Last news in Fakti

19 Март, 2024 16:48 2 700 13

Александър Дунчев пред ФАКТИ:В горите засегнахме източването на милиони от фирми, близки до кметове на ГЕРБ (ВИДЕО)

  • александър дунчев-
  • източване-
  • милиони-
  • гори-
  • фирми-
  • герб

Въпросът е друг, че освен че атакувахме и поспряхме източването в полза на фирми на ГЕРБ в горите, тогава се сблъсках и с олигархичните интереси, които стоят и се управляват от БСП. Включително и частично от ИТН, коментира още Дунчев

Александър Дунчев пред ФАКТИ:В горите засегнахме източването на милиони от фирми, близки до кметове на ГЕРБ (ВИДЕО) - 1
Снимка: ФАКТИ

Аз напуснах поста директор на Агенцията по горите и отидох в Народното събрание с колегите от "Продължаваме промяната", защото изключително силно вярвах, че България много бързо може да се промени. Това го видях в агенцията. Там 1000 човека работят, които, като им покажеш, че си готов да ги защитаваш до последно, до последния служител, те тръгват и почват да защитават и гората, и самата агенция. И този модел мислех, че може да го пресъздадем в държавата. Като следващото ниво беше Народното събрание. И тръгнах да се боря с това- почнах да внасям закони- да спрем ловните концесии на олигарсите, да защитим експертите в горите, да защитим свободната конкуренция в дърводобива. И в един момент аз се оказах сам. Да, имаше депутати, които ме подкрепяха. Но като цяло партията и част от нейните лидери си имаха всъщност съвсем други идеи за това как да се управлява държавата. Това коментира пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Александър Дунчев- природозащитник и бивш депутат от ПП. Той е и бивш директор на Агенцията по горите. Ето и как продължи коментара си Дунчев:

Още веднъж имаше депутатстване - 48-то Народно събрание. Направих още няколко опита това да го продължа като политика, това да защитим експертите, да защитим интереса на гражданите, да ги включим в правенето на политика. Отново видях, че съм сам. Даже почнах да прокарвам всичките тези промени през медиите, а не през Народното събрание. И всъщност не депутатите, а журналистите почнаха да вършат тяхната работа.
И това показа на ръководството на "Продължаваме промяната", че промените се извършват по един различен от диктувания от тях начин. И това дойде до разделителната линия на принципи и виждания. И сега всичко това се вижда защо се е случило. В горите най-специално засегнахме източването на милиони от фирми, близки до кметове на ГЕРБ.И на ДПС също така. Но те винаги се крият зад структурите на ГЕРБ, за да имат по-хубав имидж пред обществото. На много места в Родопите има хора с мюсюлмански имена, които се водят вече представители на ГЕРБ, но в миналото са били от ДПС. Имаше такава мимикрия.

Въпросът е друг, че освен че атакувахме и поспряхме източването в полза на фирми на ГЕРБ в горите, тогава се сблъсках и с олигархичните интереси, които стоят и се управляват от БСП. Включително и частично от ИТН. И с тях влязох на война, сам самичък. Лидерите казаха: "Абе, той е луд. Да си се оправя". Аз водех битката за горите и за хората, и се оказах сам отново тогава. Същите тези фирми, които бяха на ГЕРБ, почнаха да връщат техни хора, които бяха уволнени в миналото. И то се виждаше, че това не са фирми на ГЕРБ, БСП или ДПС, това са фирми на мафията, която се обслужва от всичките тези партии. Въпросът е дали ПП-ДБ също продължиха тази роля да обслужват тези фирми и олигархични кръгове. За горите аз мога да ви кажа, че те се поддадоха да ги обслужват. Не толкова пряко, не толкова интензивно както другите партии. Давам и примери: В Югозападното предприятие в Благоевград и Шуменското предприятие в Североизточна България, тази две държавни предприятия бяха поети, за разлика от всички други 4, от хора на "Продължаваме промяната".

Предстои ли заличаване на "Продължаваме промяната" и още измамни схеми в горите всичко това може да видите във Видеото


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Момо

    14 1 Отговор
    И децата знаят че са те но всички знаем че никой не може да промени нещата с ББ никой не може да се приборе
  • 2 Горян

    6 16 Отговор
    Кога за последно си виждал гора бре сине майчин.
    Ревеш защото няма парче от баницата ли, и ти си същата маскара

    Коментиран от #5, #6

  • 3 никола гешев

    12 4 Отговор
    ГЕРБ, ДПС, БСП, МВРО, АТАКА, НДСВ, ИТН, ВЪЗРАЖДАНЕ, Бареков.......все зависими, назначени от Москва и контролирани от ДС милициинери и доносници. Клонинги на БКП! Без ЛУСТРАЦИЯ нема да стане!
  • 4 мдааа

    12 3 Отговор
    А те се канят да управляват България??!? НАРОДЕ?? КЪДЕ СИ? Да изметем шайката ГЕПП!
  • 5 Тошо

    5 14 Отговор

    До коментар #2 от "Горян":

    Дунчев, какви битки си водил сам??? За своето лично благополучие, винаги се изтъкваш, а е очевадно че не ставаш и за горски експерт!

    Коментиран от #7

  • 6 Сила

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Горян":

    ГЕРБерян...... Това си ти, крадливи примат
  • 7 Сила

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Тошо":

    КЪСИЯ..... Тоше, ти ли си бе, ефенди?

    Коментиран от #12

  • 8 💠🔆♻️

    9 1 Отговор
    Уважение за Александър Дунчев затова че напусна пе пейските,
    де бейските, гербави де пе сейски Авгиеви Обори.
  • 9 💠🔆♻️

    5 2 Отговор
    Уважение за Александър Дунчев затова че напусна пе пейските,
    де бейските, гербави де пе сейски Авгиеви Обори.
  • 10 зрител

    9 0 Отговор
    ИМА ВРЕМЕНЕН ДИРЕКТОР НА ГОРСКО ПРЕДПРИЯТИЕ ОТ ШЕСТТЕ, КОЙТО НЕ ОТГОВАРЯ НА ИЗИСКВАНИЯТА НА ЗАКОНА ....НО Е ХЛЪЗГАВ КАТО ОЛИО....ВСИЧКИ ЗНАЯТ, НО НИКОЙ НЯМА СМЕЛОСТ...

    Коментиран от #11

  • 11 Иван Иванов

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "зрител":

    Сигурно става въпрос за Шуменското предприятие. Назначен е псевдо лесовъд учил повече от 15 години без необходимия стаж по закон
  • 12 Оппа

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сила":

    Още един силовак! Та от кои сили - от ЮЗДП наверно?
  • 13 Търновец

    3 0 Отговор
    Изсичането на горите почна далеч преди ГЕРБ