Last news in Fakti

23 Септември, 2014 17:48 1 584 0

САЩ плати рекордни $ 30 млн. на информатор

  • сащ-
  • награда-
  • информатор

Той е съобщил за подготвяна мащабна финансова измама

САЩ плати рекордни $ 30 млн. на информатор - 1
Снимка: БТА/AP

Американската комисия по ценните книжа и борсите обяви, че ще изплати награда от $ 30 млн. на чуждестранен информатор, който е спомогнал за предотвратяването на мащабна финансова измама, съобщи „Уолстрийт джърнал“.

Това е най-голямата подобна сума, изплащана от комисията. Оттам не дават информацията за самоличността или националността на информатора. Директорът на следствения отдел на комисията Андрю Сересни разкри, че информаторът им е предоставил информация за подготвяна финансова измама, без която е щяло да бъде много трудно престъплението да бъде разкрито. Подробности около самия случай не се дават.

Американската комисия по ценните книжа и борсите стартира програма за насърчаване на информатори, които могат да предоставят информация за извършването или подготвянето на злоупотреби с финансови книжа през 2011г. . Според „Блумбърг“ лицето, което е дало информацията по даден случай може да получи между 10 и 30% от събраната сума по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА