Last news in Fakti

30 Май, 2022 15:14 5 172 20

Владимир Величков пред ФАКТИ: Корнелия Нинова говори неистини за износа на оръжие

  • владимир величков-
  • износ-
  • оръжия-
  • украйна-
  • комисия

Много трудно може един самолет да се разглоби и да бъде изнесен. По съвсем друг начин става износа им – влизат в други самолети и им се свалят крилата, но цял изтребител да бъде разглобен е много трудна работа, каза експертът

Владимир Величков пред ФАКТИ: Корнелия Нинова говори неистини за износа на оръжие - 1

Много трудно може един самолет да се разглоби и да бъде изнесен. По съвсем друг начин става износа им – влизат в други самолети и им се свалят крилата, но цял изтребител да бъде разглобен е много трудна работа. Ние имахме два-три, айде 5 самолета СУ-25, които летят, ако сме ги изнесли трябва да сме останали без изтребители. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Владимир Величков, оръжеен експерт, оглавявал Комисията за износ на оръжие. Коментарът му бе по повод твърденията, че България е доставила разглобени самолети на Украйна.

При положение обаче, че няма абсолютно никакъв контрол от Комисията, която отговаря за износа на оръжия и се оглавява от министъра на икономиката, може да бъде изнесено всичко под предлог, че е само ремонтна дейност.

Няма как да се извърши реекспорт без одобрението на въпросната Комисия. Значи този който е председател на Комисията говори неистини, да не кажа другата думичка. За тези държави, които изброи Корнелия Нинова, ние за последните 20 години не може да съберем и 10 млн. долара износ, а сега какво се получава – един огромен приток на бойна техника и въоръжение, а реално те няма какво да купят от нас. Техните армии в момента се превъоръжават изцяло с натовски тип оръжия, категоричен бе Величков.

Ако разширим темата за Русия и видим каква е ситуацията в държавите, които са наложили санкции и в тези, които не са, ще установим, че санкциите всъщност наказват народа на наложилите ги държави, обясни експертът.

Целият разговор с Владимир Величков вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 10 Отговор
    Как " им се свалят крилата" 🤔
    Това не е ли разглобяване🤔
  • 2 ИмамОчи

    10 0 Отговор
    Г-н Величков, Су-25 не е изтребител, не може да участва в air policing, ролята му е да стреля по наземни цели.
  • 3 Джамбазът

    25 6 Отговор
    По-миналата събота, 21.05, всички наши понтони заминаха за Украйна. Сега чета, че сме дали и самолетите.
    Голямо дупедаване.
  • 4 масон

    6 2 Отговор
    Нинова не мога да я гледам ама си личи, че има по големи топки от другите
  • 5 Пенсионер

    7 32 Отговор
    Тези които налагат санкциите страдат повече от Русия. Явно само със сила руските нашественици трябва да бъдат разгромени и отблъснати от украинска земя. Докато Руия не бъде прогонене от Украйна не виждам как ще има мир.
  • 6 Аватар

    10 7 Отговор
    Откъде го изровиха този смешен и корумпиран експерт. Същия беше соло т... к на псевдо оръжейния търговец Николайчо Гигов, бившия министър на отбраната Свинаров и на Ники Василев. Шулева го къташе известно време, но като разбра, че за много пари е подписвал фалшиви сертификати по Садам Хюсеиново време, го уволниха дисциплинарно. Да си гледа имотите в Италия дето ги купи с рушвети и да си трае, че много хора са му набрали за изнудвания.
  • 7 Летеца

    10 1 Отговор
    Тарикатка от Крушовене.Едно говори,друго върши.Заради такива като нея сме на това дередже.Странното е че на такива като нея им вярват и на изток и на запад.
  • 8 Илиева

    11 7 Отговор
    Без нищо да разбирам от военна техника и оръжия знам,че Нинова лъже.Лъже в партията лъже и в министерството,което управлява за зла участ.Няма как да е по друг начин.Това е паталогия,характер,зависимости.😩😩
  • 9 Дедо ви

    11 4 Отговор
    Аз от как се помня, не съм чул комунист да говори истината! Другият вариант е да ти говори часове без нищо, да каже! Ходят все още на специална подготовка в"мацква" из.....чадията.
  • 10 Добронамерен

    5 5 Отговор
    Ей, хора, преди да каните някого за интервю, поинтересувайте се кой е той. По-корумпирано леке от този Величков трудно ще намерите. Ако бяхме държава като хората, отдавна щеше да е панделата.
  • 11 Търговец

    5 4 Отговор
    Браво на "експерта". Този искаше комисионна от 20-30% от стойността на сделка, която обещаваше, че ще прокара през комисията с Николай Василев и Милен Керемедчиев. Явно са делкали яко. Много долен и подъл човек, ако изобщо заслужава това определение. ДАНС знаят много за Вл. Величков и то доста пикантерия.
  • 12 Тити

    3 2 Отговор
    Много ясно Курнелка е кремълски дете
  • 13 Тихо,

    8 2 Отговор
    че Путин да не чуе! Ние си знаем, че изнасяме ,,тайно" оръжие за Украйна, но руснаците не бива да научават... Нинова пусна БСП в канала...
  • 14 Мария Атанасова Мисиркова!?

    5 0 Отговор
    Мисирко ние имаме 14 щурмови самолета СУ - 25 Грачи! Толко са се появили в Украйна! Другите бивши Соц държави нямат отдавна такива!! Световни медии пушат, че в Украйна са се появили 14 щурмовика СУ 25???От България!!?
  • 15 Инженер

    1 1 Отговор
    Командва я Валентин Златев.Отмъщава си на руснаците,че го разкараха от Лукойл.
  • 16 Към 14.пишат

    0 0 Отговор
    пишат
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Запознат

    1 7 Отговор
    Не се подвеждайте от приказките на този глупак Владимир Величков, той от оръжейна търговия разбира колкото аз съм Мая Плисецкая. Не може да различи пушка от патрон, разбира само от рушветчийство. Мрази Нинова, защото преди години се опитваше да пропълзи в администрацията, а тя го изхвърли като мръсен парцал
  • 19 ИВАНОВА

    5 1 Отговор
    В българския език няма такава дума "неистини". Това действие се нарича ЛЪЖА.
  • 20 зрител

    5 0 Отговор
    добър коментар