Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 15:46 4 994 20

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: Кризата в Народния театър е вътрешноцехова криза (ВИДЕО)

  • копринка червенкова-
  • петков-
  • морфов-
  • борисов-
  • театър

Кирил Петков няма да осъди „стареца“ Борисов, казва тя

Копринка Червенкова пред ФАКТИ: Кризата в Народния театър е вътрешноцехова криза (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Имам особено мнение за скандала в Народния театър. Театърът е разцепен между „за“ и „против“ – между Морфов и директора Василев. Това не е въодушевяващо. Кризата в Народния театър е вътрешноцехова криза, която трябва да бъде решена вътре в театъра. Други фактори не трябва да се намесват. А решаването на кризата ще покажа какъв е капацитетът – и интелектуалния и ръководния, на директора Васил Василев. Аз вече съм разказвала как са минали прослушванията на кандидатите за директор на Народния театър. Тогава Василев каза, че Народният театър е Национален културен институт и трябва да се държи като такъв. И след това обеща да върне Александър Морфов в Народния театър. И сега точно Морфов сега създава проблема. Че Морфов е много талантлив човек, но е и много талантлив скандалджия. Този скандал, който направи Морфов, може и да има някакви основания. Не знам. Това каза пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „Разговор“ Копринка Червенкова, журналист и общественик.

Припомняме, че миналата седмица стана ясно, че има напрежение между главния режисьор на трупата Александър Морфов и Велислава Кръстева, която бе назначена за ПР на театъра, а след това и за зам.-директор. Това доведе и до оставката на Захари Карабашлиев като главен главен драматург на Народния театър. Морфов обяви, че лично той е издраскал вратата на кабинета на Кръстева с надписи "ДПС", "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай". Той се ядосал от появата на ПР-ът до Ахмед Доган при гласуването му по време на изборите миналия месец. Велислава Кръстева бе дългогодишен ръководител на връзките с обществеността на ДПС, както и депутат от партията.

„Но директорът трябва да реши проблема. И сега артисти негодуват срещу поведението на служебния министър на културата Светослав Минеков. Аз бих попитала тези артисти къде бяха 7 месеца, когато начело на Министерството на културата седеше това недоразумение Наско от Хасково, който направи хиляди бели. И сега някак на Минеков му е неудобно да ги извади от колегиалност. Някак тъпа работа. Да видим дали директорът на Народния театър ще съумее да оправи нещата. Морфов е единственият режисьор, който може да обеме пространството на цялата сцена на театъра“, добави Червенкова.

„Скоро прочетох една мисъл, че абсолютното зло е липса на алтернатива. 80 000 човека са пуснали бюлетина с „не подкрепям никого“ на изборите. Отишли са и демонстративно са казали, че няма да подкрепят никого, защото не виждат алтернатива. Дали и аз няма да си дам гласа за никого на следващия вот? Лошо е, че ни оставиха без алтернатива. Не смятам, че ГЕРБ и ДПС напират да се върнат във властта. Доста дълго ще ги наблюдаваме. Един от вождовете на ПП се изпусна и каза скоро: „Докога ще го търпим този старец". Визираха Борисов. Ми хората го търпяха 12 години. Тази геронтофобия не ме въодушевява. Не го виждам това за първи път у тези момчета. Те мразят старците. Това е голяма грешка. Сега виждам, че Кирил Петков ще съди „стареца“ Борисов, защото той бил казал, че взимали комисионни за газа. Ми това го приказва Делян Добрев от месеци. Защо решиха да съдят „стареца“. Мисля, че това е грешка. Няма да го осъдят“, добави Червенкова.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 0 Отговор
    Че вардарците сме сръбски мекерета, точно е!
  • 2 Тома

    19 3 Отговор
    Направете тази леля дирректор на кърджалииския театър и да миряса.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Миризлив пор

    11 20 Отговор
    Във случая, проблема не е ДПС, проблема е в това, че Морфов си го прибраха от Плевен и много лесно пак може да си отиде "на село". Сега, вече кога е в града и гледа чрез скандали да лъсне, пък вземе някой го забележи... Ако не беше тази с ДПС щеше да намери някой свързан с ГЕРБ.
  • 5 театрален критикъ

    10 3 Отговор
    артисти- лай..няри.
  • 6 Ох, аман и от червена

    14 13 Отговор
    коприна. Отдръпнете се и дайте път на младите. Времето ни е отминало, аз също съм бабичка. А Морфов си е гадняр, хулиган и простак. Да си дава оставката и да бега.

    Коментиран от #10

  • 7 плюс минус

    13 8 Отговор
    Талантлив, ама пияница.
    Пияница, ама талантлив.
    Нямам доверие на пияниците.
  • 8 Потребител

    9 3 Отговор
    Умнокрасиви жълтопаветници срещу герберодепесарски мафиоти, голяма интрига.
  • 9 aнтифен

    19 1 Отговор
    Добре де, като знаете че е вътрешно цехова, защо занимавате целокупното българско човечество.
    Изглежда театърът не е онзи театър, където влизахме със страхопочитание
  • 10 МНЕНИЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ох, аман и от червена":

    МЕЕ , САМО ТРЕТОТО....
  • 11 БЕНОВСКА

    15 5 Отговор
    НЕ МОЖЕ ХЪНЪМА ДА Е ПИАР НА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР ТОВА Е ГАВРА С ВАЗОВ, БОТЕВ,И ВСИЧКИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Долу ДПС !!!!!!

    15 4 Отговор
    Патриархът на Българската литература Иван Вазов се върти в гроба !!!!
    ДПС направи и Народния театър свой вилает .
    Позор , позор , позор !!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 !!!

    7 1 Отговор
    Сарайска слугиня , обула шалвари цвят кармъзъ! Дъртофелница!
  • 17 !!!

    5 1 Отговор
    Басменке, Басменке, жив зян си ма Басменке, дето май ти викаха Копринка! Във всеки случай, шалварите много ти отиват, със здраве да си ги носиш!
  • 18 Мунчо

    5 1 Отговор
    Червената пръдла!
  • 19 Просто човек

    5 1 Отговор
    Путинска бабичка
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.