Last news in Fakti

30 Януари, 2015 12:52 1 585 0

Снежна буря донесе хаос във Великобритания

  • сняг-
  • снежна буря-
  • великобритания-
  • транспортен хаос

Заради силен снеговалеж бяха затворени училища, пътища и летища

Снежна буря донесе хаос във Великобритания - 1
Снимки: Би Би Си

Тежка зима блокира Великобритания. Снежни бури причиниха транспортен хаос в Северна Англия. Затворени бяха повече от 300 училища, пътища и летища, съобщи в. „Дейли Телеграф“.

Пътниците бяха блокирани на летище Манчестър, след като заради обилния снеговалеж то трябваше да затворят двете си писти в продължение на няколко часа. Въпреки, чепистите бяха разчистени, летищните власти заявиха, че се очакват още забавяния и пренасочване на някои полети.

Говорителят на летище Манчестър, заяви: "След лошото време, което преживяхме, полетите вече са подновени, но са обект на закъснения. Безопасността и сигурността на нашите пътници е от първостепенно значение и ние продължаваме да полагаме усилия, за да изчистим снега от останалите части на летището. Очаква се още лошо време затова молим всички пътници да се свържат със своята авиокомпания преди да отпътуват за летище Манчестър."

Полети бяха отменени и на летище Ийст Мидландс след като сняг покри пистите.

Спряно бе движението по над сто пътни отсечки, което предизвика сериозни задръствания по магистралите.

На места, няколко пътни злополуки доведоха до затварянето на основните пътища, а  снегът и ледът доведоха до проблеми и в автобусните и влакови услуги.

Най-засегнати от снежната буря бяха Йоркшир, Дербишир, Североизточната и Северозападната част на страната.

В публикация в Туитър, министър-председателят Дейвид Камерън заяви, че е помолил за актуализации на плановете за действие при извънредни ситуации за справяне с обилните снеговалежи, пише Би Би Си.

Училищата и детските градини в цяла Северна Англия бяха затворени.

Прогнозата не обещава подобрение на ситуацията. В северната част на британските острови тази нощ се чакат още 15 сантиметра сняг.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: