Last news in Fakti

29 Януари, 2015 13:23 5 360 80

САЩ оглеждат България за танкова база

  • танк-
  • сащ-
  • българия-
  • украйна-
  • русия

Разположените в Италия американски зелени барети през пролетта ще обучават Националната гвардия и армия на Украйна

Командването на американските войски на Стария континент (USAREUR) скоро ще изпрати в Източна Европа проучвателен екип, който да огледа бази за разполагането на танкове и друго военно оборудване. Мисията ще е част от усилията за укрепване на американското военно присъствие в регион, който е разтърсен от намеса на Русия в Украйна.

Това заяви в интервю за специализираното издание Stars and Stripes главнокомандващият на армията на САЩ в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжис.

През следващите няколко седмици ние ще огледаме Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния и България, за да видим дали има място, където може би част от това въоръжение, можем да съхраняваме, каза висшият военен.

Това може да е рота или цел батальон. Ние все още не знаем, докато не извършим проучването, отбеляза ген.-лейтенант Бен Ходжис. През последните години полигонът край Ново село се използва активно за учения. Преди няколко години на Ново село стреляха американски танкове „Ейбрамс”.

През 2015 г. Пентагонът планира да разгъне в Европа временно на ротационен принцип напълно окомплектована бронирана бригада в състав от около 3000 военни, в която влизат и танкове и бронирани машини. .

В по-малък мащаб програмата започна през миналата 2014 г. Това стана с връщането обратно в Европа на танковете след тяхното отсъствие след закриването през 2013 г. на разположените в Германия две танкови бригади.

В наши дни плановете за региона намират сила с вижданията за разполагането на 220 бронирани машини на Стария континент.

„Големият въпрос за нас в момента е къде да ги разположим? Очевидно е, че една част ще остане тук", каза ген.-лейтенант Бен Ходжис, посочвайки тренировачния полигон Графенвьор.

Той не скри намеренията на американското командване да разположи част от танковите съединения в Югоизточна Европа, друга в Балтийските страни и Полша. Тези страни ги искат от лошо, защото тези съединения имат възпиращ ефект, отбелязва американският генерал.

След приключване на проучването формално предложение ще бъде изпратено до главнокомандващия ВС на САЩ в Европа генерал Филип Брийдлав, което ще се случи през февруари 2015.

Това ще позволи до края на годината танковете да бъдат разположени в новите си бази в Източна Европа.

Целта на генерал-лейтенант Бен Ходжис е да придвижи на изток една бригада, съставена от три механизирани батальона, разузнавателна ескадрила, артилерия, инженерни подразделения и др. Това прави пристигането на близо 220 танка и бронирани машини в новите – страни членки на НАТО.

От USAREUR вече са изпратили молба, с която искат да се отложи предаването на военна база край Манхайм на германското правителствот. Това ще позволи тя да се използва като временен склад, докато се намери постоянна база на Изток.

Генерал-лейтенант Бен Ходжис не пропусна да отбележи, че ротацията на тежка въоръжение в Европа идва в критичен момент и има за цел да сдръжи руската агресия, да успокои съюзниците от изток и засили обучението на партньорите.

Разположените в Европа военни съединения също ще продължат да играят важна роля. През пролетта разположената във италианското градче Виченца 173 въздушно-преносима бригада ще разположи в Западна Украйна батальон от зелени барети. Там те ще обучават украинци от Националната гвардия и армията в приложението на различни тактики, заяви пред Stars and Stripes ген. лейт. Бен Ходжис.

Той не пропусна да обвини Кремъл, че през последната една година активно подкрепя сепаратистите като им изпраща жива сила и техника. Москва изпращала танкове, бронирани машини, ракетни установки и безпилотни летателни апарати (дронове). Небето над Източна Украйна е пълно с руски дронове, които откриват украинските части и след това ги бомбардират с артилерия, причинявайки им тежки загуби, заяви американският висш военен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909

    6 2 Отговор
    ПРОДАЖНИЦИ ВЪН САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ !!! ИМАМ 10 ДЕКАРА ЗЕМЯ ЩЕ Я ДАМ НА ПУТИН ДА РАЗПОЛОЖИ РАКЕТИТЕ ,,ИСКАНДЕР М ,,

    Коментиран от #13

  • 2 гостбг

    8 3 Отговор
    Терористите от сащ идват Да ни вкарват във война с Русия ! Вън базите на сащ от България ! негрите искат да разрушат нашата КРАСИВА БЪЛГАРИЯ !!! Смърт за продажните политици !

    Коментиран от #40

  • 3 ярослав станчев

    8 2 Отговор
    Така се започва.Първо една рота,после една бригада и лека полека-колония.
  • 4 проф игнатов

    6 1 Отговор
    рб отдавна еплацдарм на сащ и нато ще ни газят и американски танкове ще станем мишена на контраудари
  • 5 проф игнатов

    4 1 Отговор
    рб отдавна еплацдарм на сащ и нато ще ни газят и американски танкове ще станем мишена на контраудари
  • 6 Чоки

    0 9 Отговор
    Браво ! Е тва е новина, трябва да имаме някаква армейска част която да ни пази от нечистите интереси, били то турски или руски.
    Не се безпокойте, САЩ няма да ни газят, до и да се бозпокоите дремеме ми на .... ама все тая де.
  • 7 ЯВор

    0 8 Отговор
    Тука трябва да има не една база ами 2-3 поне, толкова лабилна зона, с хора без ясни политически възгледи , които само повтарят Сорос, Еврей, подлоги, фашисти - каквото чуят шофьорчетата в автобуса докато си бачкат после бълват като мегафони в ивтернетпространството.

    Коментиран от #10

  • 8 ссср

    8 1 Отговор
    КАВОТО ИМАМ НА БРАТ СИ ЩЕ ГО ДАМ ( НА РУСИЯ ) НО НЕ И НА ТЕРОРИСТИ . ТРПАХА СЪРБИТЕ С ОБЕДНЕН УРАН И КАКВО СТАНА ЩО ХОРА СИ ЗАМИНАВАТ НА ПО 48 ,55 ГОДИНИ . ЩЕ ИМА АТЕНТАТИ И ТУКА АКО СЕ НАСТАНЯТ П...СИТЕ В НАШАТА ДЪРЖАВА.
  • 9 ккк

    2 7 Отговор
    Малииии,русофилите сега ще изпаднат в депресия.Ужас,най-големия им кошмар е на път да се случи.
  • 10 999

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "ЯВор":

    Ако искаш да те водят чисто гол завързан като куче като в Ирак ходи в САЩ. Какво ще направим с тия коруби ще се бием с руснаците ли смешници,ставаме мишена и ние „който нож вади от нож умира„но разни кратуни невдяват.Що се отнася за възгледите,са ми ясни ако не си една долна платена подлога като прочетеш имената на хилядите загинали за освобождението ни от турско робство и това ,че турската армия е била ръководена англйски генерали и инструктори.Русия ли излъга, че България е виновна за покушението на папата.Много къса е памет та на някои хора
  • 11 Румен Янев

    6 1 Отговор
    От всички коментари само 3 и 8 са нормални...затова им дадох + естествено!А към останалите-бягайте за понички и фъстъчено масло за да не ви отслабне задника...за мозък не говоря защото липсва
  • 12 Пламен Бакърджиев

    5 1 Отговор
    Те за сегашните не плащат а за танкова да не говорим. Уж ще пазят. От кого никой не ни напада. Виж ако нашите мили управляващи услужливо се съгласят тогава става лошо.
  • 13 гостбг

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "909":

    Сга трябва ние БЪЛГАРИТЕ да защитим нашата страна от ТЕРОРИСТИТЕ сащ и нато !
  • 14 гостбг

    2 0 Отговор
    КОМЕНТАРА Е ПО ТЕМАТА ! А НЕ ДО 909 !
  • 15 Коломан Дремджийски

    0 6 Отговор
    По-добре САЩ да ни оглеждат за танкова база от колкото Русия да ни оглежда за място на което да си пуска бомбите!!!
    Българите се оказахме доста поРУСНАЧЕНИ-въпреки,че са ни сторили доста злини(добре прикрити).

    Коментиран от #16

  • 16 где

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Коломан Дремджийски":

    Какви бомби ще пускат Руснаците, ти май нещо не си в час.Къде по-света воюват Руска армия,и къде воюва Американска армия ???
  • 17 mihala

    1 2 Отговор
    на 909,
    Путин е разположил вече своите бабички у нас.Погледнете как скочи рублата.Те ще има как да дебелеят с блинчики, а ние ще простееме с нечувани лалалалла
  • 18 Проф Калоянов

    0 3 Отговор
    поРусначени е доста пресилена дума, всъщност става дума за нещастни "люде" или по вина на прехода, или по семейни несполуки, които неистово желаят някяква промяна в световният ред. Така мислят че и техните житейски орбити ще променят курса си, това ги кара да подкрепят този източник на промяна, в случая Путин, без въобще да расзъждават дали е психопат или тъпак или престъпник, за тях той е с ъс златен ореол като светец, тяхната единствена надежда . Той ще им отвори вратите на рая , където ще мисли вместо тях, ще работи вместо тях, ще а.а вместо тях и тн. и тн.
  • 19 1234

    1 0 Отговор
    Вижте какво пише в БИБЛИЯТА за тази война за която САЩ се приготвят.,,ще туря кука в челюстите ти ,и ще те извадя,с цялата ти войска...от най далечните страни на север...приготви се ще бъдеш наказан,,4-8,,тогава Господ ще слезе и ще воюва против ония народи,както воюва в ден на бой,,-Захария 14 2-3 ,,И ето я язвата,с която Господ ще порази всичките народи,които са воювали против Ерусалим:месата им ще тлеят,докато още стоят на нозете си, очите им ще се разтопят в ямите си,и езика им ще тлее в устата им,, Захария 14:12 .Приятели,мнозина от вас ще бъдат принудени да вземат участие в тези последни събития,жените в страната,мъжете навън,като войници.Засега се вижда,че и ние няма да избегнем това участие в ,,масовото мероприятие,,Когато някой дензабележите в далечината един много древен ,но и много модерен град,молете се за себе си и за своите близки оставени в България,защото настъпва Деня за въздаяние.
  • 20 гостбг

    3 0 Отговор
    НАТО ! Национална Американска Терористична Организация ! А джон кери е п....ст!
  • 21 Нострадамус

    1 1 Отговор
    САЩ в момента подготвят 3-та световна война!!! Те обаче няма да участват! Ще си я водим ние те само ще ни обучават и ще ни дават оръжие! Пак ние ще си се трепем!!! Ние имам предвид славянският народ! Украйна, Беларус, Русия, България, Литва, Латвия и т.н.!!! Тук ще е бойното поле! И западна Европа ще пострада но по малко разбира се, тя ще е в периферията на войната! Единствени САЩ няма да пострадат! Нали после трябва да ни въстановят след като ни отпуснат приемлив кредит на добра лихва!!! Фирмите и Мулти компаниите им ще имат доста работа по въстановяването на нашата инфраструктора но блиските и загиалите ние ще си ги погребваме ние!!! Вишата раса не може си цапа рацете с кръв те просто ще ни обучават под предлог че трябва да се пазим от някои които не ни застрашава всъщност а дори ни е освобождавал от 500г робство, ние сами ще се избием! Гениален план за запазване на световното господство над славянските народи! Сега се намираме под Американско РОБСТВО!!! Дано Руснаците ни простят някога и дано да ни освободят след време когато отново някой български револиционер пак отиде да се моли за помощ на братски, православен, славянски народ!!! Амин!
  • 22 Станчо

    0 0 Отговор
    Руснаците са наши братя по вяра, а Путин е престъпник и диктатор, няма какво да говорим повече. Па да беха приели украйна в ЕС със все Крим и Донецк - какво щеше да стане нищо, но не, трябваше да се лее кръв за да може това мизерно колхозче да му е интересно, щот след като изхарчи 50 милиарда за Сочи вече си немаше интересно занимание.

    Коментиран от #23

  • 23 Станчо

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Станчо":

    А сега ще стане точно обратното - възраждане на НАТО, въоражаване на България с Натовски средства и възраждане на американският модел като световен еталон
  • 24 класико

    0 0 Отговор
    Не се боите деца 20 ще ви спася
  • 25 999

    0 0 Отговор
    Всеки който говори против Русия говори срещу брат кой то си е дал живота за него и свободата му.Той или е платен предател-дребни душица или плиткоумен простак, и двете неща са не простими.
  • 26 не ме занимавайте с глупости

    0 0 Отговор
    Все отбор юнаци се събрали и коментират тук! Едните плюят срещу американците, другите срещу руснаците и турците, като всеки един е убеден, че противниковата страна е "лошата" и "единствено виновната", а неговите любимци са чиста проба " ангели"!

    Даже съзирам тезата, че "славянските държави" в лицето на Литва и Латвия ще участват в "братоубийствената война" ...Откога ли тези две страни са "славянски"?!

    И Левски е твърдял: " Който ни освободи, той и ще ни пороби!" Американците имат своите интереси - петрол, газ, територии, властови ресурси, а изнасят "човешки права, свобода и демокрация"😂 Крадат, заробват, експлоатират...

    Руснаците, от друга страна, никакви войни не водят, нито в Афганистан, нито в Чечня, нито където и да било! Даже с Османската империя кога са воювали?! То за Крим ли не са воювали, за Проливите ли не са воювали...?! На нас ли не са ни обявявали война?!

    Време е да разберем, уважаеми коментиращи, че всяка страна си търси своето - конкретни интереси и глупостите за " славянски народи", "братя" и "свобода и демокрация" са просто средства за достигането им!

    Изборът не е между доброто и злото, а между по-малкото зло!

    Останете с поздрави!

    Коментиран от #31

  • 27 Бай хой

    0 0 Отговор
    Какви низки душици има в милата ни родина. Готови са собствената си страна и собствените си деца да затрият само и само да навредят на Русия.
  • 28 Сульо

    0 0 Отговор
    Не я разбирам Меркел защо иска да бъде срешу Русия. Германия и Русия трябва да са заедно срещу сащ.
  • 29 Бай хой

    0 0 Отговор
    Танковете на терористите от сащ не са създадени за водене на война. Самият им дизайн не е направен с тази цел. Те са високи внушителни и предназначението им е да налагат терор над цивилни граждани. С тази цел ги пращат при нас, ако случайно се вдигне Народен бунт да ги използват срещу Българите.

    Вижте за колко дена ислямистите се справиха с най-модерната армия в света - иракската въоражена от сащ.

    Целта на терористите от вашингтон е да предизвикват регионални конфликти и с това да отслабват Русия за да са те най силните. Съвсем на ясно са че победител не може да има.За целта използват марионетки като яйценюк, потрошенко и плевналиев. Тези нищожества изобщо не ги е еня че тези регионални конфликти ще бъдат пагубни за страни като украйна и България.

    Коментиран от #33

  • 30 Киро

    0 0 Отговор
    Бай Хой, кво става с рубличките, дето ти пращаш да се пенявиш тук, стигат ли за кибритче още?

    Коментиран от #32

  • 31 999

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "не ме занимавайте с глупости":

    Какви бяха интересите на Русия да летят Българи в космоса,да оборудват атомна централа с 6 реактора на символични цени „което в момента е мираж за нас„, да ни дават петрол и газ почти без пари,„благодарение на което имахме промишленост„ лицензии за военната промишленост.Аз лично съм благодарен на този които ние е помогнал да се молим прави а не на килимче със забита глава и интервенция на члена.

    Коментиран от #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Бай Кор

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бай хой":

    Добре, ами руският режим като какво може да бъде определен?! Бе, ти наясно ли си, че самият Путин многократно е определян като мафиот от бивши агенти на ФСБ, вкл. Литвиненко, който беше отровен с полоний?! А, дали си чувал, че Путин търгувал с метали по времето, когато никоя сделка в Русия не е ставала без участието на бандити и мафиоти?!

    Предполагам, руският (и бившият съветски) начин на управление не е тоталитарен, смачкаващ за гражданите, за разлика от "плашещия американски танк", в РСФР вече няма затворнически колонии (република Мордовия) , никъде не ти искат подкуп, за да придвижиш каквото и да е напред (я, пробвай пак), въобще няма овладяване на бизнеса от страна на специалните служби...

    Всъщност, Западът и Русия са доста подобни, но Русия е лошото копие! На Запад можеш да очакваш донякъде справедлив съд (пълната справедливост е илюзия), в Русия (като в България) не е ясно дали въобще ще има съд, а ако има, то той е политически определен и манипулиран! Самата Европейска Комисия прави същата констатация в докладите си...

    Коментиран от #46

  • 34 GOGO

    0 0 Отговор
    Винги сме "служили" на някагаеше - едно време съюзът беше съветски заедно с Варшавски договор, сега съюзът е европейски заедно с НАТО!И едните и другите ни "дерат" на живо! Но, мисля, че когато съюзът беше съветски с добавка на варшавски договор, се живееше по-добре от сега!
  • 35 не ме занимавайте с глупости

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "999":

    Не мога да се съглася с теб - ти смяташ, че СССР е издържал младата "проститутка" НРБ, като не е взел нищо в замяна! Недей! Завлякоха ни златните резерви в СССР, храните ни ги изкупуваха на символични цени, липсваше каквато и да е възможност за самостоятелна политика, иначе щеше да се появи софийска "Пражска пролет" или повторение на будапещенския сценарий!

    Я се информирай какво прибраха Съветите от България за тези близо 50 години окупация, защото то си беше точно това, само съветски войски нямаше въведени, но все едно (а может всьо равно😂), самостоятелна политика нямахме! Колко държавни фалита имаше през комунизма, чел ли си?! Три! За хроничната криза и недостига на твърда валута слушал ли си?! За това, че без съгласието на съветските другари никаква промишленост не можеше да се развива, дали си наясно?!

    Ето това е проблема - "даваха ни", демек, нещо даром сме получавали! Ами, вземанията на България от Германия в размер на 100 млн. долара, от които България се отказва чрез подписването на Парижкия мирен договор?! Ами, активите на германските предприятия в България - машини, ноу-хау, парични средства, всичко е завлечено в Съюза! Ами, държането в " подчинение" на българската икономика?! Колко ли ни струваше, колко ли заплатихме, след като всеки проект за модернизация, за реформа на социализма и контакт с развитите страни минаваше през "братята", а?!

    Коментиран от #45

  • 36 999

    0 0 Отговор
    Хора в Украйна в момента Бесарабски Българи протестират и отказват мобилизацията като не желаят да вдигат ръка срещу Русия.Тук в България се намират които плюват против Русия ами като са мъже да заминават и да се бият.
  • 37 909

    0 0 Отговор
    сащ с тия зелени консерви за нищо не стават . като ги зачаткат руснаците с тия ракети ГРАД и после циганите ще могат на отпадъци на скраб да ги карат !
  • 38 909

    1 0 Отговор
    до коментар 35. Абе ти голям знаяч А? да неси някой хамерикански . платен фашист ! Коментар 999. е много прав !
  • 39 999

    0 0 Отговор
    Човек които определя собствената си родина като" млада проститутка„не заслужава внимание а куршум.

    Коментиран от #41

  • 40 диан

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гостбг":

    по добре негрите
    отколкото циганите
  • 41 не ме занимавайте с глупости

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "999":

    За голям "знаяч" не се определям, само съм наясно, че ти не си много в час! Ще ти се куршумите да се раздават като тоалетна хартия в местната бакалия, когато дойде промоция, май?!

    А "999" ми звучи като номера на обратния дявол, онзи гей-Сатана (дано не ми се разсърди, че ще ме накаже с всякакви Интернет-тролове като тебе!)

    Коментиран от #43

  • 42 999

    0 0 Отговор
    Какво ти дадоха САЩ бе.
  • 43 999

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "не ме занимавайте с глупости":

    Ако има нещо обратно това си ти.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Бай Кор":

    Наизустил си клишета с невярно съдържание.

    Толкова ни грабиха СССР и комунистите че вече 25 години демократите грабят, разпродават и разрушават.

    През тия 25 години какво се направи, ах забравих реформи както днес е модно да се казва на разрухата.

    Сега демонизират Путин. Ами видяхме какво стана след като убиха по престъпен начин Кадафи и Садам.

    Глад и мизерия и ислямизиране за народите. А агресорите влачат.

    Сега такива хитруляци продадоха интересите и суровините на България. Златните мини са затворени, геофизичните предприятия не работят. Концесии се раздават и след като ни отрежат инфраструкторите за доставка на горива, ще ни ги продават на четворни цени.

    Справка 89 година киловатчас струваше 4,5ст. Сега за да стане изгодно строителството на АЕЦ от уестингхаОс трябва цената да достигне 55ст. при започване на строителство.

    Коментиран от #47, #49

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бай хой

    0 0 Отговор
    И ако някой се противопостави на колониазаторите, тутакси ще бъде обявен за терорист и ще си имат танкове на място за да си пазят сондажите централите и всичко което са им харизали предателите.

    Първо национално предателство - фердинанд влиза във война против Русия. Резултат - национална катастрофа, губим Беломорска Тракия.

    Второ национално предателство - борис фердинандов изпраща боце в Белведере за да прикрепи България към тристранният пакт. Резултат - втора национална катастрофа.

    Какво са седнали да обвиняват Русия и комунистите. Точно тия фашизирани елементи затриват България.

    Трета национална катастрофа- след 1990 нръщат имуществото на виновните за предните две национални катастрофи и наследниците им окупират властта. Резултата е още по катастрофален милиони Българи се спасяват в чужбина.

    И като капак за трети път ни набутват против Русия и този път може и да няма прошка.

    Коментиран от #50

  • 49 Бай Кор

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Бай хой":

    Това е разумен събеседник! Между другото, Саддам Хюсеин, когото лично съм виждал, трепеше кюрдите като мухи. Сещаш се кой бунтуваше кюрдите - Иран (шиити като кюрдите), а на власт беше партията на арабите (сунити). Отвън обаче нещата са покрити и официално всички сме доволни и много щастливи! Отдолу кръвоизливите текат!

    В Либия бе същото! Различни племенни вождове, клановете от Мисурата, държава, обединена единствено от личността на Кадафи, който я взе от крал Идрис. Хубави намерения, безспорни постижения, но всичко бе постигнато с много кръв!

    Съгласен съм, американците изнасят война, създадоха над 250 военни конфликта и проведоха поне толкова преврати по света, за да им работи военно-промишления комплекс, а с него и печатането на долари и икономическия ръст. Същото правеха обаче и руснаците. Затова 1979 година нахлуха в Афганистан!

    Просто няма добри и невинни! Едните продават едната идеология, другите другата, а всичко е параван за техните си игри!

    Виж и за газа - като сме братя и първи приятели с Русия, защо газа не бе на цената на плащания от Германия, да кажем?! Ще кажеш, сиренето е с пари! Ами, да!
    Аз предлагам единствено това - да не си затваряме сляпо очите и да гледаме какво ни се набутва, не да вярваме като малко детенце на мама, че някой външен ще се погрижи за нас. Ще го направи, но ще ни зароби!

    Да водим активна БЪЛГАРСКА политика, не подчинена на Москва, Вашингтон или Брюксел!

    Коментиран от #53

  • 50 Бай Кор

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Бай хой":

    Да, затова Ирина Бокова, от видния клан Бокови, която въобще не е комунистически кадър, направи такава кариера! Сигурно, защото не са децата на бившите номенклатурчици във властта! Я, потърси в нета и виж баща й кого убива, тя на бул."Орион", сегашен "Сливница" кого убива с автомобил и как, разбира се, наследниците на бившите царе носят вината за това!

    Между другото, Беломорска Тракия е обещана на България, но никога не е давана официално! Ако мислиш, че Гърците са искали да оставят Тракия и Солун в българските граници, много се лъжеш! На всичко отгоре, Русия е СРЕЩУ България още след Съединението и дори насъсква Сърбия. Изтеглят и Александър Батенберг от поста на български княз...

    Та, искам да ти кажа, че това са глупости - Русия, закрилница на славянството, наши братя, бла-бла-бла... По време на желязната завеса да не са изнасяли демокрация руснаците?! Ами, всички тези народно-демократични републики в Изтчня Европа?! Един модел, потапяне на тези страни в кръв и диктатура, и после: "дали русняците"!

    Дали дръжки и някои от нас здраво се държат!
  • 51 Бай Кор

    1 0 Отговор
    А за Тристранния пакт - имало е ултиматум: "Или влизате като съюзна страна, или ви прегазваме!" Отделно Германия и СССР съюзници!

    Комунистите у нас не са били против Германия чак до 1942!
  • 52 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    във всички балкански страни има нато бази ,изключая сърбия,но там няма не щото сърбите не искат,а щото нато ги неиска!като част от системата за сигурност на нато е съвсем нормално да има бази и в бг то ,така че не виждам нищо смущаващо в това да има такива.
  • 53 999

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Бай Кор":

    Газта която България плащаше на Русия беше най евтината за Европа до момента когато проявихме мераци да влезем в НАТО. Много икономисти тогава прогнозираха ,че това ще има жестоки финансови последици.

    Коментиран от #54

  • 54 Бай Кор

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "999":

    Хм,

    Бившите комунисти провеждаха една политика на " сближаване" със СССР, която трябваше да доведе до включване в границите му като 16-та советская республика! Е, сега си представи какво щеше да е, изпитвайки инфлацията и удара срещу рублата, каква ли промишлышленост щяхме да имаме, при близо 94% дял на суровините в общия износ на РСФР...

    Като включиш и тълпите таджики, киргизи и други народи от проспериращата Средняя Азия, направо щяхме да цъфнем! А мафията, включително подкрепяната от държавата, щеше да овладее всички важни и възлови постове в държавната администрация!

    Руснаците се опитаха да вземат и тръбите на съществуващия в момента газопровод! Това, че не успяха, не ги прави по-приятелски!

    Блажени са вярващите в красотата и благородството - сигурен съм, че безплатен обяд няма!

    Коментиран от #55

  • 55 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "Бай Кор":

    Трябвало, нетрябвало БЪЛГАРИЯ ВЪРВЕШЕ И СЕ РАЗВИВАЩЕ НАПРЕД МАКАР И С бавни темпове.

    Какво стана след това.

    Нямаме нищо. Г.золизци викат чужди армии да ни окупират и да им подадат трохи докато грабят. За сега само грабят даанъците ни печалбите от търговията, от елекроснабдяване, абе изобщо от всичко. Производснвата се изнасят зад граница.

    Умишлено се вкарват уж сирийски бежанци а в действителност ислямисти от кол въже. Които не спазват и не искат да живеят по нашите закони. Докарали са си по 2-3 жени и им го позволяват.
    макар че е престъпление у нас.

    Съвсем нормално е да водиш политика на сближение и добри връзки с всяка страна по света.

    Империята на злото само разделя народите и ги подтиква към братоубийствени войни.

    И недей плака за рублата. Въпреки усложнената обстановка тя е загубила само половината от стойността им. Не забравяй при демокрацията как лева стана 1000\1 и какво от това.

    Долара се вдига но и снего многотрилионният дълг.

    Сега страната ни върви надолу и увлечена от пропадащото евро.

    А и при тия цени на нефта. Руският нефт е с производствена цена 4-8долара и колкото и да пада пак ще се търгува.

    Не е същото обаче със шистовият добив. Там са направени многотрилионни вложения които в момента висят. И сащ са принудени да внасят два пъти повече отколкото произвеждат.

    А тези тинтири минтири с комунисти и този сега е лош и трябва да го убием са си чиста проба тероризъм.
  • 56 Гост

    1 0 Отговор
    УЖАС!!! ВМЕСТО ДА НЕ СЕ МЕСИМ ,КЪДЕТО НЕ НИ Е РАБОТА НИЕ СЕ БУТАМЕ МЕЖДУ ШАМАРИТЕ!!!
    НАЙ-ДОБРЕ ЗА НАС Е ДА НЯМА ЧУЖДИ БАЗИ НА НАША ТЕРИТОРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 57 mediator37

    1 0 Отговор
    Преди 40 години избирали ОБТ за НАТО и на финала останали германският ЛЕОПАРД- 1 и АБРАМС. Американски екипажи обикаляли, грухали и стреляли с двата танка в продължение на месеци по цялата територия на САЩ. Накрая ЛЕОПАРД-а се оказал по-добър. Обаче американците не могли да преглътнат, че фашистите правят по-добри танкове и се отказали от единен ОБТ за всички натовски държави.
    Недостатък, за който германците се подигравали на Абрамсите е , че с тези газотурбинни двигатели си подпалвали редовно царевичните ниви. Да внимават арендаторите край Ново село! Сейте нискостеблени култури, под нивото на ауспусите на Абрамс.
  • 58 Белене

    0 0 Отговор
    Мали.и.и ,
    колко желаещи има за Белене, що каманак за трошене, що Хаимбоази и подбалкански тунели ще се прокарат, що нови ЖП линии ще се опънат, що нови язовирни стени , мостове и канали ще се постоят.
    Много работна ръка има в България и то безплатна.
    Смъртната присъда ще я отменя, лесно нямя да ви оттърва, бъхтенето ще е до откат, за всеки главозамаен демократ.

    Деса поетеса ще там и оня с коня ще е в пот облян и ще блесне пак нашата родина, изчистена от покварена скотина. И ще има строй се и преброй се и всичко ще се движи пак във крак.

    Какво е туй бе?
    Кой ви каза, че който иска той ще кара влака?
    Мали.и.и, както си му знам на тази работа дамара.


    Всеки мръхлю акъл да дава, как се прави туй държава.

    Времето на демокрацията изтече.
    То по цикъла си тъй върви.
    Революция, перестройка, демагогизация, олигерхация, назначени обезпечени - терористи, бежанци - туристи. гражданска война и пак Революция !
    УРА, вдигнете всички .ушки и всички патриоти в крак, напред да блесне свободата и т.н. ти си знаеш. А ако незнаеш ще научиш.
    То туй не ще да иде дълго.
    Че то нали и ГОСПОД има на този свят!



  • 59 Каменарче

    0 0 Отговор
    -Хей другарю, ти какво решил си с чука с този трясък и искри ?
    -Кой аз ли? Път, път ще се прокарва друже тука,
    НОВ ПЪТ В ТЕЗИ "КАНАРИ".

    ОФ и Род-Фронт.
  • 60 Бай хой

    0 0 Отговор
    И каква наглост, терористите си избирали, не става въпрос дали сме съгласни.

    И поредната нагла лъжа. Базата отдавна е определена - Айтос.
  • 61 Бай Кор

    0 1 Отговор
    Хубаво е, че го казваш - "този е комунист, дай да го убием", защото точно това правеха в концлагерите и кариерите! И друг, на когото Белене е любим проект се обажда, но само затова, защото той праща другите, а сам там не ходи. Чел съм, разпитвал съм, доста убийства е имало - не на криминални престъпници, а на образовани, интелигентни хора, способни да мислят. Убивали са ги, защото най-долната измет се е втурнала елит да става - безимотни, селяни, цигани, престъпници, работници, ако това е " народа", то е ясно що сме тук сега!

    Никой не пречи на Русия да изнася нефт! Но си дай сметка, че спадът в цената е твърде голям, а РСФР изнася близо 94% суровини. Да, ще издържи и това изпитание, но престъпният режим, дестабилизиращ Източна Украйна няма да си отиде и хиперинфлацията може и да се задълбочи! Със спад на рублата от 50% се намаляват и доходите с толкова (вземал си 1000 евро, сега ще получаваш 500), ти, разбира се, можеш да си го позволиш, но дали обикновеният руснак може да си го позволи?!

    Безспорно Социалистическа България имаше успехи, но три пъти фалира през комунизма! Плащаха малко и криеха проблемите пред социализма - липсата на връзка на производство и пазар! Вземаха се огромни външни и вътрешни заеми, които нямаше как да бъдат върнати, а и не се влагаха в развитие и модернизация, а в безмислени неща. Бяхме зависими от Съюза. 80-те години кризата е била ясна на повечето управляващи, но, ти, разбира се, който си имал карта за почивка с намаление, е нямало как да знаеш!

    Пълна дезинформация!

    Коментиран от #64

  • 62 TSFH

    1 0 Отговор
    Смърт за САЩ !
  • 63 Хороший парень

    2 0 Отговор
    Тези военнолюбиви хамериканци ще направят някоя сериозна беля в Европа .
    Време е да им се стъпи на врата и Европа да спре да им подг.зува !
  • 64 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Бай Кор":

    Пак дезинформация. В Белене и скравена са настанявани над 90 процента криминални. И извращенията са засечени и скравена е закрит само след два три месеца.

    И имате наглостта да ги споменавате като до ден днешен съществуват лагери на ужаса в полша, румъния БЪЛГАРИЯ,гуантанамо и на мн. др. места. Терористични актове на държавно ниво когато самолети атакуваха резиденцията на кадафи и избиха половината му семейство, убийството на самия кадафи, убийството от упор на осама бин ладен от инструктиращите го офицери, растрелите на майдана, изгорените жививи хора в Одеса, свалянето на МН17.

    Само преди няколко дни европа празнува освобождението си и то благодарение на комунистите.
  • 65 909

    0 0 Отговор
    До Коментар 62 TSFH . ТОВА Е НАЙ-ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ!
  • 66 Сащ стойте си на гъза

    1 0 Отговор
    Тези глупави политици до тук докараха нещата .......САЩ да оглежда България и да си решава на нея къде и харесва да си разположи база... и колко бази да сложи..... и какви войски да си разположи.
    Сякаш България е нейна собственост и те решават .
    Станахме тихо тихо Американска територия май. Лесно ще ни завладеят и икономически....чрез неизгодни за България договори за шистов газ , енергийни планове и прочие прочие един милион глупости....... и ще ни поробят без много много шум.
    И смешното е че това го постигат с много малко пари .
    България им излиза евтино ....няколко подкупни политика които разпродават милата ни родина . Жалко за България !
    Време е май народа да се понамеси , че политиците май съвсем изтърваха козите .
  • 67 Бай Кор

    0 1 Отговор
    Ами, не, не са настанявани криминални 90%. Криминалните са били малко и са ползвани да бият и трепят образованите, интелигентните хора, затворени там! Чел ли си за остров Персин, където свинете изравяли труповете на убитите?! За Лев Главинчев, за останалите убийци на комунистическия режим?! А, и баща ми ми е разказвал за спор между него и местния партиен секретар, който в прав текст го заплашил именно с Белене, щото бил "ербап"!

    Същите комунисти, които уж спасили Европа, са го направили с огромната помощ на американците, която впоследствие умишлено придобива все по-малък и нищожен оттенък! Уж сами се справили, сами победили фашизма, нацизма, а ако Германия не воюваше на три фронта?! ...Проблемът на Германия тогава бе САЩ, които снабдяваха Великобритания и СССР с бойна техника и суровини, иначе и Великата руска зима, и Великата руска есенна кал, нищо нямаше да им помогне на руснаците!

    А Киев остави! Киев отчаяно се стреми да изгради нормална страна, част от Европейското икономическо проятранство, както и да неутрализира петата колона на Москва в Украйна! Колко беше откраднал Янукович, че не помня?! Май за милиарди идеше реч! Кой стреляше на Майдана срещу протестиращите?! Май " Беркут", по нареждане на някой висшестоящ! А после - новите са фашисти! Добре, де, ами старите какви са?!

    Гледам за Кадафи си писал?! Да не мислиш, че Кадафи бе мирен и спокоен, справедлив държавник и човек?! Бе диктатор, тиран, масов убиец, изнасилвач, терорист и още, и още! Пратили му самолети заради петрола! Ами, да, Либия днес е дестабилизирана, но и Кадафи не съществува!

    Саддам Хюсеин също - кървав сатрап, убиец, терорист, няма смисъл да изреждам, защитаваш ли го?! Не ще и дума, заради петрола бе всичко, заради безценните договори за западни фирми, но дали ако не бе петрола Саддам щеше да е обичан демократ?! Ясно, че не!

    Та, в заключение, не харесвам САЩ като световен полицай, но пък и Русия в тази роля не приемам. Искат чехите свобода и хоп - руснаците овладяват Прага! Искат унгарците свобода и хоп - руските войски в Будапеща!
  • 68 Белене

    0 0 Отговор
    Интелектуалците, че ги помилвам по следните показатели:
    -данъчни декларации от последните 25 год;
    -трудов стаж за последните 25 год.;
    -диплома за висше образование;
    -да покаже какво е "Стршел свършел" т.е. какво предприятие, фабрика, завод е сътворил;
    -да докаже как имота е сътворил и парите от къде ги е придобилил;
    -колко работни места за работници е открил и как социално ги е осигурил: заплата, пенсионно осигуряване, медицинско обезпечаване, отпуска платена, болнични, трудова злополука, столове за храна, детска чсла и градина за децата, служебен транспорт, служебни квартири и транспорт и др.
    А за оня с коня и Деса - поетеса, ще треба да покажат че са сътворили, заводи за Мерседес Бенц, Богати, БМВ, Ферари, Сименс, Круп, Вестин хаус, Атомни централи, нов Кремиковци по - ефективен, нов Нефтохим на пълна мощност, по-висока от онова коети имахме, корабостроене, тежко машиностроене и хайде до тук да спра щото нема смисъл виждам ги да чукат голямята скала.
    Човките си решили да отварят,
    да критикуват могат НО НЕ И ДА СЪЗДАВАТ -
    ГОТОВАНЦИ НА ГЪРБА НА НАРОДА ЩЕ СЕ ОТСЛАНЯТ.
    ПРЕЗ НОСА АКО НЕ И ПРЕЗ ДРУГИ ДУПКИ ЩЕ ВИ ГО ИЗКАРА УТРЕ НАРОДА. АМА НЕКА ДА МУ ДОЙДЕ БРЕМЕТО.
    Ха да видим сега, кой за какво е учил и на какво е случил.
    Кой кум, кой сват и кой на булката брат.
    Ще ядеш толкоз колкото изработиш.
    Мръхлячи. Готовамковци и махнаджии.
    Деско ще питаш де .ерат гладните.
    Щото си личи че си завършила изгорелта гимназия.
    Само нема да се кахъриш, че ще си самичка и че скучаеш.

    Дето е текло пак ще тече.
    И както казва Иван Вазов чрез героя му чорбаджи Марко под лозата, когато Априлското въстание започва: " ЛУДИТЕ! ЛУДИТЕ ДА СА ЖИВИ"

    Ами нали и ГОСПОД има, нима туй все така ще продължава?
    ОФ и РОД ФРОНТ.

    Коментиран от #70

  • 69 гостбг

    0 0 Отговор
    тия хамерикански фашисти ! ВЪН сащ ОТ БЪЛГАРИЯ ! и нащи продажни политици са за бесене ! как ни вкарват във война с нашите ОСВОБОДИТЕЛИ ОТ ТУРСКО РОБСТВО- РУСИЯ ! Ще се бием против нато и сащ !
  • 70 Бай Кор

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "Белене":

    Еми, явно ти затова си жив! Вероятно си , преместил се в града, открадвайки апартамент на изселен по политически причини. А то, местният партиен секретар хвърлил око на апартамента, оти е арен, па и убав и човекот у Белене!

    Предполагам, затова и признаваш единствено физическият труд за работа, щото четенето, па и писането не са ти силна страна!

    Трудно, трудно става отварянето на бизнес в една, все още, комунистическа страна! Трудно се отварят заводи, след като навсякъде са синчетата и щерките на бившите комунисти и трябват подкупи, подкупи... А после и изнудват за пари - дай проверки, дай ревизии, дай Главна инспекция по труда, дай ХЕИ...През два дни! И всичко за пари квичи!

    Отваря се - и нов Нефтохим, и нов Видахим, и нови Кремиковци и т.н. могат да се отворят без одобрението от Москва, ама трябват инвеститори! Как ще привлечеш инвестиции, като народът се разбяга?! Специалисти не останаха, само ц...гани, пенсионери и комунисти!
  • 71 Бай хой

    0 0 Отговор
    Най долната лъжа че комунистите били избивали интелигентните и образованите.

    Вече 25 години няма комунисти и видяхме докъде стигна науката и културата. Какво научно и културно е процъфтяло през последните години. Кина, театри и други културни средища са превърнати в бинго зали и кабарета. А най културното и научно процъфтя при управлението на тиквата.

    Дядо ти го плашели с Белене, ами то и днес бандитите ги плашат със затвори.

    Бягат хубавото управление днес. Защо ще се отварят предприятия които да конкурират подобните на колонизаторите.

    Ще изнасяме суровини, ще внасяме стоки и ще храним чужди войски. Предатели, имате и нахалството да пишете глупости.

  • 72 Белене

    0 0 Отговор
    Количественото натрупване на провлемите в България, ще доведе до качественото им изменение.
    Има само един критерий за правотата на една обществената система и те е:
    - ОТНОШЕНИЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВО КЪМ НАРОДА.

    Задачата на правителството е да бъде в СЛУЖБА НА НАРОДА!

    Днес виждаме САМО:
    - ИЗМАМА, ИЗВРЪЩЕНИЯ, СЛОВОБЛУДСТВА, ДЕМАГОГИЯ И ЗЛОУПОТРЕБИ С ЦЕЛ ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВАНЕ.

    ЗА БЪРЗОТО ИЗМЕНЕНИЕ НА БАРДАКА В БЪЛГАРИЯ ИМА САМО ЕДНО ЕДИНСТВЕНО РЕШЕНИЕ И ТОЙ Е КАКТО В ПЛАНИМЕТРИЯТА -
    " най-краткото разтояние между две точки е правата линия", а в нашият случай:
    -"НАРОДНА ДИКТАТУРА" защото време за губене нямя, контраста между условията за живот на бедните/народа- който е основният капитал на една държава/ и забогателите "честно", става огромна а и власт лесно не се изменя;
    - сплотяване на масите под едно знаме/идея/;
    - под една партия;
    - патрия с програма и стртегия, където главната цел е ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА;
    - партия която ще СЛУЖИ на СВОЯ НАРОД за по-добър живот.
    Време е за нова политика.
    Време е за нов справедлив хуманен СОЦИАЛЕН ПЪТ.
    Време е за нова стратегия и нова тактика за партиино управление.

    Критерият за правотата на на една дъжавна политика ще са фактите т.е. резултатите в стандатра на живота която тя осигурява.
    Нека народа решава как иска да живее и регулира своето бъдеще.

    Интелигенти, деригенти, доценти: пет пари неструват когато те не са с НАРОДА.

    Никой не може да се мери или сравнява с НАРОДА а не олигархията.

    ДРУГА СВЯТА ПРВДА НЯМА И НА ТОВА ЩЕ ЗА УСТАНОВЯ.

    Който не му оттърва и реши да се съпротивлява, ще бъде подложен на съответните превнтивни мерки.

    ИНТЕРЕСА НА ДЪРЖАВАТА ПРЕДИ ВСИЧКО А ДЪРЖАВАТА СА ХОРАТА



  • 73 Я БА ДА БА ДУ

    0 0 Отговор
    "Бай хой" от туй що от теб звучи, ясно и точно си личи, че както татко ти, така и ти не сте били от "ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ" среди.
    Не е нужно да те изучават, не е нужно и да те познават,
    начина по който търсиш оправдание за свето и татковото ти преживяване,
    говори че и двамцата сте просто национално - неориентирани самонадейци, търсейки вината не в себе си а в другите.

    Слушй тука мой съвет, за да не си повече същият йордек като папа ти: БИТИЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЗНАНИЕТО т.е. в каквато среда си попаднал така следва и да се ориентираш и да живееш.
    А ако знаеш повечко, имаш сили и можеш по твоему да се нагласиш - опитй пак, ако си като татко си "ЕРБАП".
    Казал го някой от народа:
    който не уважава колектива,
    то и колектив него не ще да уважава.
    "Бай хой" дъхаш ми на натурална РЯПА а не на роза или карамфил.
    Човек се цени по това какво допринася за ОБЩЕСТВОТО а не колко е "ЕРБАП", разбра ли ..упак ?
    ДА СИ ПОЛЕЗЕН И ЗА ДРУГИТЕ !

    Коментиран от #74

  • 74 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Я БА ДА БА ДУ":

    Обясни първо с какво са полезни за другите предателите вкарващи чужди окупационни корпуси в Родината. Или пък уродите тласкащи България в братоубийствена война.

    А за интелигентността ти и интелекта говори написаното от теб.

    Да има тъмни страници в Българската история когато са били преследвани и избивани хора по политически и културни ценности но това е било след далечната 1921година.
  • 75 родолюбец

    0 1 Отговор
    освен танкове искаме и ракети пейтриът с ядрени бойни глави да се пазим от болшивизма
  • 76 Я БА ДА БА ДУ

    0 0 Отговор
    "Бай хой" по погрешка вместо "Бай кор" съм написал Вашето име.

    Вината е моя и дължа Ви извинения за грубата си грешка.
    Не съм я направил умишлено а просто имената са сродни.
    Не се вгледах достатъчно и в бързината да откликна на "Бай кор" допуснах грешката.

    Но все пак Ви е засгнало, неоснователно, за което много съжалявам и моля за извинение. Много съжалявам! Извинете ме!

    Аз обичам своя народ и своята родина тъй като и Вие.
    За мен България и нейните отрудени хора ме карат да се чувсвам достоен, че живота все още има смисъл, когато е посветен в стремеж към правда и достойнство към човека.

    Поддържам мисли изказани от Вас до сега, които винаги са във същия родолюбив дух.
    Още веднъж моля за извинение за неточното адресираното от менобръщение.

  • 77 909

    0 0 Отговор
    ВЪН САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ !!! американски ФАШИСТИ !!! СМЪРТ ЗА САЩ !!!
  • 78 Западни ценности

    0 0 Отговор
    По случаят със самолет МН - 17

    Повече от шест месеца от както бе сбит Малазийският пътнически самолет с 298 души на борда над територията в Украина-Донбас, администрацията на ОБАМА отказва да направи публично изнасяне на фактите по престъплението.
    Администрацията на САЩ, не се произнася официално:

    - КОЙ е отговорен, което създава условия за губене надеждата, да се подведът под отговорност виновниците;

    - президента ОБАМА e получил подробен доклад по случая, основан на собствените американски средства за наблюдение,/ АУАКС и сателитите им над района/, възоснова на които той има и пълна представа КОЙ е винове;

    - американската страна не коментира изложеният обективен фактически матерял изнесен от министерството на отбраната на Русия, където ясно се вижда Украинският СУ - 25 в набор на височина, необходима му за поразяване на МН - 17;

    -на фона на пълното мълчание по публикуване наличните обективни факти по случая, администрацията на ОБАМА, както и официален КИЕВ, без реални обективни доказателства, същият ден обявявят за виновни съпротивителните сили на Новорусия, добавяйки че Русия е снабдила необходимите за целта оборудвания и специалисти;

    -веднага след катастрофата, на следващият ден Джон Кери излиза на ПЕТТЕ СЪБОТНИ РАЗГОВОРНИ ПРОГРАМИ където посочва виноеника - РУСИЯ и Новорусия, обосновавайки се на Украинските СМИ. Пред N B С "СРЕЩНИ ПРЕСАТА", водещият Давид Грегори го запитва: "Вие със сигурност твърдите че Русия е осигурила ударните средства?", А Кери отговаря: " обстятелствата са такава, ние не сме вътре в нещата, НО Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО, като бивш прокурор аз често съм вземал решения въз основа на обстоятелствата".
    ОПРОВЕРЖИТЕЛНИ ФАКТИ на казаното от Кери по USA ТV, се появявят във вестник " Лос Ангелос Таймс" от службите за разуснаване на САЩ заявявяйки,че:
    ТЕ НЕ РАЗПОЛАГАТ С ФАКТИ, ЩОТО ДА ОПРЕДЕЛЯТ НАЦИОНАЛНАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ НА ИЗПОЛЗВАНИТЕ РАКЕТИ СА-11БУК . ВЪЗМОЖНО Е ПУСКА ДА Е НАПРАВЕН ОТ УКРАИНСКИТЕ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ, КОИТО СА СПОСОБНИ И ОБУЧЕНИ ДА БОРAВЯТ С ТЯХ".

    -през Окомври, независимо разследоване от Холадски журналист заявява, че ПРИЧИНИТЕ ПО РАЗЯСНЯВАНЕ КАТАСТРОФАТА НА МН - 17, УМИШЛЕНО НЕ СЕ ОБЯВЯВЯТ ОТ ЗАПАДНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА;

    - Холандската комисия по анализа на случая заключава, че самолета е поразен с високо скоростен предмет от ВЪН, НО НЕ споменава нищо за Украинският СУ -25, който се намира в близост до МН - 17, както и за наличието на комплекс земя-въздух "БУК". Холандската комисия споменава фактическите данни след катастрофата като умишлено не представя факти от предните дни за активността на Украинските системи "БУК" в този район. Данни за наличието на Украинският "БУК" в района преди катастрофата са предоставени от Русия.
    НО НИКОЙ НЕ СЕ СПИРА НА ТЕЗИ ФАКТИ.
    Не се интервюира диспечерката на МН-17;
    Изчезват радио записите от диспечерката в Днепропетровс и МН-17;
    Изчезва диспечеката на МН-17;
    Не се интервюира пилота на СУ 25;
    Изчезна и пилота на СУ 25 , току що награден с орден "Герой на Украина" от президента Порошенко;
    Изчезна началника на смяня на ценнтъра за управление на полетите в Днепропетровск, отдаващ заповед за изменение курса на МН-17 и снижаване на ешалона/височината му.

    ЗАЩО?

    ЗАЩО ЗАПАДА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ИСТИНАТА И ОТ ПРАВДАТА ?
    ЗАЩО ЗАПАДА СЕ ИНТЕРЕСУВА САМО ОТ ИНТЕРЕСА СИ А НЕ ОТ ПРАВДАТА?

    Ръсия поиска обяснение от Украина да представи сведение за движението и дислокацията на своите системи "БУК" и радара "Купол М19С18" в деня и в района на катастрофата.

    Украине НЕпредстави никакво обяснение а отправи НЕобосновани на никакви факти обвинения срещу бъоръжените сили на Новорусия и специалисти от Русия.

    Русия представи пълни фотографии на изложените от нея обективни факти изложени в нейният анализ по катастрофата, НО Украинските офциални власти НЕотговориха по същият начин, като продължиха само със ОТРИЧАНЕ на фактите.

    На фона на така обрисувалата се мрачна картина и изостряне отношениятя и риториката между правителствата на Русия и САЩ с помоща на западните СМИ, Ветераните от формацията на професионалното разузнаване - "За здрав разум" се обърнаха със запитване към президента ОБАМА да представи доказателствата с които той разполага по случая.
    Те заявиха, че като професионалисти, те се срамуват от непрофесионално представяне на доказателствата от страна на администрацията му. Те заявиха че ако той разполага с факти, то той следва да ги публикува без всякакво ЗАБАВЯНЕ.
    Обвиненията отправени към Русия, частично се основават само на думите на Джон Кери, НО НЕ СЕ основават на ФАКТИТЕ И ДОКАЗАТЕЛСТВАТА.

    И до този момент, администрацията на ОБАМА не излязла с никакви реални данни и факти по МН-17.

    В последно време сред анализите на разузнавателните среди на САЩ се забелязва промяна в ПЪРВОНАЧАЛНОТО ОБВИНЕНИЕ КЪМ ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА НОВОРУСИЯ и ФОКУСИРАНЕ НАЙ-ВЕЧЕ,
    НА ВЕРОЯТНОСТТА КЪМ ЕКСТРЕМИСТКИТЕ СИЛИ
    НА УКРАИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ.
    Същите разузнавателни служби на САЩ заявяват, че те НЕРАЗПОЛАГАТ С ФАКТИ, ЧЕ РУСИЯ Е ПРЕДОСТАВИЛА системата "БУК".
    Всичко това води до извода, че НЕ Новорусич и Русия НОСЯТ ВИНАТА ЗА КАТАСТРОФАТА,

    А УКРАИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, КОЯТО СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ВЪНШЕН ЦЕНТЪР СВЪРЗАН С ЕДИН ОТ УКРАИНСКИТЕ ОЛИГАРСИ ! ! !

    Тук възкиква и въпроса, ако не е замесен президента Порошенко и премиер министъра Яцянюк, както и по думите на завърналият се на летището пилот на СУ -25, който смутено и объркано заявявя "това не беше този самолет" ЗА КОЙ ДРУГ САМОЛЕТ Е СТАВАЛО Е СТАВАЛО ВЪПРОС? Не след много време, не много отстрани прелита самолета с президента на Русия със сходна маркировка каквато е и на малайзийският.

    Администрацията на ОБАМА и до днес не снема обвиненията от Новоусия!

    Администрацията на ОБАМА премълчава фактите.
    ЗАЩО ?

    Кой си играе с огъня?

    ОТ СМИ НА ГЕРМАНИЯ - "DER SPIEGEL"

    Службата за разузнаване - BND заключава:
    "РУСИЯ НЕ Е ПОСТАВЧИКЪТ НА РАКЕТНАТА СИСТЕА "БУК"
    Фото доказателствата по МН -17 на Украинската страна са манипулирани. Същият източник заявява че разполагат със сателитни фото факти които са представени на парламентарната комисия на Германия, но не са публикувани пред широката маса."

    www.consortiumnews.com "Germans Clear Russia in MH - 17 Case"

    От всичк това ства ясно, че има значително разногласие между западните служби за разузнаване по вупроса КОЙ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБВИНЕН.
    Но отказа на САЩ и НАТО да представят доказателствата не спомагат да се разкрие ВРАТАТА НА КОНСПИРАЦИЯТА ПО УЖАСНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ С 298 НЕВИННИ ЖЕРТВИ на борд.

    ЗАЩО МЪЛЧИ ЗАПАДА и по 11 убити в автобуса по Волноваха. Донецк, където жив остана шофьорът/пилота който разказва точно и ясно от къде и как всичко се развило.
    Защо никой от запада не желае да го интервюира и чуе истината?
    Къде са ЗАПАДНИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ ?
    Къде е СВОБОДАТА ?

    ЗАПАДА ДЪЛЖИ ОБЯСНЕНИЯ ПРЕД СВЕТА ! ! !
  • 79 Западни ценности

    1 0 Отговор
    Лондон шест месеца не изнася пълите факти от "Черните кутии".
    Кого чакат? Защо се спотайват?
    А ходят по следите на Литвиненко, но не ходят по следите на Березовски.
    Фактите са ясни " всички пърища водят към Рим" т.е. САЩ и Англия.
  • 80 909

    0 0 Отговор
    Браво на ком.78 . колко много само си написал И ТО ВЕРНО !!! Изпрати го на ОБАНАНА в САЩ !