Last news in Fakti

5 Февруари, 2015 12:35 6 100 4

Кралят на Йордания лично ще бомбардира Ислямска държава

  • абдула ii-
  • йордания-
  • крал-
  • ислямска държава

Белият дом обеща помощ от $1 млрд. за Йордания.

Ислямска държава си спечели противник, за който не би могла да мечтае.

Очаква се лично кралят на Йордания Абдула II да води планираните за четвъртък вечер въздушни удари срещу джихадистите, съобщават арабски медии.

Военен пилот от кариерата монархът бил бесен на показната екзекуция на пленения военен пилот.

В отговор на това Йордания съобщи, че двама терористи от „Ал Кайда" са били екзекутирани в следствие на убийството.

Новината за екзекуцията на пилота завари Абдула II на визита в САЩ. В отговор Белият дом обеща помощ от $1 млрд. за Йордания.

Участието на Абдула II няма да е прецедент. Той ще лети крило до крило с първата жена военен пилот от Йордания. В ескадрилата може да се включи и принц от Саудистка Арабия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    0 0 Отговор
    Браво на краля.Явно още не се е уял.

    Коментиран от #2

  • 2 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "gost":

    Та нали в Йордания бяха лагерите за обучение на ислямистите - тогава бунтовници против режима в Сирия набирани от цяла Европа.
  • 3 Георги Алексиев

    0 0 Отговор
    КАТО ДОИДАТ ЛУДИТЕ И ИМ ШИБНАТ НЕКОЛКО БОМБИ ЩЕ ПОЧНАТ ДА ЦИНКЯТ НА САЩ . ОБАМА БАТКО ДЖИХАДА МЕ УДАРИ И ОБАМА КАКВО ЩЕ НАПРАВИ ТОГАВА ???? ХА ХА ХА
  • 4 onq s konq

    0 0 Отговор
    Тоя крал ако си натовари американския милиард в кеш на един "Боинг" от най-големите,само хвърляйки пачки по главите на ислямистите ще ги иэпотрепе до крак!