27 Април, 2022 18:14 4 535 16

Арх. Шишков: София е задръстена, но не са виновни хората, а общината (ВИДЕО)

  • софийска община-
  • околовръстен път-
  • арх. иван шишков-
  • пътни артерии-
  • отчуждаване-
  • оуп

Причина за това е бездействието на СО по отношение на отчуждаване на терени за строеж на пътни артерии

Арх. Шишков: София е задръстена, но не са виновни хората, а общината (ВИДЕО) - 1

Когато не развиваш инфраструктурата в мащабите на една развиваща се европейска столица, това води до тези задръствания, организация на движението, много повече ПТП-та, не може да са виновни винаги хората, че искат да живеят в София, не може да са виновни предприемачите, че градът се развива, виновна е общината, че не отговаря адекватно на желанието на града да се развива. Това заяви в студиото на ФАКТИ бившият зам.-регионален министър арх. Иван Шишков.

"Градът, за да може да функционира, трябва да се развива цялата транспортно-комуникационна схема. И такава схема има още преди ОУП от 2006 г. Опитват се със сила да накарат хората да не минават през центъра, но ако се изградят предвидените трасета за рингове в града, хората няма да минават през центъра. От ОУП от 2006 г. и изменението му в 2009 г. до този момент е изключителен провал в политиката на столичния кмет.

Този въпрос сякаш никой не го коментира, но на практика имаме изтекли срокове за отчуждаване, имаме частично направени градски артерии, част от Околовръстния път е изграден, след 7-8 години още една част, но най-голямата тапа за движението, където е преминаването през бул. "Цар Борис", не е решена. Цялата връзка на южните квартали с излизането на АМ "Люлин" е блокирана", коментира той.

Как и защо са пропилени над 10 г., през които е трябвало да се отчуждават терени и да се строи Югозападната дъга и ринг "Тодор Каблешков" обяснява арх. Шишков във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП

    30 9 Отговор
    Виновни са всички правителства след 89-та.Преди това във всеки град имаше заводи а в селата ТКЗС-та и нищо не принуждаваше хората от провинцията да се бутат в столицата за да работят колкото да си плащат наемите и кредитите а и софийското жителство което Желю отмени допълнително обърка нещата.

    Коментиран от #2, #15

  • 2 Да де

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "БКП":

    Имаше заводи, за да се осигури на човека работа, а не на работата човек. И каква конкурентна стока произвеждахме, че и да са рентабилни. Дотации на енергетика, транспорт и каквото се сетиш.Да, ама един ден на кацата й лъсва дъното. Грешката след 1989 беше, че не модернизираха заводите по западен стандарт, а комунделите ги унищожиха, за да станем зависими от запада. Иначе казано - продадоха ни срещу съответната сума. За прословутото жителство стига сте дъвкали Жельо. В коя нормална страна го има това ограничение за свободно придвижване на хора.

    Коментиран от #9

  • 3 бе , спомням си ...

    17 2 Отговор
    Иво , Иво ! Я си спомни , като беше главен архитект на Банкя , как издаваше същите тези документи (срещу пет бона кеш в джобчето) и недей да се правиш на "принципен" !
  • 4 ФЕН

    11 0 Отговор
    Като се мисли само как да се краде ...резултата е такъв! Като се мисли са благото на хората ...стандарта се дига и приход от данъци се повишава...ама кой да гледа ....иначе всички сравняват с запада и си карат по изтока!
  • 5 Чернокож китаец

    8 1 Отговор
    Колкото по див селянин като съзнание имаш, толкова повече се буташ баш в центъра
  • 6 Махай се

    5 4 Отговор
    Шкембелия плещите глупости.
  • 7 Махай се

    2 4 Отговор
    Шкембелия плещите глупости.
  • 8 ...

    9 1 Отговор
    То малоумието в градоустройството не е само в София, отнася се за всички по-големи градове. Никой не си мърда пръста за нищо, вкл. Общинските съвети и кметове. Мисли се само как да се "усвои" бюджета през 4-годишния мандат. Но решаването на проблеми в дългосрочен план иска много работа и акъл, но път от това не падат пари... блато...
  • 9 СМЕХОРИИ

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Да де":

    Разказваш,...явно не си от онова време и не знаеш, а само си слушал чалга...
    Я попитай някой свестен човек, не и от семейството ти, да чуеш истината

    Коментиран от #13

  • 10 Сатана Z

    7 2 Отговор
    Крайно време е столицата на България да се върне в Търново. София е развъдник на фашисти и котило на неонацисти.

    Z
  • 11 Вътрешен човек

    5 0 Отговор
    Глупостите на арх.Шушков нямат край! Явно му се иска я главен архитект, я кмет, я пак служебен министър или пък да захлеби от славното си семейно септемврийско минало или пък от “блестящата” му професионална кариера. Позорно изгонен като гл.арх. от три общини. Иначе само локуми и празни приказки на недоучил архитект. Приет за студент по арх. с предимство на активни борци!!!
  • 12 Този човек

    1 1 Отговор
    не му е там мястото, поредната калинка.
  • 13 Да де

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "СМЕХОРИИ":

    На 66 съм. И помня, още не ме е посетил Алцхаймер.
  • 14 Геле

    5 0 Отговор
    Само да .Соф.жителство е въведено от проф.Богдан Филов 1938 година
    А той не е глупав
    Нали?
  • 15 Протистиращ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БКП":

    Махнёте се от власта за да тръгнат нещата Какво може да се очаква от некъдърници и измамници
  • 16 тиквенсониада

    0 0 Отговор
    Защото София е задръстена , затова ли Бат Бойко е взел къща на мис Бикини чаааак в Барселона ?