11 Април, 2023 15:13 2 006 55

Любомир Канов пред ФАКТИ: Ако имаме държавници, трябва да се обединят, за да извадят България от кризата (ВИДЕО)

  • любомир-
  • канов-
  • партии-
  • избори-
  • дпс-
  • герб-
  • бсп

ДПС отдавна настояват да бъдат сред отличниците в евроатлантическия лагер, казва психиатърът

Любомир Канов пред ФАКТИ: Ако имаме  държавници, трябва да се обединят, за да извадят България от кризата  (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Ако имаме държавници, те трябва да се обединят около конкретни политически цели, за да извадят България от кризата, от ситуацията, в която се въртим толкова време вече. Въртим се в един политически живот, но не виждаме изход от него. Аз познавам потенциала на значителна група хора с държавнически и политически опит, хора ръководители, а не просто някой симпатяга. Висока задача е да се съберат хора – не е задължително да са от една и съща партия, но да са обединени от една инициатива на помирение и в търсене на изход. Такива хора биха могли да обсъждат личности, които да бъдат предложени, а сред тях и да бъде избрана личност, която е най-малко конфликтна, но със сигурност притежава държавнически качества и интелект, за да може да ръководи мъдро страната в една доста сложна ситуация. И в този смисъл нашата инициатива призовава точно към това. Това да е в основата, да е в пулса и да видим активна страна. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ психиатърът Любомир Канов. Той е един от 100-те интелектуалци, които се подписаха под призив да има обединение и партиите да излъчат редовен кабинет.

Попитан дали очаква да има взаимно разбирателство и разговора между двете водещи политически страни, той каза, че не знае „…кой първи ще вдигне телефона“.

„Не знам кой ще поеме инициативата, но очаквам и от двете страни абсолютно цивилизовано поведение“, каза още той.

На въпрос дали ГЕРБ може да потърси съюзници от „хартиената коалиция“ в лицето на ДПС и БСП, той каза, че това няма да се приеме добре.

„Партиите в „хартиената коалиция“ – ГЕРБ-СДС, ДПС и БСП, бяха обединени единствено от любовта си към хартията, която се оказа едно гигантско фиаско. Според мен ДПС отдавна настояват да бъдат сред отличниците в евроатлантическия лагер, но на другите им е заседнала буца в гърлото, защото знаят какво е да управляваш с ДПС. Все пак списъкът „Магнитски“, Пеевски, плюс историята на ДПС са сериозни неща. Също се знае, че ДПС сваля правителствата, когато участва в тях“, допълни той.

Любомир Канов смята, че подписката има известен шанс за успех, защото поне ще разбуди духовете, ще призове към разговори, към смисленост и в крайна сметка може да бъде нещо като катализатор на процеси, които в момента са застинали мъртви.

„Застиналите процеси действат деморализиращо на целия народ и аз бих казал, че това е и донякъде цинизъма на възможностите на политиците да предложат решение. Виждаме едни безкрайни разправии, караници, взаимни обвинения и употреба на епитети. Не виждаме политическо сражение на идеите, а междуличностни отношения между хора, които са зле възпитани, въпреки че трябва да ги приемаме като хора, стремящи се към Европа“, добави психиатърът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    29 6 Отговор
    Значи боко крадеца и лъжеца да обедини всички , и да станат крадци като него .Този не влезе ли в затвора ,и крачка напред няма да мръднем.
  • 2 Русофил

    20 6 Отговор
    Другарю Канов. Те се обединиха. ГЕРБ+ДПС+ИТН+купени = кражби х 2.
  • 3 Голям зор

    3 23 Отговор
    Дано те чуят защото отиваме в нищото
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 бързате

    4 1 Отговор
    Остана недовършена работа!
  • 6 Иван Тушев

    17 4 Отговор
    Няма как да се работи със заядливите ретро депутати на ГЕРБ. Тук не говорим за шефа им. И в Европа и САЩ му знаят магариите.
  • 7 Стефан

    19 1 Отговор
    Т. нар. интелектуалци изведнъж се събудиха. Защо не взеха отношение по темата Русия?

    Коментиран от #10

  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 0 Отговор
    Психиатър да говори за политика ...
    стана тя ❗❗❗
    Ама що не ги прибере в Психиатрията, па да им говори, да им говори ❗❗❗
  • 9 ГЕРБ=БСП=ДПС

    20 1 Отговор
    Ало пенсионера, проблема на България е именно, че политиците мошеници са се обединили да грабежи срещу народа.

    България ще се оправи, когато народа се обедини и бие шута на всички, които са били кметове, депутати, общински съветници преди 2020 г. След 10 години през 2033 г. народа, трябва да бие шута на всички, които са били кметове, депутати, общински съветници преди 2030 г. Само тогава България ще се оправи.
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Стефан":

    Ами сега са им раздали "БОНУСИТЕ" от ония 47 ООО ООО $🇺🇲$🇺🇲$🇺🇲
  • 11 Е.С.

    10 2 Отговор
    Писна ми да виете на умряло за коалиция на войната.
  • 12 Няма да има обединение

    8 0 Отговор
    Няма да има обединение в името на България. На политиците не им пука за хората. Като докопат депутатските банки, бързат, че не се знае колко време имат. А старите и те бързат, че може съдбата да им изиграе лоша съдба и да ги разобличават. Ама, споко! Осъден и наказан български политик и бизнесмен, макар и с доказани гешефти, няма! Не вярвам и да има някога. Те, горките, все са невинни!
  • 13 Коко

    8 2 Отговор
    Психиатърът Камов голям ферман надраскал само дето не обяснява в каква криза е България.Магазините препълнени кръчмите и те по пътя кола след кола.Дано няма правителство защото всички са продадени душички и ще продадат и нас.
  • 14 Анди

    6 3 Отговор
    Точно тези "държавници" начело с ГЕРБ, а после и с ГЕРБ2(ПП) вкараха България в тази криза! Сега ще се съберат за да я довършат! От крадци, измамници, далавераджии и слугинажи нищо хубаво не може да се очаква.
  • 15 СЗО

    9 5 Отговор
    Който си е спечелил изборите, да си вади държавата от кризата!!! Имат си там хартиена коалиция, коалиция Магнитски....да си управляват, и хората да им гледат сеира. А не да търсят ПП и ДБ да ги ползват за смокинов лист. ГЕРБ били евроатлантици!!!??? По-голяма смешка от това не бях чувал скоро.

    Коментиран от #31

  • 16 Име

    6 1 Отговор
    Много важно е все едно -и без Правителство живеем.

    Ментосват ни - че ще умрем без да има Правителство - а то - напротив.
  • 17 Борисов поток

    11 1 Отговор
    Как да се обединят като футболиста от Бистрица иска само неговият отбор да печели и само той да вкарва головете. Задължително рефер на срещата иска да е прокурора Никола Гешев (няма грешка в името, човека е още жив).
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ккк

    9 0 Отговор
    Ох, милия, с елечето и абичката, небръснат, некъпан и призовава за обединение на престъпниците. Г о в н ьо!
  • 21 Али Баба

    8 1 Отговор
    Mного я обичате тая крадлива ТИКВА.
  • 22 Кой,Кой,

    10 1 Отговор
    Кой си обединява с мъчителя си, крадеца, убиеца на свобода?
  • 23 Продажници

    7 1 Отговор
    Престанете да зовете за създаване на убийствено правителство. Всички знаем какво ще се случи ако се създаде такова. Колко доказателства трябва да получим за това? Ще унищожат България, но те ще си натъпчат сметките, точно като Зеленски. Ето и последните изтекли секретни документи на САЩ показват що за чучела ни ръководят и къде всъщност е мястото на тези чучела. Не ги оставяйте да спечелят, иначе сме мъртви.
  • 24 Христо

    3 1 Отговор
    Ако... но нямаме.

    Ако имахме, и хората щяха да гласуват другояче
  • 25 Гал

    6 0 Отговор
    Ало, пий си хапчетата психопат-келеш купен.
  • 26 Ъхъъъ

    5 4 Отговор
    Ами обединете се от СТАТУКВОТО бе дедо, какво чакате всичките комунета в едно ново БКП ( ГЕРБ,ДПС,БСП,Възраждане и ИТН ). Правете си правителство и си приемайте законите. Какво сте се вторачили всички във втората политическа партия която не желае да има нищо общо с корумпета ?
    Май много ви е страх че просто се превръщат в истинската алтернатива на малоумното ви управление, колкото и лъжи / обиди да сипете по тях нали ?
  • 27 Стефанов

    6 1 Отговор
    И с кой да се обедият?
    С Бойко Борисов треторазрядния крадец на коли в миналото и второкласен крадец на асфалт в по-ново време.
  • 28 един

    5 2 Отговор
    Канов съм го слушал в други интервюта не сега,очевидно умен мъж е,но едно нещо ми е много чудно,кое го кара да застава на амбразурата и да брани мафиота Борисов!?!
  • 29 СВОБОДЕН

    7 0 Отговор
    ГЕРБ са вал пред пълното ни поробване. Още нещо. Българските политически сили се разделят по много точен начин – тотално глобалистките ДБ и ПП и всички останали партии, в които има и намерения за спасение на България. Парадокс, ерес, все тая, факт съобщавам. Ролята на Радев тук е направо невероятна! Той седи разкрачен между двете групи и не разбирам как ще оцелее. На всеки, който продължава да мисли, че безродствениците от ДБ и ПП се борят с мафията ГЕРБ, препоръчвам най-малкото психологическа помощ, да не кажа психиатрична. Борят се две мафии за властта в България. Което доказва, че в САЩ има двувластие. ДБ и ПП са като Украйна – нямаше да съществуват, ако не беше постоянното подкрепяне от Колективния Запад. Това са хора и държави на изкуствено дишане, но са изключително опасни.
  • 30 Чиче, глей си психясалите

    6 0 Отговор
    американци в Ню Йорк и не се мешай тук.
    Нали там живееш?
    Като чета какво става там май и там им трябват интелектуалци ама повече и добре въоръжени.
  • 31 Пълни глупости

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "СЗО":

    Всички тези партии Герб, ПП-ДБ, ДПС, БСП няма да те извадят от криза, а ще те закопаят по-дълбоко в нея - защо не виждате какво се случва и какво ще последва?
    И въобще не е смешно дали Герб ги наричат евроатлантици, защото те потдържат и гласуваха всички евроатлантически изцепки и ще продължат да го правят

    Коментиран от #55

  • 32 Ти плъх

    5 0 Отговор
    Пък кой си?
    В последните дни се нагледах на сенки от миналото!
  • 33 Нямаме. Не се хабете.

    12 1 Отговор
    Кой да е държавник бе? Мутрата от СИК, шофьор и охранител с пачки по стотсчки ли? Или Иванов без 1 ден стаж на нормална работа? Или пък Нинова, която е приватизирала Техноимпекс и продава оръжия на Украйна? Или пък Киро Харварда със сертификатче от някакъв си курс там и Ицо Хазарта, който неможе 2 приказки да върже ли? Ма тва не е театър, а си е направо цирк!
  • 34 ОТ КЪДЕ

    5 2 Отговор
    Е нямаме.Нали ги избиха след 9 ти.Сега са само потомците на онези с навущата и играят леви и десни за др.държава.Иначе тростотията е същата.

    Коментиран от #35

  • 35 1923...

    7 0 Отговор

    До коментар #34 от "ОТ КЪДЕ":

    Потомците и на едните и на другите се оказаха от един дол дренки - сребролюбци и юди, недостойни за търпеливия си народ.
  • 36 Държавници?

    6 0 Отговор
    Горе всички гледат само какво да откраднат.
  • 37 234

    6 0 Отговор
    Да ни вкарат в още по голям батак може, ама да ни оправят и то за без пари за този дето духа не .
  • 38 нео

    9 1 Отговор
    Как да извадят България от кризата , като те я вкараха в нея .Тотален рестарт на държавата трябва , защото 3 милиона ги няма .Трябва обединителен фактор и работа и доходи за всички , за да може заедно да съградим държавата ( ако е възможно) . С уговрки , бабуване и далавери няма да стане , най-много да намалеем с още 3 милиона
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Иван

    8 0 Отговор
    Като те гледам си човек на години ти вярваш ли на такива неща или ти платиха хубаво за простотии
  • 41 Варна

    6 1 Отговор
    Ясно е едно , народа иска възмездия на всички политици от последните 30 години . Без лустрация нищо няма да стане .Политиците като в Румъния и тогава наистина може и да отлепим
  • 42 Абе

    7 1 Отговор
    Абе, стига сте плашили хората с криза. Тя кризата....... общо взето си стои в главите на политиците и там ще си остане
  • 43 Читател

    8 0 Отговор
    Нямаме държавници господине и така е от много години, Мафията и държавата са едно и също нещо в България за съжаление.
  • 44 Извод

    3 2 Отговор
    От словоизлиянията на автора :
    Булгерия се нуждае от генерален рестарт.
  • 45 Агент 007

    6 0 Отговор
    Нямаме държава всичко е далавера корупция и картели народа е ошашавен....

    Коментиран от #51

  • 46 Коко

    3 2 Отговор
    От кризата вече няма измъкване дори Макрон започна да стопля какво се случва вече. Оформят се два блока на световно ниво. Нашите първенци още да се водят по западните джендари.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ГРАЖДАНИ

    2 0 Отговор
    Държавници няма. Населението гледа сеири и си чопли носа. Правителството няма значение - с него и без него , все тая. Най-важното е да не вкарат България във война . Всичко друго се преживява, но войната където мине , после не остава нищо .
  • 49 Павел

    2 2 Отговор
    Значи, според Канов по-добре Герб да се коалират с ПП и ДБ - доказани крадци, лъжци и измамници, вместо с ДПС, която води евро-атлантическа политика. Приказките за Магнитски са дъра-бъра. В ЕС този закон не важи, а САЩ не предоставят никакви доказателства. На Пеевски са правени много проверки, и от европрокуратурата, но няма данни за измами. Не така с олигарсите с повдигнати обвинения-укриващи се от правосъдието, които леят лъжи в медиите си.... А, кражбите и измамите на киро, кокоро, бойкикев и за 8 месеца са видими: посредници при горива и газ, уж ел. автомобили, аферите джемкорп и нексо...и т.н.
  • 50 ИНЖ

    2 3 Отговор
    Не рабирам как ББ, РР и КК са "държавници", след като прокарват интересите и тезите на Москва!?!?!?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Тарикатско Канов

    1 0 Отговор
    Имаме достатъчно КРАДЛИВИ държавници от герб и дпс и със сигурност ще се разберат.
  • 53 мехмед

    0 0 Отговор
    Наборе, значи според теб нормалните хора Трябва да полегнат на човечето /най-меко казано / от едно селище близо до София в подножието на планина Люлин, човечето необразовано, просто а за мутренските му години не мога да кажа, но съм сигурен, че са такива.
  • 54 Леле...

    0 0 Отговор
    Любчо поколения българи не знаят,какво е живот без криза.Ние сме все в някаква криза.
    Разбират го,като пресекат западната граница на Сърбия горе долу .Нататък става все по ясно.
    С какво ни плашиш?
  • 55 СЗО

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Пълни глупости":

    За евроатлантизма на герб си в голяма грешка. Той е само на думи. А иначе затова че ще ни закопаят си прав.