Last news in Fakti

25 Ноември, 2014 17:52 1 305 5

Снаряд уцели маршрутка в Донецк, има убити и ранени

  • донецк-
  • снаряд-
  • артилерийски обстрел-
  • маршрутка-
  • убити-
  • ранени

Засега загиналите са двама, но състоянието на осемте пострадали е тежко

Снаряд уцели маршрутка в Донецк, има убити и ранени - 1
Снимка: АП/БТА

Двама души загинаха и осем са ранени при артилерийски обстрел в жилищен квартал на Донецк, след като снаряд попадна в пълен маршрутен автобус днес, съобщи Нюзру, позовавайки се на информация от градската администрация. Според градските власти, украинските военни не прекратяват огъня и негови жертви за последните денонощия са станали трима мирни жители.

В момента на инцидента автобусчето се е намирало в района на летището на Донецк, предава новинарският портал на Донецката народна република. Състоянието на пострадалите е тежко, уточни шефът на администрацията на Куйбишевския и Киевския район на града Иван Приходко в ефира на телевизия "112 Украйна". По неговите данни, снаряди са попаднали и в 21-ва гимназия и магазин "София" в Донецк, като са засегнали и целия проспект "Жуков".

При обстрел през нощта пък е загинала жена охранител, предаде интернет-порталът ZaDonbass. Повредени са много жилищни сгради, инфраструктура, газопроводи. Разрушен е и куполът на една от градските църкви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    А такааа, сега Десито ще ни обясни всичко...
  • 2 mitko prostashki

    0 1 Отговор
    Ама Деси защо се бавиш айде обясни ни моля ти се, или те руснаците го направиха както свалиха боинга.
    Къде се бавиш?????????????????
  • 3 Донецкий Ватник

    0 0 Отговор
    За такое Деси не платят :)
  • 4 кмета

    0 0 Отговор
    тя не жена а мъжка к..в-е което се представя за жена,пукай се от яд
  • 5 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    голяма радост ей,убили няколко човека в маршрутка и русофилите изпаднаха в екстаз,вместо да им е тъжно,но все пак са привърженици на путин нормално.преди време техните учители биха избили собствените си деца или родители с цел да рекламират светлите си идеи.днес в донбас путин прави същото ,стреля по граждански обекти и после праща една банда ,наречени донбаски опълченци да обясняват как това било извършено от украинските фашисти.тук любителите на трабанти и панелки аплодират.
Новини по държави: