Last news in Fakti

4 Януари, 2015 11:13 1 383 0

Норвежки товарен кораб с филипински екипаж потъна край Виетнам

  • виетнам-
  • кораб-
  • потънал-
  • екипаж

Само един човек е оцелял

Норвежки товарен кораб с 19-членен филипински екипаж потъна край бреговете на Южен Виетнам, съобщи АП.

Засега е потвърдено, че е оцелял само един човек - готвачът, казаха собственикът на плавателния съд и представител на филипинското външно министерство.

Досега са извадени две тела от кораба за насипни товари "Юпитер", който потъна в петък, плавайки от Малайзия за Китай. Продължава търсенето на останалите членове на екипажа.

Собственикът на кораба, базираната в Берген компания "Джиърбълк", каза, че корабът, натоварен с боксит, е изпратил сигнал за бедствие, когато се е намирал на 287 км от бреговете на Виетнам.

Сигналът е бил засечен от японската брегова охрана. Корабът е потънал край Вунг Тау, на около 96 км от град Хошимин.

Вчера спасителната операция е била затруднена от мъглата и бурното море. В издирването помагат съдове от Либерия, Оман, Сингапур и Китай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА