Кога ще има в Министерство на финандите? Или те както винаги са привилигеровани. Хайде министър Василев да видим колко сте принципен и дали ще ви стигне кураж да постъпите като м-р Денков. Или както се казва - А, дано ама надали
  • 26 Сали

    43 4 Отговор
    Не раздута а ще се пръсне по шефовете
  • 27 Гост

    47 3 Отговор
    Ти оди ги приказвай тези неща на някой друг, а не тук на нас ! Млади хора стоят без работа при това с ценз, а тези пенсионери нека да си гледат пенсията.
  • 28 До коментар #8

    48 7 Отговор
    Аз също съм пенсионер при условията на първа категория труд, и да ти кажа на тази възраст колко му трябва на човек да живее нормално.
    Не помагам на децата си,те отдавна са пораснали и имат семейства, останалото е суета алчност и лакомия...!
  • 29 Алекс

    53 3 Отговор
    В една Нидерландия с почти три пъти по голямо население от България тяхната администрация е много по малка....
    А тук търтеи и хрантутници и повечето са жени пенсионерки...
    Но и младите хора от това поколение са с големи претенции а същевременно не много образовани и мързеливи!
  • 30 МНЕНИЕ

    40 2 Отговор
    Раздута по причина, че има служители които не знаят какво работят,но са на софрата,.. и някои друг трябва да им върши работата, защото те са прекомернозаагажиеани...
    А при сегашното интернет време, за какво са тези служители, или само да кажат Ми ни знам,бях в отпускъ... пък от днескъ кулегъта е фъф отпускъ...

    Коментиран от #35

  • 31 г-н

    32 7 Отговор
    Герберските дърти калинки,мисирки и тулупи да освободят държавните столове да не получават пенсия и заплата за да има за младите заплата
  • 32 Hristof

    39 1 Отговор
    Какво да избера? Шлосер на шестдневка за 1300 или в офис с климатик за 900 на петдневка?
  • 33 И аз да кажа

    41 3 Отговор
    Имало 10 000 незаети места в администрацията! Сериозно?
  • 34 И аз да кажа

    24 7 Отговор

    До коментар #14 от "пламен":

    Ама тях не смеят да ги одраскат, камо ли да им бият шута! Чета за пенсията на пожарникаря, няма лошо, но мой познат, доктор на техническите науки, работил и в чужбина и със собствената си фирма, понякога на три места ( на щат беше преподавател без работно време, взимаше си всички часове и каквото се иска от него, имаше и лекторски) и сега след всички увеличения едва взема 1000. А разни повлекани, дето си проспаха целия трудов стаж на едно бюро някъде-си, са с максимална или близка пенсия. Господ да ги накаже тия от НОИ!
  • 35 Марш!

    32 5 Отговор

    До коментар #30 от "МНЕНИЕ":

    И тая гербаджийска турта реве за калинките по бюрата, взимащи пенсия и заплата, а млади
    са без работа и доходи!
  • 36 Друг работещ пенсионер

    39 1 Отговор
    Закон за несъвместимост на пенсия и държавна заплата.Който пенсионер иска да работи , само в частния сектор, но там се иска РАБОТА.
  • 37 Георги v.

    22 2 Отговор
    Има хора, които са кадърни и можещи, както има хора, които са некадърни и не стават за нищо. Последните предимно са много нахални, с претенции и не можеш да им затвориш устата. Разбира се не свършват работа и за пет стотинки. Дебили колкото щеш и при младите и при възрастните т. е. подбора на кадрите не трябва да зависи от възрастта. За съжаление тази порочна практика е приоритет на всеки който дойде на власт. Сега наред са самообявилите се за млади, кадърни и образовани Кирчо и неговия ортак. За съжаление те са единствено и само мошеници и лъжци,които гарнирани с чалгаджиите, псевдодесните мерзавци и нещастните леви, най-вероятно ще разочароват за пореден път българина.
  • 38 Тиквун мъдрий

    24 1 Отговор
    Много лапат тези синдикати, сигурно техните заплати са големи.А дали при тях има орязване на щата,сигурен съм ,че членската им маса е оцеляла на половина последните 15 години.А защо ги храним ,защо съсипваме телата им ,тази женица е станала 110кг.???

    Коментиран от #48

  • 39 Факт

    21 3 Отговор
    Защитавате само пенсионери на служба и директорки на детски градини!

    Коментиран от #40

  • 40 Иванова

    7 3 Отговор

    До коментар #39 от "Факт":

    Като тази от детската на Кукуш?
  • 41 Справедлив

    32 0 Отговор
    Не само,че е роздута,а направо ще се спука.Само в България може хем да си пенсионер,хем да си на държавна хранилка.А кой плаща?

    Коментиран от #43

  • 42 Ку-ку

    32 0 Отговор
    Разбира се, че държавната администрация е раздута.
    Не виждам причини да се оставят пенсионери на работа. Като искат да работят в частните фирми никой няма да ги ограничава.

    Коментиран от #54

  • 43 Оня с големия

    9 0 Отговор

    До коментар #41 от "Справедлив":

    Градския транспорт е с ъщото
  • 44 Истина е че

    21 0 Отговор
    Не спомена изобщо много служби,дирекций в МВР като технически,аднинистрация,тил и др.са държавни служители,граждански лица.Там вземат големи заплати и големи пенсий а и такива там май са доста,ако на 15 се падат по 2ма. Рашков знае ли,защо не даде път на млади а държи калинки.
  • 45 Цуца

    18 4 Отговор
    Всички пенсионери НАВСЯКЪДЕ да бъдат освободени!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 наблюдател

    22 3 Отговор

    До коментар #7 от "Мислещ":

    Подкрепям. Най-вече за пенсионерите, които получават тавана на пенсиите. Те трябва задължително да бъдат освободени.
  • 48 наблюдател

    19 2 Отговор

    До коментар #38 от "Тиквун мъдрий":

    Знаеш ли,че като започвах работа (държавна), първият въпрос беше в кой синдикат ще членуваш. Дали искам, не се обсъжда изобщо. Искаш, не щеш, трябва да хрантутиш един от всичките, на моето работно място са 4. Плащам членски внос, но не знам за какво. Ако се наложи да разчитам на тях за някаква защита, ще духам супата. Това е за синдикатите. Безсмислени организации, винаги с властта, която и да е тя.
  • 49 Бебеланке

    10 0 Отговор
    Пенсията за товв е! А не да пази бюрото!Ако иска още-да ходи да мете,да мие,да копае и др.
  • 50 чичо

    16 2 Отговор
    Абсолютно смешни са вече тия хленчове на т.н. синдикати! Освобождавали били пенсионери!?! Ти да видиш! НЕ ГИ ОСВОБОЖДАВАТ, УВАЖАЕМА! ПЕНСИОНИРАТ ГИ! И защо трябва администрацията да е запушена от пенсионери?!? Ако толкова им се работи - работа бол! Работници търсят навсякъде! Къде е речено, че трябва да са чиновници до смърт!?! И вместо да реват т.н. синдикати, нека се замислят, защо в малка България има над 400 000 държавни чиновника, а няма хора за реалния сектор, за здравните заведения, за социалните заведения, за образованието.... И нека да престанем с тия измислени проблеми, а да се плеснем по челата и не сторим нещо за младите, че държавицата ни загива!!!!
  • 51 Експерт

    12 1 Отговор
    В АЕЦ, която също е държавна е бъкано с калинки с по няколко хиляди заплата и с пенсия на макс. Защо никой не говори за двойната хранилка. Новоизбраните да дадат спешен отговор. Никой няма да ги чака 12 години! Затова гласувахме!!!
  • 52 Ефри

    1 0 Отговор
    В много предприятия не достигат хора а и не назначават за работещите в тях е голямо напрежение.
  • 53 АсВидев

    2 1 Отговор
    Скъпа чети ,декамерон,знаеш ли от долу как се виждат нещата излишни структури и хора на бюджетна издръжка
  • 54 АсВидев

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ку-ку":

    Точно,работа много
  • 55 Свой

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Това не са Калинки вече, а Конски мухи!":

    Смятат я за бащиния.
  • 56 Реформа

    2 1 Отговор
    Режи, съкращавай! Има цели агенции, институти и какви ли не държавни структури които се дублират, дори се повтарят по три четири пъти. Като сметнеш всяка структура средно по 500-600души се получава една огромна бройка от излишни хора над 50 000души на заплата в тежест на цялата държава и частния сектор, на всичко отгоре не си плащат осигуровките, а накрая на дългогодишното си бездействие се редят за най-високите пенсии. Режи оптимизирай, народа това иска.
  • 57 QWERTY

    1 1 Отговор
    На Тиквата профсъюзите, мълчаха 12 години
  • 58 Ха ха

    0 1 Отговор
    Смешна си! Анализите на престъпника Борисов доведоха само до кражби от държавата в продължение на 12 г. Стоп, не искаме повече от това! Искаме престънпикът Борисов да бъде изправен пред обективен съд!!! Нещо против?