Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 14:47 2 738 8

Димитър Гърдев пред ФАКТИ: Ние сами се поставихме в такова положение България да бъде държана извън Шенген (ВИДЕО)

  • димитър-
  • гърдев-
  • шенген-
  • българия-
  • ес-
  • ек

Да правим регионални договорки – примерно само с Румъния, не е добре, защото на това ще възразят страните, основали ЕС, казва анализаторът

Димитър Гърдев пред ФАКТИ: Ние сами се поставихме в такова положение България да бъде държана извън Шенген (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Ние сами се поставихме в такова положение България да бъде държана извън Шенген. И това се прави по чисто вътрешно политически за някой държави причини. Искам много ясно да кажа, че критериите за Шенген не включват промяна в законодателството, не включват промяна на специалните служби. България абсолютно доброжелателно прие изисквания и първото, което направихме като грешка, бе да се съгласим на нещо, което не се изисква. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ международният анализатор Димитър Гърдев.

„Така България беше поставена в една ситуация, в която нямаше конкретни записани точки, които трябва да бъдат изпълнени, но се изискваше това от нас. България от 11 години е готова по всички технически изисквания за Шенген, но поради добронамерено отношение върху нас бяха прилагани двойни стандарти“, добави анализаторът.

„Сега пак се прокарва искане за България да има отделен доклад, което не е типично. ЕК ще направи доклад за всяка страна от Шенген, а за България да е отделно. Това не е сериозно. Да правим регионални договорки – примерно само с Румъния, не е добре, защото на това ще възразят страните, основали ЕС“, добави гостът.

"Конфликтът Израел - "Хамас" трае вече три поколения и за мен не е изненада. Ескалацията сега обаче е сериозна. Има различни теории за равитието на конфликта, който ще навлезе определено във военна фаза", каза още Гърдев.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    3 0 Отговор
    Българските служби са метър и петдесет сантиметри назнапени в системата българска на мвр, не се виждат от земята псуват шофьорите на скъпите джипове отивайки за Гърция.
  • 2 мани беги

    3 4 Отговор
    мани го шенген, давай да приемаме еврото, че искм да платам скъпата вода, ток в евраци
  • 3 Българин 🇧🇬

    12 2 Отговор
    Хората ни казаха , че допускаме да ни управляват корумпирани , че границата ни е разградена , че природата ни е замърсена , че правосъдие в България няма ! Тези съвети бяха за наше добро ! Вместо да си вземем поука , евроатлантиците ни се юрнаха да търсят вратички да ги заобиколят ?!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 браво бе ФАКТИ

    3 0 Отговор
    МНОГО СТЕ ДЕМОКРАТИЧНА МЕДИЯ ОДЕТЕ И ВИЕ У ЛЕВО ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН
  • 6 браво бе ФА И САМО ИСТИНСКИ

    2 0 Отговор
    и вие сте в поза богомолка страх ви е от сянката ви кви сте европейци не знам???? само търкате от шубе да не ви тръкнат вас
  • 7 любител

    3 1 Отговор
    прав си само в едно че толкова години Б-я се надуп-а на ЕС за няма нищо. като се разберът с румъния и гърция ето ти шенген а пък на ЕС че няма да му хареса много важно на кой му пука какво искат олигофрени-е.
  • 8 пенко

    1 0 Отговор
    НИТО ОТ АВСТРИЙСКАТА ГРАНИЦА ИМАМЕ НУЖДА ---НИТО ОТ ПОДЗЕМНАТА !!!!!!! ПЪЛЕН БЪЛГАРСКИ ШЕНГЕН ЗА ВСИЧКО ОТ АВСТРИЯ И НИДЕРЛАНДИЯ ПО НАШИТЕ ГРАНИЦИ --С ДНИ ПРОВЕРКИ НА СТОКИТЕ ИМ -НА ИЗТОК И ОБРАТНО --ЗАГУБИ И ЗАГУБИ ЗА ЕВРОПЕДИТАТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!