Last news in Fakti

14 Ноември, 2014 09:50, обновена 14 Ноември, 2014 10:19 2 154 6

Тигър броди в околностите на Париж

  • париж-
  • беглец-
  • полицейска акция-
  • тигър

Не се знае откъде се е появило жищното животно

Тигър броди в околностите на Париж - 1
Снимки АП/БТА

Френската полиция, пожарната и един хеликоптер с геотермалнo оборудване се събраха за необичайна мисия, след като местните власти съобщиха, че млад тигър е бил забелязан в градче извън Париж, пише вестник "Гардиан".

Животното било заснето рано сутринта от местен жител да броди из паркинг на супермаркет. Първоначално човекът решил, че е много голяма котка, но когато погледнал по-добре разбрал, че е тигър и съобщил на властите.

Телевизия "Франс 2" информира, че полицаи и пожарникари, въоръжени с електрошокови пистолети, отцепили района където се намирало животното. Говорител на кмета на Монтеврен каза, че екипите последвани следоте от лапи до тенискорт край градето и открили скривалището на голямата котка. Полицейските и противопожарни служители се опитали да го принамят, за да го уловят.

"От сутринта тръгнахме по следите на хищника, за да го заловим. На помощ ни се притекоха пожарникари, снабдени с парализиращи оръжия, и хеликоптер", оповести полицейски източник.

Животното първо било забелязано около 8.30 сутринта от съпругата на директора на супермаркет Intermarché, който извикал полицията. "Тя не можа да излезе от колата и ми звънна, за да каже:" Мисля, че виждам рис", каза той.

Не е ясно от къде се е появил тигърът, за който властите предполагат, че е на година и половина и тежи около 150 килограма. Градчето с 10 000 жители се намира в близост до Дисниленд Париж, но никой не вярва животното да е избягало от увеселителния парк.

Според една от теориите животното е избягало от цирк, който се е бил разположил близо до Монтеврен миналата седмица. Тази теория бе опровергана1 когато стана ясно, че в програмата на цирка не присъстват тигри, съобщи вестник "Паризиен".

Местните жители бяха призовани да бъдат изключително внимателни и да останат на закрито или в колите си, ако трябва да напуснат домовете си1 както и да слушат радио за още новини по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BBB

    3 0 Отговор
    Какво е тЪгър?

    Коментиран от #3

  • 2 Kofti

    3 0 Отговор
    Абе тъгър е добре, слава богу, че не е тигър, че тогава щеше да стане опасно!...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Доброжелател

    3 0 Отговор
    Факти! Коригирайте си грешките и не повтаряйте новинат два пъти!
  • 5 Кирил

    0 0 Отговор
    Да звъннат в Ловеч. те ще им кажат какво да го правят.
  • 6 Монго

    0 0 Отговор
    Ей това ще станем и ние, като видим нещо космато с четири лапи и опашка и ще скачаме на дърветата. То бива прости евроГейци ама, чак пък толкоз...
Новини по държави: