Last news in Fakti

9 Февруари, 2015 18:32 2 927 1

Откриха останки от самолет, паднал преди повече от 50 години

  • чили-
  • анди-
  • самолет-
  • авиокатастрофата-
  • футболисти-
  • алпинисти

През 1961 г. в Андите намерили смъртта си 8 елитни чилийски футболисти

Алпинисти откриха в труднодостъпна местност в чилийските Анди останки от самолет, разбил се на това място през април 1961 г., съобщи АП. Отломките са се намирали на 3200 м надморска височина и на около 300 км разстояние от столицата Сантяго, обяснил е един от участниците в експедицията - Леонардо Алборноса.

Според него, значителна част от корпуса на самолета се е запазила, а наоколо се виждат и човешки кости. Чилийската телевизия показа кадри, заснети на мястото на авиокатастрофата.

Алпинистите не разкриват точното място на инцидента пред медиите, но очевидно той е станал не там, където по-рано се е смятало.

Самолетът Douglas DC-3, пътуващ от град Кастро към Сантяго през Осорно, изчезва на 3 април 1961 г. При последната връзка с екипажа, от борда съобщават за заледяване и искат разрешение за снишаване, но не го получават от наземния диспечер в Сантяго. След това комуникацията със самолета е изгубена.

Обгорели останки от самолета са намерени на 10 април 1961 г. близо до планината Лас Анимас край град Линарес. Причината за крушението остава неясна, но се предполага, че самолетът е паднал, след като се е запалил, и екипажът и пътниците са загинали.

На борда се намирали 24 души – 4-членен екипаж и пътници. Сред пасажерите били 8 футболисти от Green Cross – отбор от тогавашната чилийска Първа дивизия, техният треньор и трима съдии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Иван

    0 0 Отговор
    АЛО, МАЛКАТА, НЕ СА ЛИ ТЕ УЧИЛИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ, ЧЕ КОГАТО СЕ ПИШЕ НЕЩО, ПРЕДИ ДА СЕ ПРЕДАДЕ ЗА ПУБЛИКУВАНЕ СЕ ПРОВЕРЯВА!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
    Е, ТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА И КОРЕКТОРИ, НО ТАЗИ ДЕМОКРАЦИЯ ВИ ИЗПИ МОЗЪЦИТЕ!!!
    "ОТКРИТИ ОСТАНКИ ОТ ПАДНАЛ САМОЛЕТ СЛЕД 50 ГОДИНИ!?!?!?!?" СЛЕДА КАТО САМА ПИШЕШ, ЧЕ Е ОТКРИТ НА 10 АПРИЛ 1961!!!
    МЕЖДУ ДРУГОТО И ГОДИНИТЕ СА 54, А НЕ 50, НО КАРАЙ ДА ВЪРВИ - КОЙ ДА ТИ МИСЛИ ЗА ГЛУПОСТИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!