Last news in Fakti

12 Септември, 2014 18:59 809 0

Магазини около Ватикана не могат да продават папските благословии

  • магазини-
  • ватикана-
  • продават-
  • папските-
  • благословии

Ценния пергамент ще си възвърне първоначалната си функция - да осигурява средства за благотворителност

Десетките магазини около Ватикана вече няма  да продават свитъци с папските благословии. Решението е  взето лично от папа  Франциск. Това означава, че от януари 2015 г., няма да е възможно да си поръчате ценния  пергамент на Ватикана по повод  годишнини и сватби.

Това е един бизнес за големи суми пари в полза на магазините около стените на Ватикана. Цената на ценния папски документ варира от 10 до 50 евро, като само 3 евро / за подписа и печата/ са отивали в апостолическата Elemosineria  - институцията, която събира даренията за благотворителност.

С новата  разпоредба на Светия Отец, папските благословии ще си възвърнат първоначалната си функция: да осигурят необходимите средства за благотворителност и подкрепа  на хората в нужда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА