6 Септември, 2014 12:26 1 483 1

Арестуваха шефа на албанската народна банка

  • ардиан фулани-
  • арест-
  • албания-
  • народна банка

Установени са злоупотреби с милиони евро

Арестуваха шефа на албанската народна банка - 1
Ардиан Фулани

Новината за безпрецедентния арест на управителя на Националната банка на Албания Ардиан Фулани се превърна за минути във водеща за всички електронни медии в страната. За първи път се случва в Албания да бъде арестуван шефа на централната банка.

До ареста на Фулани се стигна след като в края на юли той изненадващо съобщи пред обществеността, че от трезора на Националната банка на Албания са били откраднати 713 милиона леки, което приблизително е 7 милиона американски долара.

След като бе разкрита тази новина, хиляди албанци излязоха на протест и поискаха оставката на гуверньора. Въпреки аферата Адриан Фулани получи подкрепата на Управителния съвет на банката и продължи да изпълнява своите служебни задължения.

В разгара на скандала бяха арестувани двама служители на банката, за които се смята, че са изнасяли в продължение на четири години пари от трезора. А в хода на започналото разследване, властите в Тирана задържаха 16 заподозрени за кражбата.

Според повечето местни наблюдатели не е изключено новината за ареста на шефа на централната банка да повлияе на пътя на Албания към ЕС, която бе определяна в последно време като отличник в евроинтеграцията сред държавите от Западните Балкани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буден

    1 0 Отговор
    Ами то това е разликата .Тук ни замазаха очите и току виж Искров се окаже при кака Веска!
Новини по държави: