Last news in Fakti

4 Юли, 2014 11:21 1 553 0

Надлез се срути близо до стадион в Бразилия, има жертви

  • бразилия-
  • белу оризонти-
  • мач-
  • надлез-
  • естакада-
  • се срути-
  • жертви-
  • световното първенство по футбол

В град Белу Оризонти, където ще се играе полуфинален мач от Световното по футбол, е обявен тридневен траур

Надлез се срути близо до стадион в Бразилия, има жертви - 1
Снимка: АП/БТА

Автомобилна естакада се срути в бразилския град Белу Оризонти, където ще се състои един от полуфиналните мачове от Световното първенство по футбол, съобщи „Ройтерс“. При инцидента двама души са загинали, а 19 са ранени.

Падналата бетонна конструкция смазала част от преминаващ под надлеза автобус и напълно смачкала с тежестта си лек автомобил, уточнява Би Би Си. Свидетели обясняват, че ефектът бил като при земетресение и се чувал оглушителен грохот.

Става дума за строящо се трасе на скоростна автобусна връзка в административния център на щата Минас Жерайс – падналата конструкция е била част от пътя, извеждащ до обект за Световното. По-рано в страната имаше мащабни протести срещу огромните разходи, направени от властите за обекти на инфраструктурата за шампионата по футбол и колко много от тях не са били завършени навреме за събитието.

Президентът на Бразилия Дилма Русеф изрази в своя Туитър съболезнования към семействата на загиналите при инцидента. Изявления по тъжния повод направи и компанията, строила съоръжението. Кметът на Белу Оризонти Марсиу Ласерда обяви официален тридневен траур за загиналите при падането на автомобилната естакада.

Според местните жители строежът на обекти за Световното преминал при такива темпове, че правилата за безопасност в много случаи са били пренебрегвани.

Мястото на разрушението се намира недалеч от стадион "Минейран", където на 9 юли ще се играе полуфинал между отборите победители от четвъртфиналните срещи Бразилия - Колумбия (5 юли) и Франция - Германия (4 юли).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: