Last news in Fakti

22 Ноември, 2022 15:30 4 176 34

Как да ваксинираме децата срещу грип? Доц. Атанас Мангъров пред ФАКТИ (ВИДЕО)

  • атанас-
  • мангъров-
  • ковид-
  • грип-
  • ваксина

Хората се уплашиха от Covid, но се уплаши и лекарското съсловие, обяви инфекционистът

Как да ваксинираме децата срещу грип? Доц. Атанас Мангъров пред ФАКТИ (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

В България не сме много силни по изводите, защото сме склонни да повтаряме едни и същи грешки многократно. С ковид се случи това, което се случва обикновено по тези места. Ние просто слушахме това, което ни се нареждаше отвън, но без да вложим грам мисъл в това, което правим. Хората се уплашиха от ковид, но се уплаши и лекарското съсловие. То започна да се държи като хора, които никога не са се занимавали с медицина. 54 млрд. евро бяха дадени за ваксини, като се каза, че за всеки гражданин на ЕС са направени по 10 дози. Ние сме малко по-скромни. В нашата страна бяха закупени по 3-4 ваксини на човек, около 16 млн. дози. От тях са поставени 4,5 млн. дози, още толкова са бракувани и пак толкова сме дарили. Това каза пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „Разговор“ инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

„Утопия е да се мисли, че може да се стигне до 0% ковид, въпреки че в Китай продължават да затварят градове. Дори и на последната среща на Г-20 в Бали здравният министър на Индонезия каза, че здравните сертификати трябва да продължат да се налагат и само хора, които са достатъчно ваксинирани, достатъчно тествани, да имат право да пътуват. Явно има сили в света, които желаят това, което стана по време на ковид, да продължи. Това е начин за управляване на маса от хора. Видя се, че в света съществуват наднационални сили, които са в състояние да променят политиката и икономическата дейност на различни държави. СЗО дава указания, които по неведоми пътища стават задължителни. Затварянето на паркове, увиването на пейките в тях и всички простотии, които бяха направени, ги видяхме както у нас, така и по света“, добави Мангъров.

Попитан за това, че България е сред водещите страни в класациите по изписване на антибиотици, д-р Мангъров каза, че това е заради ниска квалификация на лекарското съсловие.

„Има един принцип, който е въведен от Уилям Ослър през 19-и век, който казва, че неудържимото желание да се лекува, но преди да се постави диагноза, е това, което отличава лошия лекар от добрия. Да даваш лекарства не означава непременно, че лекуваш. Има и обществен натиск в това да даваш лекарства. Хората си казват: „Как ще ми мине, ако не пия лекарства?“ Никой не е наказан за това, че не е дал антибиотик. Обратното може. Ако не дадеш антибиотик, а пациентът се влоши, въпросът е защо не си му дал. Третото нещо е държавата. Тя, в лицето на своите контролни органи, които не винаги са на високо ниво, когато се случи инцидент със смърт на дете и ако тогава, не дай си Боже, не е даден антибиотик, това е причината да загине. А ако му е даден, всички си отдъхват облекчено. „Ето, направено е всичко, но…“ А това не е така“, добави инфекционистът.

Относно грипа, който е характерно заболяване за сезона, Мангъров каза, че той засяга малките деца.

„Ковид засягаше предимно възрастното население. Всички деца, които са над 6 месеца, е хубаво да се ваксинират. Когато се прави ваксина против грип във възраст до 8 години, е добре да се направят две дози в интервал от един месец“, каза още д-р Мангъров.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Откъде го

    10 58 Отговор
    го изкопаха пЪк Тоя?!

    Коментиран от #3, #32

  • 2 провинциалист

    5 25 Отговор
    Работещата ваксина е двукомпонентна с бустериране през 24 ч. в интервала 18 - 21 ч.
  • 3 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 31 Отговор

    До коментар #1 от "Откъде го":

    КАК МИ ПОЗНА МИСЪЛТА ? ? ?
  • 4 полудяхте ли Факти ?

    9 58 Отговор
    този лудия в нормална държава нямаше да го канят никъде
  • 5 Иванчо

    9 50 Отговор
    Ей, тоя пак изпълзя. Аман!
  • 6 Ужасен

    13 62 Отговор
    Заради този шарлатанин погинаха хиляди, а вие продължавате да му давате думата .
    Този и онзи шмекер копейкин са за каторга до живот !!!

    Коментиран от #9, #34

  • 7 Явно всичко е било идея на китайците

    28 8 Отговор
    Краварите само са финансирали и одобрили идеята за произвеждане, пускане на вируса, локдауните, тормоза и зелените сертификати ....вижда се китайците колко са упорити и не се отказват от плана за дигитално чипиране на/ генетично модифицирани на населението си с цел някакъв вид дигитален дистанционен контрол над хората там
  • 8 Д-р Смърт

    7 29 Отговор
    Хахахаха. Уж за ваксинации срещу грипа, но продължава да мели руските теории за това кой какво бил направил за Ковида, и, разбира се, не пропусна да се изяви с това да подхване песента за 10те дози на 4ма европейци. А в магучая станаха шампиони по умрели от "грипчето" от големите държави. :))))
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    48 7 Отговор
    Дъщеря ми ваксинира внучките ни миналата година срещу грип и те се скъсаха а болеуват от всякакви вируси.отиване в детска градина и ясла и след 2-3дни....айде в къщи да се пооправят и така.....Ваксината не ви решава проблема,а закаляването имунната ви система ,като работи не ви трябват ваксини! неизгодно за джоба на лекари ...бг е да се каже,ноооо В момента болни от"Нещото" са само Ваксинирани с 2-3 игли!А и мрат,ноне ви казват ,нали!!!!!

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 БКП историк

    20 3 Отговор

    До коментар #10 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    "Ваксината не ви решава проблема,а закаляването имунната ви система ,като работи не ви трябват ваксини!" Всички "природни" фенове, не доживяват да разкажат колко е било яко да живееш до 80, но то е нормално, доживяващите до 80 са отпреди комунизЪма. СлучаЕност?

    Коментиран от #33

  • 13 По правописа се познават

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Има не по 10 , а 20 ваксини за вас,":

    Имаш ли завършен 5-ти клас ?

    Коментиран от #16

  • 14 След ковид рнк боклуците статистика:

    30 3 Отговор
    20 милиона умрели от инжектирането и2 милиарда сериозно увредени в света.....А колко още предстоят да мрат,може само да се гадае....В интерес на истината, вече никой от фанатиците около мене нещо не се хвали да се е инжектирал сега, а стигнаха до трета доза тук на работата ми в началото на 2022г....защо ли не се хвалят вече!???

    Коментиран от #22

  • 15 Севда

    34 6 Отговор
    Браво Мангъров, много вярно казано
  • 16 Имам мозък да не си инжектирам

    24 7 Отговор

    До коментар #13 от "По правописа се познават":

    опасни боклуци, нещастен краварски боклук
  • 17 Красимир Петров

    33 6 Отговор
    Само болен мозък ще ваксинира детето си против грип.
  • 18 Рошко

    30 5 Отговор
    Ужасно прав е мангъра, хората се разлигаввиха за щяло и не щяло се изписва антибиотик заради паричките, както казвс добрия лекар не мисли за това а мисли за парата
    И като станете резистентни (бройката в % всяка година се вдига) че тогава защо аз и има толкова много кромид идиоти, ми щото сте идиоти
  • 19 пенко

    6 1 Отговор
    "ГРЕЙТ " САШКО - НЕ Е БОЛЕДУВАЛ ОТ ГРИП !!!!!!!!

    Коментиран от #23

  • 20 Внимателно четете кво има в тия "ваксини

    29 2 Отговор
    Рнк генната терапия ще пробутват във всички "ваксини"къде официално, къде скрито....оттук нататък никви ваксини няма да дам да ми инжектират...Да виждате качествен контрол тука от агенцията по лекарствата на боклуците , които внасят!?! Квото им кажат, че съдържа "ваксината", тея тука безмозъчни само подпечатват и одобряват и пускат на пазара....

    Коментиран от #27

  • 21 ШЕФЕ ДОЦЕНТЕ,

    5 5 Отговор
    КАЖИ КВО МИСЛИШ ЗА КОЛАНИТЕ КАСКИТЕ ЗИМНИТЕ ГУМИ И КЪСИТЕ СВЕТЛИНИ ПРИ +34°С......☝И БОТУШИИТЕ С ТОКЧЕ ОБУТИ НА КЪСА ПОЛИЧКА😀
  • 22 Дарвин

    5 21 Отговор

    До коментар #14 от "След ковид рнк боклуците статистика:":

    Те никога не са се "хвалили", а тези, които се ваксинираха спряха да обръщат внимание на антиваксър зомбитата, които нямат акъл за 5 стотинки. Както се казва, да .... на купчини :) Аз лично спрях да обръщам внимание на всичките ми познати, които се пънаха за "вредата" от ваксините. Някои от тях изтеглиха късото, и сега ядат дългото. Дето се вика, те си го избраха.

    Коментиран от #24

  • 23 Дарвин

    6 11 Отговор

    До коментар #19 от "пенко":

    Тия които вярват във вредата от ваксините, вярват в историята за "оцеляващия само "на организъм"" Сашко. Не може да им се помогне по никакъв начин.
  • 24 Така трябваше да е от началото бе

    20 2 Отговор

    До коментар #22 от "Дарвин":

    А вие фашисти уволнявахте хора за несъгласие да си инжектират неизвестния по състав боклук, сега пък не обръщали внимание , моля ви се...вие нормални ли сте бе, алооо.
    Поне оня дебелия Момеков от фармацевтичния факултет на МУ София да беше излезнал с нуклеотидната последователност на тая ГМО РНК или РНКи мн. число.....с РНК можеш да инхибираш гени, можеш да редактираш гени и още много неща в зависимост от нуклеотидния й състав не, боклуци..
  • 25 Нов

    11 2 Отговор
    Загубих вяра и във ваксини, и в инжекции, и в лекарства, и в доктори. Единствено вярвам в йога, здравословно хранене и здравословни навици за живот. А да се бодат дечица с тези отрови е кощунство. Не пипайте децата!

    Коментиран от #29

  • 26 Тоя верно

    2 13 Отговор
    Закъсня . Отдавна го чакахме пак да се появи и да ръси простотии.
    Мангърка , молиш ли се за нова Ковид вълна .
    Иска ти се пак на протести заедно с Копейката нали ?
    Пак да лекуваш с чай за 200 кинта
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 0 Отговор

    До коментар #20 от "Внимателно четете кво има в тия "ваксини":

    Масовата ипохондрия напредва с бързи крачки.... Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат тези МАНИПУЛАЦИИ, защото друго не могат да измислят, тъй като съвременната медицинската и фармацевтична мафия са СЛУГИ НА САТАНАТА...
  • 28 Студопор

    12 0 Отговор
    Единственият, който остана верен на думите си и говори правилно през цялото време. Единственият, който се интересува от медицината, а не от търговията с лекарства.

    Коментиран от #30, #31

  • 29 Дарвин

    4 5 Отговор

    До коментар #25 от "Нов":

    На колко си години? :))) Не ти давам повече от 45. Като теб говорят хора, които тепърва ще се сблъскват с НЕИЗБЕЖНИТЕ проблеми на болестите. И да си имал късмет като млад, той е на път да приключи. :))))
  • 30 Дарвин

    3 6 Отговор

    До коментар #28 от "Студопор":

    "Единственият, който се интересува от медицината, а не от търговията с лекарства." Хихихихихи. Явно не знаеш за това, че тоя точно е един от най-известните ТЪРГОВЦИ в лекарското съсловие. Така казват лабораторията му и таксите му.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Един Човек

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Откъде го":

    А ти какъв си,да задаваш тъпи въпроси?Или не обичаш да четеш,или си с пети клас,или не живееш тук,а на луната!
  • 33 срс

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "БКП историк":

    Може да Ви е странно, но хлорираната питейна вода, стоматологията и антибиотиците са трите неща, допринесли за драстично удължаване на живота на населението. По официална статистика в САЩ, третата причина за смъртност е ...медицината. Закаляването, хигиената и профилактиката на инфекции, ведно с добра стоматологична грижа, са повече от достатъчни.
  • 34 Ковида

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ужасен":

    Е такива като теб са за каторга.До живот!