Last news in Fakti

14 Юли, 2014 17:35 2 194 0

Руска туристка падна и загина във водопад в Норвегия

  • туристка-
  • загина-
  • водопад-
  • норвегия-
  • вьорингсфосен

За последните години Вьорингсфосен е взел най-малко три жертви

Руска туристка падна и загина във водопада Вьорингсфосен в западната част на Норвегия, съобщи ИТАР-ТАСС. Полицията предполага, че се касае за нещастен случай. Продължават разпитите на свидетели, за да се установят всички обстоятелства около инцидента. Един от спътниците на жертвата е обяснил, че тя е около 50-годишна руска гражданка.

На спасителните служби са били необходими около три часа, за да извадят тялото  на жената от планинската река. То е транспортирано в град Берген.

Вьорингсфосен не е най-високият, но е един от най-живописните и популярни сред туристите водопади в северната страна. Всяка година го посещават близо 500 000 души от страната и чужбина.

За последните пет години най-малко трима са намерили смъртта си след падане в него. През 2009 г. нещастие стана с руски шофьор на туристически автобус, две години по-късно – с австрийска любителка на снимките на рискови места.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: