Last news in Fakti

2 Март, 2023 14:38 2 443 11

Борислав Сандов пред ФАКТИ: Ясно е, че Ковачки упражнява контрол върху тези дружества, които се проверяват (ВИДЕО)

  • борислав-
  • сандов-
  • емисии-
  • ковачки-
  • тецове-
  • прокурори-
  • кевр

Европейските институции може да следят емисиите през сателити, каза той

Борислав Сандов пред ФАКТИ: Ясно е, че Ковачки упражнява контрол върху тези дружества, които се проверяват (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Проверките в тецовете е ясен сигнал за европейските партньори, за европейските институции, че има човек, който стои зад българската енергетика, но скрит. Едно е явната собственост на тези дружества, които са в офшорни зони, но общото между тези дружества може да се верифицира между различни доставчици, плащанията, извън официалните документи, и това, е че Христо Ковачки им се води консултант. Наскоро имаше една среща в Министерството на околната среда, имаше и хора от Министерството на енергетиката, в която участва и Христо Ковачки. Интересно е това като какъв той е там и в каква степен ги консултира. Ясно е, че Ковачки упражнява контрол върху тези дружества, които се проверяват. Ние сме виждали тези дружества постоянно да имат задължения към държавата, да имат проблеми с подизпълнители. Ясно е, че дружествата имат ангажименти към българското и европейското законодателство. Дружествата не са много изрядни и това е начин на работа, който често пъти можем да видим и в други направления, свързани със същата тази личност. Не ме учудва това, че европейската прокуратура бди над средствата на европейския бюджет по линия на европейските фондове. През емисиите пари влизат пари в бюджета на ЕС. За 2021 година България получи 5 милиарда лева от ЕС. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ бившият екоминистър Борислав Сандов.

Припомняме, че от европейската прокуратура обявиха, че се търсят 500 000 млн. евро загуби за ЕС в конкретния в случая с емисиите.

„Според доклад на една неправителствена организация, който е направен на база публични данни от това, което предприятията докладват пред КЕВР като мощност за подаване към енергопреносната система, и данните, които се подават МОСВ за емисиите, се вижда много силно разминаване. Нещо като двойно счетоводство - към едните и към другите. И според техния доклад става въпрос за щета за 76 милиона евро. Има и нещо друго. Европейските институции може да следят емисиите през сателитно наблюдение. Тям няма как да скриеш. Данните от сателита няма да ти дадат точна стойност, но дават ориентировъчна стойност. Когато много се различават данните, които подаваш, от тези, които са засечени от сателита, ясно е, че става въпрос за измама. Това може също да е причина, за да има 20 разследвания в България“, добави той.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината е тази

    4 2 Отговор
    ‪Браво! И аз харесвам Македония и македонците, до там, докато те не ме бият, не ме викат фашист. Факт е, че нашите народи са изключително тясно свързани и вие и ние сме се борили за свобода и независимост. Трябва да уважаваме свободата и независимостта си! ‬
  • 2 Голям зор

    3 0 Отговор
    Чух че на изхода на Говедарци ще имало бариера
  • 3 От Каспичан,

    7 0 Отговор
    Е па нема ли кой да го пуцне този изедник..?
  • 4 Токсик

    3 11 Отговор
    Проверките по тецовете са ясен сигнал само за това, че еврофашистите искат да ни закрият окончателно енергетиката подпомагани от техни марионетки в България и нищо друго. И какво като тецовете са на Христо Ковачки, това прави ли го престъпник, по-добре да са негови и български отколкото на чуждестранни пиявици, като онези от електропреносните дружества или другите с водата, които експлоатират наготово нашата инфраструктура построена от социализма и извличат огромни печалби от българите.
  • 5 гордиевски

    9 2 Отговор
    Ковачки Е САМО ШЕРПА, ГОЦЕ ПЪРВАНОВ Е ОЛИГАРХА, И ЗА ЯЗОВИРА ЗА ПЕРНИК, МОФИЯ, ТРОИНИЯ ШЛЕМ РУСКИ
  • 6 ННН

    5 7 Отговор
    Това недоразумение Сандов добре се беше скрил, а сега пак започна с безмислените си изяви!!!
  • 7 Васил

    3 0 Отговор
    На този няма едно решение в МОСВ, което да не е паднало в съда после.
  • 8 Ева

    2 0 Отговор
    Интересно кой упражнява контрол над Сандев
  • 9 Милен

    2 0 Отговор
    Интересно кой упражнява контрол над Сандев
  • 10 хххх

    2 0 Отговор
    Този и той вече се е изхабил. Време е от ПП да ги хзвърлят като еднократна кърпичка.
  • 11 Валери

    0 0 Отговор
    Учудвам се, че все още някой кани този некадърник Сандов да участва в интервюта.