Last news in Fakti

29 Септември, 2023 13:23 4 543 29

Кольо Парамов пред ФАКТИ: Управляващите правят 20 фирми, за да разпределят 3 милиарда лева от ЕС (ВИДЕО)

  • кольо-
  • парамов-
  • марици-
  • електроенергия-
  • фирми

Политиката на България трябва да е такава, че „Мариците“ трябва да бъдат запазени, казва финансистът

Кольо Парамов пред ФАКТИ: Управляващите правят 20 фирми, за да разпределят 3 милиарда лева от ЕС (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Управляващите правят 20 фирми, за да разпределят 3 милиарда лева от ЕС. Ето това правят сега, се едно разпределят баница. То има връзка всичко отначало докрай. Политиката на България трябва да е такава, че „Мариците“ трябва да бъдат запазени до 2036-2038 с перспектива удължаване на работата им до 2050 година. Говорим за 2000 мегавата електроенергия, които са критично важни зимата, когато имаме максимум на потребление от 7700 мегавата. Тези 2000 мегавата са фатални зимно време. Това трябва да е ясно. Тези мощности са в пряка връзката с липсата на антикорупционна комисия, която да изчисти всичко и да покаже на българския народ кой кой е. Но нямаме разследващи действия. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ финансистът Кольо Парамов.

„Ще се върна назад във времето, когато бе свален Иван Костов и отиде в история – 2001 година. Тогава няколко човека работихме нов Закон за МВР, но тогава ставаше и въпрос, защото Доган се интересуваше, как ще се развият новите капиталисти в България. Тогава САЩ се интересуваха как ще бъде обвързано това с този закон, защото те се интересуваха как ще се развиват следващите 20 години, докато у нас стартира и се капитализира състоянието на новите милионери. Тогава бе важно да има една промеждутъчна система, която да не отговаря като структура и сигурност, да не се определя като силно звено, да няма българско ФБР. Тогава им казах, че ако това се случи, това ще се превърне и ще пресъздаде раждането на новите милионери", коментиар още гостът.

"В последствие видяхме, че точно това се случи. Днес 500 милионера участват пряко в разпределението на парите. Те правят връзката с раждането на новите богаташи, които си отглеждат и политици. И какво наблюдаваме сега. ЕС ни дава пари и хората в управлението вместо да развият тези пари, вместо талантливо да преценят как и къде, в кои бедни райони да ги разпределят, как да осигурят нова материална базата, просто си ги разпределят. А като оправдание ползват някаква „Зелена сделка“, която Германия спокойно контролира“, добави гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъжи

    12 54 Отговор
    и клевети , нищо друго от другаря !

    Коментиран от #6

  • 2 Мастодонт на БКП

    14 36 Отговор
    Мастодонт на БКП
  • 3 ?????????

    27 5 Отговор
    В ТЕЦ знаете ли колко фирми на ДС има на хранилка
  • 4 Има я, я

    13 0 Отговор
    Има , има я, я
  • 5 Последния Софиянец

    38 8 Отговор
    Убиват енергетиката и земеделието за да угодят на Посолството.

    Коментиран от #10, #27

  • 6 Искам да питам

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "Лъжи":

    Защо спря САНИРАНЕТО?!!! Защо не издействат пари от Плана първо за това.Даже и зелените ще са доволни,защото има връзка с пестене на енергия.Защо ПРИОРИТЕТНОправят завод за насекоми, ядливи чашки...Нямат ли новите фирми приближени в строителството,на които да дадат едни пари,но и работа в полза на хората да се свърши.Искам дори и старите сгради да станат красиви.Защо управляващите не действат целенасочено и умно.Да ,действат прозрачно--всички вече знаем,че ядливи чашки се водят за иновация,нищо,че други вече са ги открили.

    Коментиран от #9, #22

  • 7 Не, думай

    5 3 Отговор
    Ти сериозен ли си
  • 8 Обръчи от

    8 0 Отговор
    Фирми
  • 9 Под стиропорите Какъв живот

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Искам да питам":

    Ще има от насекоми
  • 10 Неее

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Не за да угодят а за да крадат европейските субсидии!
  • 11 Доко

    11 7 Отговор
    Така ги научиха комунистите. За да изпиват нещата безнаказано. А разследвания има но решенията калпави, защото за "милиони няма закони".

    Коментиран от #25

  • 12 мафиотската СГЛОБКА

    30 3 Отговор
    За да ОТКРАДНЕ едни Европейски милиарди чрез свои фирми, СГЛОБКАТА е готова да затрие цели отрасли от икономиката! По същия начин се държаха и политиците ни, когато се договаряше затварянето на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ, както и субсидиите за Селското стопанство! Четири милиарда ще влязат в дълбоките джобове на партийните мафии, а хиляди семейства ще останат без препитание!

    Коментиран от #18

  • 13 Бамбука

    10 9 Отговор
    Парамов нали беше съветник на Борисов ? Каква песни тагава пееше във възхвала на Вожда. Да не си мислиш че сме забравили !Подлизурко !

    Коментиран от #16

  • 14 Абсолютно съм съгласен

    17 4 Отговор
    С изводите на Парамов.Сглобиха по презумпция незглобяем пъзел,по заповед на Посолството ( външен интерес) за да изчистят докрай военните запаси на държавата,а във вътрешен план,точно за това.Да не допуснат друг да контролира тези милиарди.зТова са огромни финансови потоци- ще има за всяка група предостатъчно.Затова препускат за промяна в Конституцията - да няма служебен кабинет, да овладеят тотално прокуратурата и службите.Без опция " служебен кабинет" дори да бъдат принудени,да подадат оставка,при предсрочни избори,ще направят поредна " сглобка" независимо, как ще гласуват хората.Защото те ще управляват " дефакто " и те ще ги организират.Реално ще държат цялата власт,докато не се договорят за нов модел " сглобка. Както беше казал идеалиста Ботев..Борован спи,и ще продължи да спи" - сякаш го е изговорил за днешните българи!
  • 15 Иван

    2 2 Отговор
    Това го пуснахте вече сутринта! Сега пак. По три пъти на ден едни и същи…. Умни
  • 16 Ветеран от Протеста

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "Бамбука":

    Парамов беше съветник на Борисов точно една седмица.И като се показаха Досиетата на агент на ДС с псевдоним "Яков"и го освободиха...
    От 1979 г. е привлечен за сътрудник към комунистическите служби – ДС, управление „Гранични войски“ – разузнавателен отдел – 4-ти граничен отряд....Досието е унищожено 1990 та година от ген.Семерджиев.
    Абе що само агенти на ДС се разхождат Предизборно???
  • 17 Гост

    7 6 Отговор
    Въглищата трябва да бъдат премахнати. Това е в полза на българите и цяла България. ГЕРБ се правят на шашави. През 2009 когато дойдоха на власт започнаха масово разпределяне на финансов ресурс в свои фирми, като отнемаха основно от фирми на БСП. Това е естествен процес за всяка нова власт ако иска да се задържи и да не е еднодневка. Затова и гербаджиите скочиха яростно срещу фирмите на ПП, ДБ.
  • 18 Съветникът

    6 8 Отговор

    До коментар #12 от "мафиотската СГЛОБКА":

    Ползването на въглища е пагубно за цялата ни държава. Трябва да се прекрати колкото се може по-скоро. Никакви въглища за отопление, за тецове и топлофикации ако искаме да се развиваме.

    Коментиран от #20, #21

  • 19 истина ти казвам

    6 5 Отговор
    Ми като си установил такава измама що не сезираш ЕК бе Парамов? Или си затвори устата!
  • 20 истина ти казвам

    5 4 Отговор

    До коментар #18 от "Съветникът":

    Иди го обясни това на кака Кури!
  • 21 любител

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Съветникът":

    аз да те питам с какво ще се развиваш с евтин газ петрол и гриво за атомната централа от краварите ли бе след като управляващите боклуци отказаха всичко евтино за да угодът на краварите.

    Коментиран от #23

  • 22 Защото това

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Искам да питам":

    което наричат "саниране" е просто пилеене на пари. В процеса на саниране е необходимо да се обследва сградата и главно конструкцията и инсталациите, да се изготви технологичен паспорт който дава представа за състоянието на сградата и показва има ли проблеми. Това е особено актуално за панелните сгради защото те са компрометирани от ремонтите и разрушенията на знайни и незнайни "майстори". Лепенето на изолация не е саниране, а напразно похарчени пари. Освен това то скрива евентуални конструктивни проблеми. Така, че досегашното "саниране" е чист популизъм.

    Коментиран от #24

  • 23 Стършел

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "любител":

    Защо, мислиш, че др. путя ще ти даде нещо изобщо, камо ли евтино?!

    Коментиран от #26

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Ти гостилничарю откри топлата вода

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.