1 Декември, 2022 14:32 6 366 25

Методи Андреев пред ФАКТИ: Групата около Борисов в ГЕРБ трябва да предизвика лустрация в партията (ВИДЕО)

  • методи-
  • андреев-
  • герб-
  • борисов-
  • радев

Виждам резон в думите, че е добре държавата да поеме оперативното ръководство на „Лукойл“ до 2024-а, когато изтича дерогацията, казва анализаторът

Методи Андреев пред ФАКТИ: Групата около Борисов в ГЕРБ трябва да предизвика лустрация в партията (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

ГЕРБ се правят, че не разбират проблема. Искат ДБ в управлението. А ДБ защо бе създадена? За да се справи с корупционната държава, направена от ГЕРБ. За да реши ДБ да подкрепи кабинет на ГЕРБ, то ГЕРБ трябва да се погледнат отвътре. Може ли със същия лидер, визирам Борисов, да се наложи тази практика и да се представят като реформатори. Групата около Борисов, която бе описана като шайка, трябва да предизвика лустрация в собствената си партия. Нахално е изказването на ГЕРБ, че ДБ им обръщали гръб. Представяте ли си ГЕРБ, ДПС и БСП, ако са заедно - веднага ще видим лошите практики. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „Разговор“ Методи Андреев, общественик и анализатор.

Според Андреев самата коалиция „Демократична България“ трябва да също да погледне в себе си. „Виждаме ДСБ с лидер, който няма авторитет. „Да, България“ пък не могат да излязат от стъкления си похлупак. Вече много хора говорят за т.н. отворената десница, за да се види нещо ново“, добави той.

Андреев също така е на мнение, че ГЕРБ сега много говорят за службите, защото Радев е изгонил хората им. В същото време кръгът на президента също показва близост с неформална общност, свързана с ДС. „Борисов се вживяваше в ментор на службите, а сега Радев виждаме в тази роля“, каза още анализаторът

Според Андреев много е интересно как „Лукойл“ изведнъж са започнали да обичат държавата. „Това е наша заслуга. Нали това казва служебният кабинет на Гълъб Донев. А всичко около компанията е много просто. ЕК ни казва, че „Лукойл“ може да ползва сорта нефт „Уралс“ за вътрешния пазар. Ако компанията увеличи преработката на количествата „Брент“, нека изнася. А „Лукойл“ си мисли и иска всичко да изнася. Виждам резон в думите, че е добре държавата да поеме оперативното ръководство на „Лукойл“ до 2024-а, когато изтича дерогацията", добави Андреев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павел Николаев

    21 10 Отговор
    Ква лустрация бе?! Всички трябва да ви кастрират политиците и вас ФАКТИ: Да не се множите.
  • 2 !!! Внимание !!!

    11 7 Отговор
    Прибирайте децата и се заключвайте, джамбазов е избягал от лудницата!
  • 3 Иво

    29 11 Отговор
    Руската мафия ГЕРБ ДПС Възраждане БСП много искат да се гушнат.Ама ги е страх че народа ще ги подпали още на същия ден.Ако ПП или ДБ се вържат на тоя капан ще си подпишат смъртните присъди.

    Коментиран от #24

  • 4 Индийски БИВОЛАР

    5 2 Отговор
    СКУПУВАМ БАТЕ ЖИЛЯЗУ НЕ ПОЧНА ЛИ ТАМ ЛОШАТА ПРАКТИКА ОНЯ С ЛИЛАВИТЕ ДЖУКИ -ЧЕ КАТО СЕ ПОЧНА ДО ДЕН ДНЕШЕН ОТ УЖ ФАЛИРАЛАТА БЪЛГАРИЯ
  • 5 Андреев, шматкоооо

    11 13 Отговор
    От януари Лукойл може тотално да ни тегли една майййнааа, ако за таван на петрола разпишем...
  • 6 Тома

    29 1 Отговор
    Комунизмът никога не си е отивал благодарение на ДС.Дъртите измряха и дойдоха деца и внуци

    Коментиран от #11, #23

  • 7 Чичак

    18 12 Отговор
    Андреев, в Комисията по досиетата, смотан , завирай се пак у дупката и вой...
  • 8 Ъхъъъъ

    20 10 Отговор
    Г-н Андреев, вие сте депутат от ГЕРБ, а признахте публично, че на президентските избори сте гласувал за кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков. Защо?.....защото съм си педал....
  • 9 Кво иска па тоя

    17 9 Отговор
    Не му се разбира. Толкова объркано същество е .
  • 10 Никой

    21 10 Отговор
    Че на Българите им харесва управлението на ГЕРБ. Харесва им да бъдат бедни,да бъдат стригани , доени, крадени,да бъдат обслужвани щото ментора им също има човешки потребности,да им говори бащински все едно говори на дебили за да го разберат,Да гледат от всякъде подигравателното му просташко облъчване от обслужващи медии.Накрая всички доволни и щастливи.
  • 11 безпартиен

    12 7 Отговор

    До коментар #6 от "Тома":

    Най-точният коментар!Просто няма какво да се добави!Поздравления!
  • 12 Андрей Методиев

    15 4 Отговор
    Този не беше ли шеф на комисията по досиетата? Колко досиета отвори и не унищожи ли своето? Сега говори като зависим от ДС доносник или сътрудник.

    Коментиран от #14

  • 13 лустрация в партията

    7 9 Отговор
    Божкееее, тоя тотално превъртя водомера.....в ГЕРБ 80% са русофили, бесни са от атлантическата посока последната година, а тоя искал лустрация........ Па кажи разпускане , не се срамувай, нищо че хората ще разберат че си тотално куку
  • 14 Той е само явочник

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Андрей Методиев":

    Андреев
  • 15 ДДРОнег

    7 9 Отговор
    Лустрацив е ОПг герП може да стане само чрез закриване на тази крадлива партия и вкараването на всички в затвора, ръководители им - доживот !!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Трт

    6 6 Отговор
    тОЛУПА в затвора и всичко ще се оправи.
  • 18 КИРО ЖЪРТЪ

    5 0 Отговор
    ТАЯ. КОМУНИСТИЧЕСКА
    ПИРОСТИЯ. ДА. ХОДИ. НА БАНЯ.
    ДА. ОТГОВОРИ. КОЛКО. СТРУВА
    ПАЛАТАТЪТ. И. В РУДАРЦИ ЛИ
    БЕШЕ. ИЛИ. В. КЛАДНИЦА.ОТ
    КЪДЕ. ИМА. ТОЛКОВА. ПАРИ. ДА
    ПОСТРОИ. ТОЯ. ПАЛАТ.
  • 19 Анонимен

    1 1 Отговор
    Кой смее
  • 20 бсфн

    2 2 Отговор
    сдс отре--- теб трябва да те лустрират с костов при бай Ставри
  • 21 боже опази

    2 1 Отговор
    ни от приятелите! И как ДБ-илите ще се преборят със себе си,маджо, братята боклукчии и ковпания? както винаги - крадецът вика дръжте крадеца - и затова хората са така несклонни за припознаят тази партийка за борец с корупцията,особено като се напълни с тъмночервени наследници,уж придобили западна култура и демокрация!Я си припомнете какво им каза Радев, веднъж да е прав!
  • 22 Ххххх

    5 0 Отговор
    Андреев мечтае за лустрация от 33 години , аз мечтая всички приватизатори да върнат заграбеното от Държавата и отидат в затвор !
  • 23 Вярно !!!!

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тома":

    Напълно вярно !!! Затова НЕ дойде истински комунизъм и сега няма истинска демокрация !!! Където и при двата строя НЕ ТРЯБВА да има много богати и много бедни !!!! Много богатите в България НЕЧЕСТНО станаха БОГАТИ ,а обикновените хора НЕЧЕСТНО обедняха !!!! Докога ще е така ?????
  • 24 13 септември 2022

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иво":

    На събрание в Пловдив, председателя на ДСБ Пловдив, Йордан Иванов е заявил, че трябва да се направи коалиция с Герб, почти всички от ДСБ там са го подкрепили, като ,кандидат депутата Николай Георгиев, е заявил,ще ни обвинят в това,че не сме евроатлантици,ако не подкрепим Герб,само няколко човека от залата,са били против,някаква жена,близка до сегашният депутат Й. Иванов,стояла до него и снимала с телефона противниците на Герб,този депутат, на избори те 2017 год заедно с Мартин Димитров са били в коалиция с Дани Каназирева,други про Гербаджий са сивите кардинали Радан Кънев и Светослав Малинов.

    Коментиран от #25

  • 25 Коалиция Нова република

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "13 септември 2022":

    Методи Андреев да обясни, защо той бе в коалиция Нова република с Кауза за Пловдив на Дани Каназирева от Герб, човека на Борисов, той да не дава акъл, ние ги знаем 2017 май получиха 1,7%от гласовете,те тогава умишлено под ръководството на ДСБ се разделиха с Да България и дадоха без препятствено власта на Борисов,също така виновниците Нойзи,Мартин Димитров,Атанасов, Йордан Иванов,Николай Георгиев,Радан Кънев и Светослав Малинов,не поеха политическата отговорност за този разгром.