Last news in Fakti

31 Декември, 2014 13:27 1 314 3

Италианската брегова охрана спаси 700 имигранти от товарен кораб

  • италия-
  • 700-
  • имигранти-
  • нелегални

Много от хората на борда страдат от измръзване

Италианската брегова охрана спаси 700 имигранти от товарен кораб - 1
Снимка: AP

Италианските власти спасиха 700 имигранти, превозвани в товарен кораб по Адриатическо море, съобщи Би Би Си.

Сред имигрантите има основно сирийци и кюрди. Изглежда, че корабът, плаващ под молдовски флаг е бил напуснат от своя екипаж и е бил оставен на автопилот да достигне до италианския бряг.  Към момента той е прибран в пристанището Галиполи.

Медицински екипи са очаквали пристигането на кораба, като има информации за много хора страдащи от измръзване. Говорителят на италианската брегова охрана Филипо Марини заяви, цитиран от AP,  че местните власти са предотвратили истинско бедствие, прекъсвайки предварително зададения маршрут на кораба,  който е можел да сблъска директно в брега.

Счита се, че превозното средство е пътувало от Турция до хърватския град Риека, преди внезапно да смени курса си към Италия. Първи кораба са забелязали гръцките власти, докато той е преминавал покрай остров Корфу. От него бил подаден сигнал за бедствие, а на борда били забелязани въоръжени мъже. Веднага след превозното средство били изпратени хеликоптери и катери. Те обаче не открили нищо подозрително в товарния кораб. Все пак съдът е бил оставен да продължи пътуването си, докато не е бил засечен от италианската брегова охрана, подозираща че на борда му има нелегални имигранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 toto

    0 0 Отговор
    за мен това е лоша новина ...

    трябва да се спре това нашествие на ислямисти към европа

    на година в европа влизат официално 1 200 000 емигранти

    за 50 години това е една германия като население

    ще духаме супата ако не се вземат мерки

    не да ги посрещаме като дойдат а да ги потапяме да се давят и да знаят че не са добре дошли тук

    Коментиран от #3

  • 2 бай хой

    0 0 Отговор
    Eдна добра причина съюзниците от нато да нанесат въздушни удари по терористите които сами са насочили в желаната посока.

    И да не си помислите че въздушните удари са бомбардировки с оръжия за масово поразяване забранени за използване в жилищни зони от всички международни норми и конвенции. Нееее това е манна небесна целяща да елиминира много опасни терористи.
  • 3 танашиба танахака

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "toto":

    кажи го на малоумниците в Брюксел-там е целия проблем
Новини по държави: